Doğuda öğretmenlik yapmış bir kişi olarak çok başarılı buldum. Tekrar tekrar izleyeceğim filmlerden birisi. Tebrik ediyorum, emek verenlere teşekkür ederim. Saygılar sunuyorum...
Filmi beğendim.. filmin bana verdiği msj iyi görünen insanlar bazen çok kötü olabiliyor. Kafasında kurduğu plana hem arkadaşını hem de ondan hoşlanan zavallı birinin mücadelesini kurban etti ve o masalarda yaptığı tüm tartışmaların intikamını aldi sessizce. İşte kötü böyledir.. konudan dahi emin olmadan içindekini söndürmek için yaptı bunu.. nefret ettim o karakterden. yönetmenin çekimi ve oyuncular mükemmel.. filim duygusal zeka istiyor yoksa anlaşılması güç bir film.
gayet guzel bir film bence. Kurulan diyaloglar insana kendi bakis acisini ve bilgi kapasitesini sorgulatiyor. Yonetmenin belirli bir tarzi var, bu sebeple filmin bana bos gelen bir yani olmadi. Tavsiye ederim, genel hatlariyla spoiler: baktigimda Samet ogretmenin ciddi kisilik sorunlari oldugunu dusunuyorum ve bence ogrencisine de ilgisi epey fazla, filmin sonunda gordugumuz uzere... Toplumun o sartlardaki zoraki kismina ayak uyduramayan ve cevresindeki insanlar olabilir filmin konusu.spoiler:
Doğuyla derdi ne bu insanların anlamıyorum. DOĞUNUN KADERI VURUP KIRISMAK FALAN DEĞİL. DOGUDA İSTİHBARATÇI VURULMUŞ OLSA DA ÇOK ESKIDEN OLMUŞSA OLABILIR. ARTIK MEMLEKETİMDE BOYLE ŞEYLER YOK. BU ŞEKİLDE LANSE ETME İSTEĞİNİZ BITMEK BILMEDI DIMI?
Buna film deyip bir de ödül veren kitle, sizin tüm eski değer ve saygınlığınıza balta vuranlardır. Aziz Nesinin dediği gibi, bizim toplumdan bi halt olmaz, olmayacaktır da. Yazık
kesinlikle beğenmedim, Alevileri her konuda relax gibi göstermiş ,Öyle değil işte , film ayrı saçma sapan sonu ayrı saçma, , hiç gerek yoktu , ,zaman kaybı
Film etkileyici değildi ve Merve Dizdar nasıl bir performans sergiledi ki ödül aldı??? Kız öğrenciyi oynayan çocuk daha iyi performans gösterdi. Keşke gerçekten iyi oynayan yetenekli ve tanınmayan oyunculara da şans verseler.
Doğu Anadolu bölgesi hakkında bilgisi olmayan insanlar filmden bir şey anlamadığını söylüyor. Ayrıca filmdeki doğu batı çatışmasını da anlamayanlar bir zahmet uzak dursun bu filmlerden. Çok etkileyiciydi.
Zaman kaybı kocaaamaaaan hem de. Neyin ödülünü vermişler buna ya. Sonu çözümlenmemiş konusu anlamsız aykırı absürd birseyler. Tek güzel olan fotoğraf kareleri. Etkileyici falan yazanlar var ya entelektüel olduğunu sananlar
Film Kış Uykusu filmini andırıyor. Çünkü izleyici bu tür felsefik konuşmaları seviyor. Ayrıca Sevim ile Samet aynı karakter. Samet de Kenan’a hainlik yapıyor. Burada insanın bencilliği sorgulanmış. Nuray karakteri de buna karşı çıkıyor. Film gerçekçilik anlamında başarılı. Milli eğitimin sorunları, doğudaki öğrencilerin de baş kaldırışının olması buna örnek. Öğretmene karşı haklarını savunuyorlar. Nuray’ın Samet’e öğrettiği şeyler var. Nereye gidersen git kendini de götürüyorsun. Kendinden kaçamazsın. Samet de bireyciliği, toplumsal mücadelenin sonuç getirmediğini savunuyor. Kış Uykusu filmine göre daha aksiyonlu bir film. Bu tür filmlerin seyircisi farklı. Merak peşinde koşanlar istediklerini alamaz. Süreç odaklı bir film. Ödülü hak ediyor. Ne derseniz deyin.
Başta merak edip izlemeye başladım çok durağan bir film olmuş başrol oyuncusu harika oynamış rolünü çok beğendim âmâ film çok uzun olmasına rağmen biryere varmış değil.