Piyanist
4,6

filmdenanlar
filmdenanlar

21 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
kesinlikle izlenmesi,hatta arşivlenmesi gereken filmdir kendisi.temposu biraz sıkıcı gelsede izleyiciyi dramla içerisine çeker.
Chev
Chev

4 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Herkesin izlemesi gereken yapımlardan .. Hala izlemeyen varsa izlesin derim ..
bijipratiyageran
bijipratiyageran

20 Haziran 2008 tarihinde eklendi
ikinci dünya savaşı,amerika ya alternatif avrupada alman nazi partisinin öncülüğünde yükselmekte yükselmekte olan alman faşizmi ve bu zulmden payını alan yahudi halkı..ve bu halkın içinde parlak ,yetenekli bu zulmden kendini korumaya calısan bir piyanist..bir insalık dramının gerçekçi bir uslupla gözler önüne serilmesi ..

ama öncesinde değinmek istediğim bir nokta var ,evet film gayet anlamlı,ikinci dünya savası sırasında yasanan bu insanlık dramını cok güzel işlemiş sadece belirli birkac özneye odaklanmaksızın fakat sinemada yahudi halkının dramı, alman faşizmi cok kez işlendi ve bence artık başka evrensel sorunları işlemeleri gerekiyor yapımcıların ....

cünkü aynı zamanda evrensel bir sorun olan faşizm alman nazi partisinin iktidardan düşmesiyle yokolmadı o sadece büyük amerikan faşizminin bir parçasıydı ve bu büyük amerikan faşizmi yıllardan beri olduğu gibi halen dünyamızı ,insanliği tehdit etmekte ve hukuku hiçe saymaktadır..örneğin nato nun o meshur gladio operasyonları,sırbistan kosova da yaşananların gerçek yüzü vs.. işlenebilir yani insanların hakkında cok fazla sey bilmediği,perde arkasında kalmıs konular..

ve son olarak konunun anlamlı bir sekilde işlenmesinin yanında güzel oyunculuklarla,akıcı anlatımıyla ve cekim kalitesiyle bezenmiş polanskinin bu basyapıtnını mutlaka görün derim..iyi seyirler
eagle1905
eagle1905

8 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Adrien Brody nin prefonmansı icin bile kacırılmaması gerekilen bir film.Muhtesem bir oyunculuk gercekten
angelusra-b
angelusra-b

1 Mart 2008 tarihinde eklendi
kesinlikle bir basyapıt...herkesin izlemesi lazım..izlemeyen kaldıysa kesinlikle izlesin pişman olmaz
maunkaplama
maunkaplama

18 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Bir aralar gerçek hayat hikayelerinin anlatıldığı filmleri izlemek gibi bir takıntım vardı bu filmde o dönemlerimde vizyona girdi ve sinemaya gittiğimde karnım açtı bunun üzerine filmdeki karakterin açlığıda eklenince filmi resmen yaşadım :). Eğer hala izlemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

21 Ekim 2007 tarihinde eklendi
her şeyiyle klasik ikinci dünya savaşı filmlernden çok farklı bir film bir kere film savaşı bir aksiyon meledrom malzemesi olarak kullanmıyor ve direk olarak kamplara odaklanıp izleyicide duygu sömürüsüde yapmıyor yani ikinci dünya savaşının sadece savaş ve askerleele ilgilenen spielberg filmlerin oldukça farklı bir yapım savaşın sivil halka olan etkisiyle ilgileniyor ve bunu öylesine başarıyla veriyorki film izleyicisni içine çekiyor filmde özelikle oyuncu yönetimi mekam kullanımı ve savaşa nefret kusan şiddetli sahneleri akıldan silinicek gibi değil film izeyicini üzerine o dönemi kabus gibi sunmayı başarıyor böylece roman polanski ve senarist ronald hawoord insanüstü bir çaba srgilemiş herşeyiyle bir başyapıt
e-ergener
e-ergener

16 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Belki senaryosunun benim sevmediğim bir kitleyi yüceltme açısından yazılma çabası belki de ba$ka bir nedenden filmi sanat açısından oldukça ba$arılı bulduğum kadar beğenme açısından aynı duyguları payla$mıyorum. Ama izlenmesi gereken bir film ne de olsa $aheser..
rudeonerudeone
rudeonerudeone

11 Eylül 2007 tarihinde eklendi
oldum olası tarihi filmleri sevmişimdir ve bu yahudi soykırımı konusunda da oldukça başarılı yapımların çekildiğini düşünüyorum.bunlardan iki tanesi tabii ki schindler’s list ve piyanist.adrien brody e belki de ilk önemli ve göz önündeki rolü olmasına rağmen oscar kazandırmış bir oyunculuk var.mekanlar harika ve çok gerçekçi.yıkılmış bir varşova inşa edilmiş ve özellikle o sahne gerçekten çok etkileyici.kesinlikle izlenmesi lazım.
dilosss
dilosss

13 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
iiyiki izlemişim dediğim bi film
mehtap6
mehtap6

13 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
bu filmi birden fazla izledim ve olsa yine izlerim.gerçekten çok güzel işlenmiş konu çekimler çok etkileyici harika.9/10
seker-ozlem
seker-ozlem

31 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Çok iyi işlenmiş bir film. Rol, Adrien Brody'e cuk diye oturmuş, adamım oyunculuğunu konuşturmuş. Ne diyim Oscar'ı haketmiş, helal olsun valla.
atakanozruh
atakanozruh

23 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Savaşı tüm gerçekçiliğiyle ortaya koyabilen ender filmlerden biri. Adrien Brody'nin kusursuz oyunculuğu ve usta yönetmen Polanski'nin anlatımı birleşince ortaya harika bir iş çıkmış. Mutlaka izlenmesi gereken bir film.
ozkanturan
ozkanturan

4 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Gerçekten konusu ve kurgusuyla harika bir film..Roman Polanski nin önünde saygıyla eğilmek lazım..Bir rol ancak bu kadar yakışabilirdi...
finallyfree89
finallyfree89

31 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
roman polanski den bir başyapıt ikinci dünya savaşını bir piyanistin gözünden anlatan çok başarılı bir film kurgusal olarak filmde tek bir hata yoktu tekniksel bir kaç hata vardı ama çok da önem li değil ben beğendim müthiş bir film roman polanski nin retrospektifi