Balaym
10 Ocak 2021 tarihinde eklendi
Çok paranız olabilir ama yalnızsınızdır. Çok iyi bir işiniz olabilir ama yalnızsınızdır. İyi-kötü (hadi bayağı kötü) evi paylaştığınız akrabalarınız vardır, yalnız kalmak istersiniz ama bu size beddua edilmiş bir yalnızlık bırakır. Bu yalnızlığın nereye varacağını az çok kestirebiliriz. Ve bu yalnızlığı gidermek için durmadan konuşursunuz ama kimseyi dinlemezsiniz. Durmadan kadınlarını öldürürse bir toplum doğal olarak "sap gibi" yalnız kalmaya mahkumdur. İş arkadaşlarımız var ama içimizi dökecek, derdimize derman olabilecek samimiyette değiliz. Anlamak istemiyoruz belki de anlaşılmak da istemiyoruz. Her şeyimiz var ama derdimizi anlatabilecek kadar yakın olduğumuz dost ve arkadaşlarımız yok. Bizi "biz" olarak sunmaktan korkuyoruz. Her şeyimiz yapmacık. Samimiyet olmayınca, değer vermeyince karşımızdakine birer makine gibi yaşamlar sürmeye başlıyoruz. Canlılardan umudu kesmişiz adeta ölülerimizden yoldaşlık bekliyoruz. Çok acı çok. Mükemmel bir film olmuş, teşekkürler...
Ben filmi pek beğenmedim. Yıldız oyuncu kadrosundan dolayı büyük bir beklentiyle başlamıştım. Özellikle de bir Haluk Bilginer hayranı olarak çok heyecanlanmıştım. Filmi beklentiyle izlemeyin, pek de iç açıcı değildi. İzlerken yer yer sıkıldım. Sadece Haluk Bilginer ve Binnur Kaya sahnelerinde ''işte bu'' dedirtti. Beklentinizi çok yükseltmeden izleyebilirsiniz.
Oyuncu kadrosu ile muhteşem bir etki yaratılmaya çalışılmış olsa bile özellikle senaryonun sığ kalmasından dolayı açıkçası film bittiğinde ooooo muhteşemdi diyemedim .Haluk Bilginer - Engin Günaydın
Film zaman kaybı degil!!! Hayatta başlangıç yada sonuç gibi anlamlardan ibaret degil. Bir film illa mesaj vermek zorunda degil. Kaldı ki büyük bir mesaj var ortada.. Usta oyuncuları tekrar izlemek güzel di iyi seyirler
Beklenti biraz daha yüksekti fakat yine de ortalamanın üzerinde genel olarak. Karamizah türünde bir deneme, biraz daha muzip içerik beklentisi vardı bence izleyicide. İroninin daha sıkı bir dokusu olabilirdi hikayeye bakıldığında. Çok olumsuz bir eleştiriyi kesinlikle hak etmeyen bir yapıt olmuş. İyi seyirler.
İzlerken sıkılmadım ama sonundada vay be diyemedim maalesef.Filmin tam olarak ne anlatmak istediğini de anlayamadım.Bence ortalama bir film.Kötü diyemem ancak güzelde değil.
Hayır abi ne bekliyorsunuz şu hayattan? Neymiş senaryo basitmiş, işleyiş anlamsızmış. Yahu alışmışsınız magazin izlemeye. Senin hayatın çok mu karmaşık arkadaşım. Sabah kalkıyorsun, işe gidiyorsun tüm gün çalışıyorsun eve geliyorsun yemek yiyip magazin programı izliyorsun ya da dizi. Her gün başka bir kızla takılıp partiliyor musun! Zaten filmde senin gibilere bir eleştiri var farkındaysan. Adamlar seni tie almış bu ne biçim film yea diyen vizyonsuz arkadaşım. Alışmışsınız kimin eli kimin cebinde, ucuz aşklar dramlar salya sümük gözyaşı. Bu filmi beğenmeyen tayfa ne edebiyat, ne sanat ne de bir halttan anlamayan lümpen tayfadır. Nokta.
Çok saçma, fiyasko, çöp diyenler için hayatın hangi açısından baktığınızı bir düşünmenizi öneririm. Anafikrin yalnızlık olduğu aşikar ama şöyle ki yalnızlık her insanın merceginde farklı değerlendiriliyor, aziz aslında yalnız kalmak isteyen bir adamdır ama bunu pek başaramaz diger karakterlere baktığımızda içlerinde yogun bir yalnızlık duygusunu bastırmaya çalışıyorlar Alp,Cenk ve Erbil hepsi yalnızlığın bir bakış açısını temsil ediyor bence. İnsanın cidden yalnız bir varlık olduğunu ve yalnızlıkta insanı zamanla hasta eden bir ilaç oldugunu çok güzel betimlemişler bence
Sinematografi çok başarılıydı. Oyunculuklara zaten benim bir yorum yapma hakkım olduğunu düşünmüyorum. Hepsi çok değerli sanatçılar. Çocuk oyuncu kardeşimiz dahil tüm kadro başarılıydı ama bu film insana neden yani dedirtiyor. Çok da sorgulamamak lazım. Filmi iki günde izledim. Bu arada vaktim vardı. Yapanın eline götüne sağlık spoiler: