Ortalama puan
2,9
4 Puanlama
5
0 Eleştiri
4
0 Eleştiri
3
1 Eleştiri
2
0 Eleştiri
1
0 Eleştiri
0
0 Eleştiri
Sırala
Filtrele:
Hepsi
spoiler:
Boş Çerçeve – 7/10
TR:
Kartal Tibet için geldim ama Süleyman Turan, Hülya Koçyiğit ve Hulusi Kentmen'i görmek de güzeldi. Güçlü ve tanıdık bir Yeşilçam kadrosu.
Buna çok benzeyen başka bir film daha seyretmiştim. Cüneyt Arkın'ın filmiydi galiba. Orada da Âşıklar Çeşmesi gibi bir yer vardı ve hikâyeyi yaşlı birinin anlattığını hatırlıyorum. Özellikle finali bana onu hatırlattı.
Filmin en sevdiğim taraflarından biri eski zamanların günlük hayatını görmek oldu. İnsanların mektuplaşması, bir cevap için günlerce beklemesi, mektubu postaneden göndermesi... Bugünün teknoloji çağından bakınca çok uzak ve garip geliyor. Şimdi birkaç saniyede mesaj gönderip cevap bekliyoruz; o zaman ise haberleşmenin kendisi bile hikâyenin gidişatını değiştirebilecek kadar uzun bir süreç.
Bu yüzden eski Yeşilçam filmlerini sadece hikâyeleri için değil, artık kaybolmuş gündelik hayatı göstermeleri açısından da seviyorum. İletişim biçimleri, sokaklar, kıyafetler ve insanların birbirlerine ulaşma şekilleri dönemin küçük bir kaydı gibi kalmış.
Hikâye klasik Yeşilçam melodramına yakın olsa da oyuncuları ve geçmişin atmosferini görmek için keyifliydi. 7/10.
#BoşÇerçeve #KartalTibet #HülyaKoçyiğit #SüleymanTuran #HulusiKentmen #Yeşilçam #Eskiİstanbul #TürkSineması
- En son Beyazperde eleştirileri
- En İyi Filmler
- Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler