Baba 2
2056 Puanlama

l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

12 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Bana göre, serinin en iyisi...
rudeonerudeone
rudeonerudeone

13 Eylül 2007 tarihinde eklendi
mükemmel.al pacino’ya de niro’nun da katılmasıyla oyunculuklar uçmuş,tavan yapmış.olay örgüsü ilk filmdeki gibi mükemmel,çekimler yine harika ve ilk filmin üstüne bir de vito’nun geçmişi eklenince tam anlamıyla tadından yenmez bir film oluyor.sinema tarihinin bu klasik üçlemesinin kesinlikle izlenmesi gerekir.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

25 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
ilkine kıyasla biraz daha seyir keyfi olan fakat başrol oyuncularının performansları dışında keyif alamadığım bir yapım. 7/10
jamesbond-2
jamesbond-2

1 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Bence ilki daha iyiydi çünkü ilkinde Marlon Brando vardı benim gözüm ne yazık ki film boyunca onu aradı durdu Al Pacino için söylenecek tek şey mükemmel; bir rol bu kadar güzel ve oskarlık yapılır.Özellikle karısının suratına kapıyı kapattığındaki surat ifadesi harikaydı.Yalnız ilk film de uzun olmasına rağmen onda ben pek sıkılmamıştım ama bunda yer yer sıkıldığımı söylemeliyim yani durağan bir film olduğunu belirtmekte yarar var öyle vurdulu kırdılı hareketli film falan arayanlar uzak dursunlar ama bir insanın yaşadığı değişimi,ailesine olan sadakatini ve nasıl çevresine karşı acımasız olduğunu Al Pacino farkıyla izlemek isteyenler buyursunlar...
beck31
beck31

12 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
De Niro lu harika flashbackler, deli gibi oynayan Al Pacino ve eve kapanma nedeni hiç sıkmayan 200 dakika.Serinin en sevdiğim filmidir, kusursuz.10/10
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

19 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Sinema tarihinin en iyi devam filmlerinden biri,hatta belki de birincisi.Ancak çok az da olsa ilk filme nazaran biraz sönük ve ağır.Bize Pacino'yu tanıtan ilk filmden sonra,bu bölümde de bana göre sinemanın yaşayan en büyük oyuncusu Robert De Niro'yla buluşuyoruz.Sadece bu nedenlerden dolayı bile ne kadar övülse azdır.
nskmourinho
nskmourinho

1 Ocak 2009 tarihinde eklendi
ona reddedemeyeceği bir teklif yapın
odinhan
odinhan

28 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Harika bir film fakat diğer arkadaşların aksine şunu söylemeliyimki asla serinin ilk filmi ile kıyaslanamaz...MArlon Brando tek kelime ile sinemanın bir dehası..10/10
Mert H
Mert H

19 Ocak 2026 tarihinde eklendi
The Godfather II’yi izlerken ilk filme duyduğum hayranlığın daha da arttığını rahatlıkla söyleyebilirim. Açıkçası devam filmlerine karşı genelde temkinliyim ama bu film, bırak kötü olmayı, ilk filmin seviyesini yakalayan hatta bazı yönlerden geçen nadir örneklerden biri. Süresi yine uzun olmasına rağmen tek bir an bile sıkılmadım; aksine hikâye derinleştikçe filme daha çok bağlandım. İlk filmden sonra beklentim yüksekti ama buna rağmen beni şaşırtmayı başardı.

Filmin en güçlü taraflarından biri, Michael Corleone’nin hikâyesiyle genç Vito Corleone’nin geçmişini paralel şekilde anlatmasıydı. Bir yandan Michael’ın gücün zirvesindeyken nasıl yalnızlaştığını ve içten içe çürüdüğünü izlerken, diğer yandan Vito’nun sıfırdan başlayıp bu dünyada nasıl yükseldiğine tanık olmak çok etkileyiciydi. Bu iki hikâyenin sürekli birbirini tamamlaması, filmin duygusal ve tematik gücünü inanılmaz artırıyor. Al Pacino’nun daha soğuk, mesafeli ve karanlık bir Michael portresi çizmesi karakterin geldiği noktayı çok iyi yansıtıyor.

Atmosfer, müzikler ve sinematografi yine üst düzey. Film, gücün sadece dışarıya değil, insanın en yakınlarına bile nasıl zarar verebildiğini çok sert ama bir o kadar da etkileyici bir şekilde anlatıyor. Aile kavramının ilk filmdeki anlamını yavaş yavaş kaybetmesi, bu filmi daha karanlık ve daha hüzünlü bir noktaya taşıyor. Bitirdiğimde içimde tuhaf bir boşluk ve ağırlık hissi kaldı.
Chev
Chev

1 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Bu film beni ilki kadar etkilememişti ama efsanenin devamı sonuçta ..
ozzy-badd
ozzy-badd

2 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Sadece en iyi devam filmlerinden degil , sinema tarihinin de en iyi filmlerinden ...
Al Pacino - Robert De Niro ikilisi olayi bitirmis zaten ... Dev bir yapim !.. 5/5 ...
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

27 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Sinema Tarihinin En Unutulmaz Serisinin 2. Filminde Michael Rolüneki Al Pacino Resmen 'Ben Büyük Oyuncuyum Babalar' Diyor Performansını İzleyenlere.Filmdeki en sevdiğim Karakterlerden Olan fredo corleoneun nasıl bir adam olduğunu bu filmle anlıyoruz.Filmdeki Oyuncuların Hepsinin birer Usta Olduklarını Filmi İzlerken Herkes Anlamıştır Ama Filmde İki Oyuncu Vardı Ki Filmin %60ını Onların Şahane Oyunculukları Tamamlamış . Onları Tahmin etmek Çok Kolay ! Robert De Niro Ve Robert Duvall !!!Robert Duvall(Tom Hagen):Önceki Filmde Neden Oscar Almadı Ona Çok Şaşırıyorum!Filmdeki (Vito Corleonedan Sonra) En Önemli Karakterlerden Biri Olan Tom Hagenı Canlandıran Robert Duvall Tomun İçindeki Durumu Çok Gerçeçi Bir Biçimde Aktarmış Beyazperdeye.Bir Yandan Ailenin (Tam Olarak) İçinden Olmamasıyla İlgili Hafif Kıskançlığı Bir Yandan Pratik Zekası Tomun Muhteşem Ve Unutulmaz Bir Karakter Olmasına Yeterde Artar Bile.Robert De Niro (Vito Corleone) :Bu Filmde Sinema Tarihinin En 'Baba' Karakteri Olan Vito Corleoneu Canlandıran Robert De Niro Aldığı Oscarı Sonuna Kadar Haketmiş.Bu Filmdeki En Öne Çıkan Karakter Kesinlikle Vitoydu.Robert De nironun Muhteem Oyunculuğuyla Bu Muhteşem Karakterin Birleşimi 1 Oscar Ve Daha Birsürü Ödülle Sonuçlanmış :)Bazen 2. Filmin Daha Güzel Olduğunu Düşünsemde Aklıma Hemen Marlon Brando Geliyor Ve 1. Film Yine Serideki En Güzel Film Olduğunu Bana Kanıtlıyor.Gerçek Dostluklar,Aile Ve Dram İstiyorsanız The Godfather Part IDaha Fazla Aksiyon,Biraz Daha Az Dram Ve Bir İnsanın Nasıl 'Yüksediğini' Görmek İstiyorsanız The Godfather Part IIyu İzlemenizi Öneririm
kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

26 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Bir başyapıtın puanının 9.4 den 8.8 e düşürülmesini kınıyorum.
kemerlee
kemerlee

4 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Bazı eleştirmenlerin yada sinema severlerin dediği gibi baba 2 büyük bir başyapıt en iyi suç filmlerinden biri ama kesinlikle ilk filmin kalitesine, anlatımına etkileyiciliğine ulaşabilen bir film değil.Bunun en büyük nedeni filmin kurguda 20dakikalık çok önemli bir bölümünün kesilmesi ve Vito Carlonenin gençliğini intikamlarını ve miichaelin ilk karısının intikamı gibi büyük öneme sahip sahnelerin olmaması(5 disclik setinde kesilen tüm sahnelere ulaşmak mümkün)
emreavcar
emreavcar

27 Eylül 2004 tarihinde eklendi
valla ilk film sanıyorum ilk olduğu için benim için çok daha iyi. Ama sinema tarihinin de göreceği kuşkusuz en iyi devam filmi 'Baba 2'. Çünkü ilk filme oranla çok daha derinlemesine bir hikayesi var ikinci filmin. Her sinemasever mutlaka izlemeli, mümkünse arşive almalı...(9/10)