İlkokul 3 teyken sınıf arkadaşlarımdan daha sanat değeri olan eserler görmüştüm. Kendinize film süresince işkence yapmak istiyorsanız kaçırmayın derim.İnsan insana bunu yapmaz.
Konusu olmayan film bitene kadar olay örgüsü nerede birleşicek diye düşündüren ve birleşmeyen bu kadar kötü bir film,senaryo görmemiştim.Oyuncular harcanmış bu filmde.
Azizler, Türkiye'de görmeye pek alışık olmadığımız tarzda bir yapım. İzleyenleri iki gruba ayırmayı başardı; bir tarafta mükemmel bulanlar, bir taraftaysa ne izlediğini anlamayıp hiç beğenmeyenler. Benim içinde olduğum grup birinci, yani "mükemmel bulanlar". Bunun nedenini sizlere açıklayayım: Filmleri sadece komedi, korku, aksiyon... vb. gibi başlıklar altında değerlendirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bence asıl önemli olan filmin hissettirdikleri, anlatmaya çalıştığını nasıl anlattığı, simgesel yaklaşımları ve sordurttuğu sorulardır. Bu saydıklarım, Azizler'de gayet yerli yerindeydi. Sahnelerin arkasındaki anlamları arayanlar; yalnızlığı ve sıkışmışlığı, hem Türkiye özelinde hem de evrensel bir yapıyla anlatan, roller coasters tadındaki bu filmi sizlere gönül rahatlığıyla öneriyorum.
İzlerken bu konusuz filmler moda oldu diye düşünmüştüm 'bir başkadır' aklıma gelerek. Meğer aynı adam yazmış ikisini de. Sinemaya yeni bir film anlayışı mı katmak istiyor senarist anlamadım. Bence çok kötü ya. Bir başkadır da çok kötü bence. Sosyal medyada şişirildiği için millete güzel geldi. Çok sıkıcı, diyologlar iç şişirici, akmıyor akmıyor.. Bence çok kötü filmler.
Kadroya diyecek lafım yok “ben ne izledim şimdi?” Dedirten bir film olmuş. Birçok alanda avrupalaşmaya çalışıyoruz fakat filmlerde bu olmuyor bence zorlamayın. Kendi tarzımızı geliştirmek bence Türk sineması için daha faydalı olur. Çünkü olmadığımız gibi olmaya çalışmak itici geliyor bu filmde maalesef bana çok itici geldi. Bir mesaj beklemeyin bir anlam beklemeyin fazlaca boş vaktiniz varsa hızlı sararak izlenebilir..