Piyanist
4,6

x-bedi--x
x-bedi--x

15 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
---bitmemiş bi şarkı ve tamamlanmamış melodi gibi...---bi ressamın yarım kalmış tablosu ,,, ardından kalan kurumuş boyalar misali....---yapmak istiyorum,,yapmak istediğim o kadar çok şey varki....önümde durduğu ve ulaşabileceğim bi konumda olmasına rağmen yapamıyorum....----engeller var amaca ulaşmaktaki amacımı engelleyen engeller....----iyi bildiğim özgür olmak ama bu o kadar uzak görünüyor ki anlatamıyorum....----herşeyimi kaybettim,,,ama yinede yaşıyorum,,,yaşamaya çalışıyorum...ufak bi umutta olsa,,küçük bi ışıkta olsa sonunda,, sonuna kadar gitmek istiyorum... Bu filmi izledim ve aklıma yazdıklarımdan ufak tefek satırlar düştü....----tavan arasında bi konuşma yapıyolar....elinde bi kutu konserve var...o kadar aç ve o kadar yorgunki sağuktan parmaklarını açamıyor....ama çalıyor ne zamandır özlemini duyduğu ve ne zamandır çaldığında sesini bile duymayı hayal etmediği pianonun sesini dinletiyor kaçtığı ve yakalanmayı en son hayal ettiği kişiye....---belkide bu bize kimin içinde ne bilinmez yanlar olduğunu asla dış görünüşe değer vermemek gerktiğini öğretiyodur...---zaman içinde büyürken yardımı dokunuyodur...kimse tek başına büyümez...çok etkileyici ve bi o kadarda insanın içine işleyen bi film..cdsini arşive katmaktan hiç çekinmeyin...:))
dubleman
dubleman

4 Mart 2006 tarihinde eklendi
Gerçekten bir baş yapıt. Bence herkes izlemeli.İzleyenlerin beğenmeyeceğini sanmadığım bir film. Ayrıca filmin gerçek hayattan uyarlanmış olması seyirciyi kendisine daha da bağlıyor
tolstoyevski
tolstoyevski

12 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Yahudi soykırımını işleyen filmleri şöyle bir gözümün önüne getirdiğimde,??Schindler’in Listesi?? filminden sonra ilk hatırladığım film oluyor ’piyanist’.Büyük insanlık suçlarının işlendiği,ölümün gaz odalarından soğuk bir ürpertiyle aktığı bir dönemde,kendisi de yahudi olan bir piyanistin parcalanan dünyası ve bütün bu parcalanmışlık içinde yükselen bir yasam mücadelesi... Kendisi de köken itibariyle yahudi olan ve ailesini de ırkçı dalganın yükseldiği bu dönemde yitiren Roman Polanski'nin, yasanan acıları beyazperdeye aktarması en doğal hakkı şüphesiz.Üstelik böyle bir filmi yahudi kökenli olmayan baska bir yönetmen de cekebilirdi. Sanatsal düzeyde değerlendirildiğinde belirli bir estetik çıtayı yakalamış filmin, Varsova gettolarındaki’’ pejmurde’’ yasamlara odaklanmasını ’’yahudi propogandası’’ olarak değerlendirmek nedense bana pek insani gelmiyor.Mizansenin kafalara çekiç gibi inen bir ritüele dönüştürülmesine ben de karsıyım kesinlikle;ama son tahlilde film yasanmış olaylardan yola cıkıyor ve araya yerlestirilen ’’duygu sömürücü ’’ olarak nitelenen sahneler de yasanmış somut gercekler.Sanat ’’gercekler’’üzerine kurulu bir mizansense ve filmde yahudi soykırımını işliyorsa bunda anormal olan nedir?;açıkçası anlamakta güçlük çekiyorum.Üstelik film son noktada bu temanın(yahudi soykırımı) sınırlarını da aşan bir örgüye sahip.Nazi askeriyle Szpilman arasında kurulan ??insani bağın??ne denli önemli mesajlar içerdiğine değinmemize gerek yoktur sanırım.Sonra sanatın yüceliği adına da cok şey sunuyor bu film. Szpilman'ın genel anlamda çizdiği ??korkak??görüntüsünün piyano basına gectiğinde bir ??baskaldırısa??dönüşmesi bilmem dikkatinizi çekti mi'Kendisini piyanonun tuşlarına teslim eden Alman askerinin,duygularına da tercüman olabilen bu tınlamalar sanatın?? evrenselliği??ni bir kez daha ortaya koymuyor mu'Film sadece Chopin'in, Beethoven'in o eşsiz eserlerini dinleme adına bile izlenebilir bence? Filmin oscara boğulmasını ??hollywood??ta etkin olan?? lobilerle??acıklamak,kendi içinde sağlam verilerle desteklenebilecek bir düşünce olmakla birlikte,filmin basarısını sadece buna bağlamanın haksızlık olacağını düşünüyorum.Ayrıca Filistin-İsrail çatışmasının yasandığı su dönemde ??ırkçı cağrısımlar??uyandırabilecek söylemlerden uzak durulması gerektiğine inanıyorum.Üstelik bu durum, İsrailin Filistinlilere uyguladığı?? devlet terörünü?? görmeyeceğimiz anlamına da gelmez?
altuneli
altuneli

25 Ocak 2006 tarihinde eklendi
İnsanın her şeyini yavaş yavaş birkaç yıl içinde kaybetmesi yaşanmadan anlaşılmayacak bir duygu. Bu duyguyu inanılmaz yansıtmış Ardrian Brody. Aldığı oskarlar helal olsun ne diyelim. Bence en müthiş anlardan biri ailesini trenlere bindirip götürdükleri ve sonrasında hayatta hiçbir şeyinin kalmadığını anlaması ve bomboş yollarda kendi kendine ağlaması insanın içini parçalayan bir sahne. Birde bu filmin verdiği önemli bir mesaj insanın en büyük düşmanı yine insan olması... Kısaca Sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri...
aysegula82
aysegula82

28 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Film harika aldığı tüm ödülleri hak ediyor. Roman Polonski iyi iş çıkarmış. Adrien Brody gözleriyle seyirci arasında sağlam bir bağ kurup muhteşem oyunculuğunu Oscarı hak edecek şekilde sergiliyor.
miroozkan87
miroozkan87

8 Aralık 2005 tarihinde eklendi
kesinlikle film adrien brody etrafında geçio ve de brody de film mi çok ii taşımış film her küçük ayrıntısına kadar toplu bir biçimde ilerliyor....Brody nin piyano çalma sahneleride gayet başarılı...
enginbehlul
enginbehlul

12 Eylül 2005 tarihinde eklendi
Ustadan bir başyapıt daha.Polonya'da Nazi Almanya'sının Yahudilere karşı yaptığı insanlık vahşetini,yine Polonyalı yönetmen Roman Polonski 7.sanat aracılığıyla herkese gösteriyor.Çok fazla emek harcanan bu filmi ayakta alkışlıyorum...Ayrıca filmin afişide harikaydı.
alici-utku
alici-utku

7 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
çok başarılı bir yapım.3 kez izlediğim bir film.her seferinde de izlerken o duyguyu aldım.roman polonski için fazla söze gerek yok diye düşünüyorum.
süpernova-2
süpernova-2

29 Nisan 2005 tarihinde eklendi
öncelikle sinemaseverlere bir duyuruda bulunmak istiyorum.bu filmin dvd si aktüel dergisi tarafından 11 mayıs ta herkese verilecek.filme geçecek olursak tartışmasız iyi bir film. savaşın acılarını iyi bir şekilde yansıtmış.adrien brodby nin performansına diyecek yok.oskarı sonuna kadar hakketmiş.roman polanski yi ise anlatmama gerek yok.onu bilen bilir
ozge-tun777
ozge-tun777

27 Ocak 2005 tarihinde eklendi
KESİNLİKLE KUSURSUZ BİR FİLM.TAM ARŞİWLİK."ADRIAN BRODY"HARİKA Bİ ADAM BU YA.LÜTFEN BU FİLM İZLENİLMESİ ŞART OLAN BİR FİLM TAWSİYE EDERİM MUTLAKA İZLEİN...........
iyomi
iyomi

11 Ocak 2005 tarihinde eklendi
Fazla akıcı bir film deil ama savaş dönemi çok ii anlatılmış.Bu filmi izledikten sonra almanlardan nefret ettim.Bazı sahnelerde ağladım bile.Film bence tam bir başyapıttı.
garrettie
garrettie

6 Kasım 2004 tarihinde eklendi
her sahnesi kalite kokan nadir filmlerden biri !
caneri16
caneri16

4 Eylül 2004 tarihinde eklendi
iyi bi film.gercekten de savas yılları cok güzel bi şekilde yansıtılmıs.yahudi propagandası gibi gorunsede o zaman yasananları cok iyi bi şekilde anlatan bi film.
alisan-sahin
alisan-sahin

5 Ağustos 2004 tarihinde eklendi
yahudi katliamını anlatan güzel filimlerden biri ama ben schindlerin listesini tercih ederim..
plusbat
plusbat

7 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
bruce lee ye ben katılıyorum film çok iyi özellikle roman polanski filmi çok iyi yönetmiş eğer o olmasaydı bu film o kadar iyi olmazdı