KaliteTAKİP
7 Ocak 2009 tarihinde eklendi
dram diyince piyanisten baska ne gelebilirki akla oyunculuk senaryo gorsellik bir filmden beklentileriniz aradiginiz hersey bu filmde mevcut siddetle tavsiye ediyorum izlemiyenler cok sey kaybeder (rahatlikla 10/10 )
Film kesinlikle harika. 3 saate yakın olan bu filmi asla sıkılmadan izliyorsunuz. O tarihi her anlamda, kostümde, mekanda yaşatmışlar. Oyunculuk desen Adrian almış götürmüş koca filmi. Ancak şu bir gerçek ki Hollywood sineması zaten yahudilerin elinde. İstedikleri gibi at koşturuyorlar. Bu filmde de bir kez daha gördük ki nazilerin eline düşmüş yahudiler "acıtasyon" ile buraya geldikleri gibi yine acıtasyonu fazlasıyla filme lanse etmişler. Filmde gördüğüm her sahne, duvar örülmesi ve hepsi şu an yahudiler tarafından müsümanlara yapılıyor. Hatta fazlasıyla. O yüzden asla bu filmi izlerken bir yahudi sempatizanlığı hissetmedim içimde. Ama yine de nazileri kimse desteklemiyor.
Başyapıt diye nitelendirilen filmler seyrettim... ama hayır bu film kalitesinde bir film henüz seyredemedim, bu başka bişey, bu olağanüstü bişey... her sanhesi akıllara kazınan ve asla unutulamayacak bir film...
favorilerim arasında çoktan yerini almıs kusursuz,çarpıcı ve duygu yüklü bir film.Adrien brody mükemmel bir aktör ve sonuna kadar oscarı haketmiş dedirten performansıyla göz dolduruyo.ayrıca filmde pianoyu çalanın o olduğunu sandığımda baya şaşırdım adam rol için piano çalmayı bile öğrenmiş.gerçekten bu rol için en uygun aktör dedirtiyor gerek bakışlarıyla gerek pianodaki ustalığıyla.başyapıtlar arasına girmiş bir filmdir 10/10
Filmi basta sona dek dikkatle izledim ve bir saniyesini bile kacirmak istemedim. cunku bence bu film icinde cok fazla konu barindiriyor. asil konu alman nazilerin yahudilere yaptiklariyken, aile baglari, insan iliskileri, merhamet, vahset, dayanisma, cesaret anlatti bana bu film. hepsi oyle guzel islenmis ki, filmde elestirecek bir yan bulamadim dogrusu. vahset yerindeydi, bunlarin kim bilir kac katini yaptilar naziler yahudilere... kendini saniyesi saniyesine izleten bir film. ve aglatan bir film... birkac sahne var ki filmin adi duyuldu mu akillara gelir. basrol oyuncusu rolunun hakkini vermis. filmi bu kadar gec izlemis oldugum icin kendimden utandim :) sacma sapan hollywood filmlerinin nasil o kadar seyirci buldugu dusunulunce, insan bu tarz filmlere uzuluyor. herkese tavsiye edecegim izlenmesi sart filmlerden biri. once yonetmenin(ki bilen bilir) sonra da filmde emegi gecen herkesi kutlamak gerek. her saniyesi emek dolu. mumkun olsa 11 veririm :D
Filmi izleyeli çok oldu ; ama hala filmin tamamını neredeyse hatırlıyorum . Buda filmin ne kadar etkileyici olduğunu gösteriyor . İzlemeyenler izlesin çok kaliteli bir başyapıt diyebiliriz . Puanım 10/10 .
10/10.film tek sembolle bu.edebiyatına gelince tek kelimeyle süper.olay gerçektir ve Wladyslaw Szpilman ın otobiyografisidir.orjinal dvd disnden izledim her şeyiyle ksurusuzdu.ses görüntü olarak.kesinlikle ama kesinlikle izlemediyseniz listenin ilk sırasına alın derim.
Hep amerikan sineması Yahudiler elinde diyorlar ama hakikaten adamlar çok süper işliyor konuyu zaten başrol oyuncusuna Oscar getirmişti filmi alıp götürüyor başrol kesinlikle izlenmeli
Bir dram tutkunu olarak kuşkusuz benim de aklımı almış yapıtlardan biri.gerçekçi atmosferi filmin en önemli artılarından.müthiş kurgusu ve çarpıcılığıyla 9 puanı hak ediyor.
ARKADAŞLAR, BU FİLMİN DVD’SİNDE FİLMİN KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİNİN YER ALDIÐI BİR BONUS BÖLÜMÜ VAR. BENCE ALIN YA DA KİRALAYIN ÖNCE FİLMİ DAHA SONRA DA BU BÖLÜMÜ İZLEYİN. ONDAN ONRA BU FİLM HAKKINDA DAHA FARKLI DUYGULAR DA HİSSEDECEKİNİZ.BU ARADA BU FİLM TAM ANLAMIYLA error ARKADAŞIMIN DEDİÐİ GİBİ YAHUDİLER ALMANLAR TARAFINDAN KATLEDİLMİŞİR,ZULME UÐRAMIŞLARDIR,VS. MESAJINI VERMİYOR. BAKIN,BU MESAJI VERMİYOR DEMİYORUM,VERİYOR AMA SADECE BU MESAJI VERMİYOR. AYRICA,SAVAŞTA SOYKIRIMA UÐRAYAN YAHUDİLERE AMERİKALI YAHUDİLERİN YARDIM ETMEMESİNİ DE ELEŞTİRİYOR.YOKSA TEK TARAFLI BİR FİLM OLMAKTAN KURTULAMAZDI. KÖTÜ ALMAN’IN YANINDA İYİ ALMAN’I, ZULME UÐRAYAN YAHUDİLERİN YANINDA GETTO’DA BİLE KEYİF SÜREN VE DİÐER YAHUDİLERE ALMANLARDAN DAHA BETER EZİYET EDEN YAHUDİLERİ DE GÖSTERİYOR. DAHA YAZACAK ÇOK ŞEY VAR AMA ZAMANIM YOK,HERKESE SELAMLAR DAHA SONRA GÖRÜŞMEK ÜZERE...