Akıl Oyunları
4,6

kruvasan
kruvasan

20 Haziran 2002 tarihinde eklendi
Bu sorunun cevabı gayet açık bence Russell Crowe’un oscar alamamasının temel nedeni geçn sene de Gladyatörle aynı kategorinin oscarını almasından kaynaklanıyor.Akademi Bunu Tom Hanks’e yaptı ve bir daha yapmaz.İkinci nedeni ise ırkçılık ayrımcılık falan gibi siyasi nedenlerle bu senenin oscarlarının iki siyahi oyuncuya verilmesinden kaynaklandı.Buna rağmen Washington’un oyunculuğunun oscar’ı haketmeden aldığını söyleyemeyiz.Gerçi bu oyunculuk karşısında tartışılır ama ...Bol sinemalı günler.
sirena84
sirena84

16 Mayıs 2002 tarihinde eklendi
Bu film hakkında çok şey söylendi çok şey yazıldı Amerika premierinden beri tam 4,5 aydır bu filmi bekliyodum Kadroda Russell Crowe'un varlığı bile filmin güzel olmasına yeterliydi Sonunda geçen hafta gidebildim ve söylenebilecek tek kelime var:MÜKEMMEL Müthiş bi filmdi Tam bir duygu selinde sürüklendim Aldığı Oscarları sonuna kadar hakediyor Yalnız Russell Crowe'a Oscar vermeyerek hakkını yemişler Adam kişiliğinin tamamen dışında bi insanı kusursuz canlandırmış Jennifer Connelly de çok iyiydi. Tavsiye ediyorum herkes bu filmi görmeli
erguvenmurat
erguvenmurat

12 Mayıs 2002 tarihinde eklendi
Güzel film hakikaten de. Geçtiğimiz yüzyılın sinema teknikleriyle çekilmiş olsa da insani yönü çok kuvvetli bir film. En heyecanlı tarafı da bütün bunların yaşanmış olması.
wacowski
wacowski

4 Mayıs 2002 tarihinde eklendi
çok iyi . finali ve CROWE un oyunculu için seyre değer mükemmel bir film
evil-of-angel
evil-of-angel

29 Nisan 2002 tarihinde eklendi
A Day Beautiful Mind bence oskarı hakediyordu ve hakettide.Bence ne kadar uzak olsa da Güzel bir biyografi filmi.
Aslına bakarsanız ben bu filmin
konusunu bilmeden kendimi sinema koltuğunda buldum.Bu yüzdendir ki ne film hakkında ki kritikleri ne de John nash hakkında en ufak bir fikrim vardı.Yani film hakkında zerre kadar bir fikrim vardı:Sadece fragmanı izlemiş ve memnun kalmıştım.Ve bene bu yüzdendir ki ilk defa bir filmde bu kadar şaşırdım.
Bence Rusell crowe oskarı hakediyordu.Çünkü o da başka bir biyografi filmi olan Ali deki Will smith gibi nerdeyse davranış ve karakterini değiştirmişti.Hani film boyunca elini alnın izhasında tutması beni çok etkiledi.Tıpki Usual Suspects filmindeki Kevin Spaceynin ayağı sakat numarası yapması gibi.-Acaip yutmuştum.Hala inanamıyorum-
Burada yönetmen vesenaristi kutlamak istiyorum çünkü filmdeki hafif mizansenler gülmeme neden oldu ve böyle ağır bir filmden beklenmeyecek kadar iyiydi espriler.
Ama aynı zamanda duygu seline de götürdü bu film beni.John Nash'in Lokantada mestektaşları tarafından tebrik edilmesi sahnesi benim bile gurulanmam sebep oldu.
Son olarak iyi bir filmdi ve hakettiği ödülü aldı
Not:yanlış hatırlamıyorsam bu film en iyi makyaj ödülüne aday olmuştu.Bence John Nash'in karısının makyajı çok kötüydü.
mozcelik1984
mozcelik1984

31 Mart 2002 tarihinde eklendi
Gösterime girdiği ilk gün gitmeme rağmen henüz şimdi yorum yapmaya karar verdim :) Neyse A Beautiful Mind sanırım artık kazandığı Oscarlarında yararıyla daha iyi anlaşılabilcekki gerçekten iyi bir film.Konu ve filmin temposu gayet iyi ayarlanmış.Bazen sizi duygusallaştırıken bazen acayip sinir ediyor hatta bazen ara sırada yüzünüzde bir tebessüm bıraktırıyor.Filmin en büyük artısı tabiiki performansıyla göz dolduran John Nash in sağır sulatan tarafından bile duyulmasını sağlayan Russell Crowe a ait.Özellikle final sahnesi (Nobel Töreni) bunu kanıtlayabilecek en iyi örneklerden biri.Oyunculuk ödüllerini bu sene siyahi oyunculardan yana kullanan ve belliki bir mesaj verme niteliğinde olan oscarların kurbanı olan Russell Crowe ve Nicole Kidman ise bu noktada bence birçok ortak yana sahipler(zaten ikisi de Altın Küreyi kaptı).Herneyse olayı fazla dağıtmadan son olarak şunu söylemeliyim filme ilk gittiğimde bu kadar beğeneceğimi düşünmüyorumdum bu yüzden de bu filme karşı önyargılı olmayın derim...Şimdiden iyi seyirler çünkü karşınızda yılın en iyi filmlerinden biri duruyor.
41samarai
41samarai

29 Mart 2002 tarihinde eklendi
guzel bir fılm ,kusursuz senaryo, harika bır russell izledım .evet bu yıl oskarı hak edıyordu ama. bu fılme 2 defa gıdecegım ve kıtabını mutlaka alacagım .can dostumdan sonra gelen en guzel filimlerden bırısı.ran howard fılımı mükemmel idare etti ve sonuna kadar sıkılmadan seyırcıyı koltuklarına bağladı
klace
klace

17 Mart 2002 tarihinde eklendi
işte gerçek bir hayat hikayesi.işte gerçek bir başyapıt.akıl oyunları son yıllarda izlediğim en iyi film.bir hayat hikayesi ancak bu kadar başarılı i biçimde perdeye aktarılabilirdi herhalde.dahi john nash ın akıl almaz hikayesi.sürekli ruslardan kaçması.savrılar görmesi,şifreler çözmesi,dergiler kesmesi mükemmel aktarılmış.russel crowe inanılmaz derecede harika bir performans sergilemiş.ben bi ara russel crowe gerçek hayattada deli mi diye düşündüm.çünkü inanılmaz gerçekçi oynamış.açıkçası denzel washinghton hayranı olduğum için denzel ın almasını istiyordum oscarı ama russell crowe oscarı herşeyiyle hakketmiş.bence 2.kere oscara uzanacaktır.en iyi film dalındada akıl oyunlarının alması süpriz olmaz.kesinikle gidin ve görün bu filmi.kaçırılması çok büyük bir kayıp olur bence.sinemada başyapıt kelimesi ancak böyle bir filme yakışır.
kafkas53
kafkas53

15 Mart 2002 tarihinde eklendi
bir film ki (ben siteye son girdiğimde) 794 kişiden 9,4 ortalama tutturmuşsa bence kötü olamaz. (tabi lord of the rings gibi puanlamada sabotaj olmazsa)
ben şahsen hayran kaldım. oscarda en iyi oyuncu russel'ın hakkı diyorum
xhero1905
xhero1905

11 Mart 2002 tarihinde eklendi
Oyunculuk mükemmeldi,Russell Crowe a alkış.Film de iyiydi,gercek hayat hikayesi olması daha ciddiye alınır bir film oldu benim açımdan.Kötü yönü biraz iç karartıcı olmasıydı.O da normal aslında,adamın hayatı böyleymiş napalım :)
ferdikibar
ferdikibar

11 Mart 2002 tarihinde eklendi
jermie yorumun gerçekten çok hoş. Ama er ryan konusunda baron x'e katılıyorum. Ufak bir düzeltme de; riggs leathal weapon 3'te yanlış teli kesmişti. A Beautiful Mind ise güzel film ama yılın filmi değil. Ama Russell yılın oyuncusu o kesin.