film görsel olarak gerçekten bir başyapıt, konuyu anlatımı ve işlemesi de, ama gerçekten bu savaş; özellikle 2. dünya savaşı filmlerinde siyaset yapılmamalı artık, bu savaşı tek taraflı ve yanlı izlemekten sıkılıyorum. ama yine de adrien brody gerçekten müthiş iş çıkartmış
Bir aralar gerçek hayat hikayelerinin anlatıldığı filmleri izlemek gibi bir takıntım vardı bu filmde o dönemlerimde vizyona girdi ve sinemaya gittiğimde karnım açtı bunun üzerine filmdeki karakterin açlığıda eklenince filmi resmen yaşadım :). Eğer hala izlemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.
piyanist büyük bir film ancak benim gözümden bir damla bile yaş gelmedi kadersizlik isimli filimde ise resmen ağladım kabul piyanist daha büyük bir film ama kadersizlik çok daha etkileyici bir film
her şeyiyle klasik ikinci dünya savaşı filmlernden çok farklı bir film bir kere film savaşı bir aksiyon meledrom malzemesi olarak kullanmıyor ve direk olarak kamplara odaklanıp izleyicide duygu sömürüsüde yapmıyor yani ikinci dünya savaşının sadece savaş ve askerleele ilgilenen spielberg filmlerin oldukça farklı bir yapım savaşın sivil halka olan etkisiyle ilgileniyor ve bunu öylesine başarıyla veriyorki film izleyicisni içine çekiyor filmde özelikle oyuncu yönetimi mekam kullanımı ve savaşa nefret kusan şiddetli sahneleri akıldan silinicek gibi değil film izeyicini üzerine o dönemi kabus gibi sunmayı başarıyor böylece roman polanski ve senarist ronald hawoord insanüstü bir çaba srgilemiş herşeyiyle bir başyapıt
Piyanist filmi, bir çok filminde anlattığı Naziler'in Yahudiler'e karşı yaptığı zulmü anlatıyor. Herhangi bir kahramanlık işlenmiyor filmde, tek bir adamın hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor. Bu rolde Adrien Brody var. Oyuncu gerçekten rolün hakkını veriyor diyebiliriz. Bunu Oscar heykelciğini kaldırarak da ispatladı. Filmin yönetmeni Roman Polanski en iyi yönetmen Oscar'ını kazandı. Ama akademi sahnesine çıkıp, konuklar, milyonlarca TV izleyicisi ve hayranları karşısında bu mutluluğu yaşayamadı. Ödülünü kendi yerine arkadaşı Harrison Ford aldı. Film gerçekten izlemeye değer. Bu arada Ideefixe'te de DVD'si 9,90 YTL. Kaçırmamak gerekir diye düşünüyorum.
Belki senaryosunun benim sevmediğim bir kitleyi yüceltme açısından yazılma çabası belki de ba$ka bir nedenden filmi sanat açısından oldukça ba$arılı bulduğum kadar beğenme açısından aynı duyguları payla$mıyorum. Ama izlenmesi gereken bir film ne de olsa $aheser..