böyle bir film hakkında yorum yapmanın pek haddime düşmeyeceğini düşünüyorum.gerçekten tam olarak olması gerektiği gibi bir yapım olmuş ama şu gerçek filmde bir kez daha belli oluyor ki russel crowe gerçekten harika bir oyuncu...
john nashin hastalığını kabul edip kendi içinde birazda aşkının sayesinde yenmesi izlenmeye değer masasına kalemlerin koyulmasıöğrenci bi kıza şu adamı görüyormusun diye sorması birazcık gülümsetiyor bizi russell crowe oskarı fazlası ile haketmiş 10/9
ilk izlediim yıl ünüwersite sınawlarına hazırlanıordum izledikten bir hafta sonra kendime geldim we matematik fizik çözmeye başladım bir hafta çözemedim çünkü dersin her başına oturduumda çözdüklerimden utanıor we kalkıordum asıl flimdeki darbe son 5 dakikaydı adamın gerçek olduunu we nobel aldıını öğrenin ce uyuz oldum..... şimdilerde bi matematik problemi gördüüm de basit te olsa zorda olsa cama yazıp çözüorum..:) en azından daha hawalı oluo kendimi bişey zannediorum hele bide arada elimle alnımı kasıınca bu sene kesin nobel bende diorum
Türkiyede vizyona girdiği ilk gün izlemştm,çok etkilenmştm; 5 yıl geçti ama hala benm için çok özel we çok değerli bir film. senaryo,yönetmen,oyunculuk çok sağlam. Russel Crowe oscarı hakkaten bileğnn hakkıyla almştı. bu filmi kesnlkle izlemenizi önerirm
russel crowe filmde,'ikinci el bilgilerle' yetinmeyen bir dehayı canlandırıyor: evreni yöneten yasalar ve matematik söz konusu olduğunda, önce var olanı seyrediyor, sonra gidip kendi teorisini kendisi kuruyor.zeka ile delilik arasındaki ince çizgide geçen film, aslında yalnızlıklarla örülü bir aşk öyküsünün üzerinde yükseliyor 9/10
çok dokunaklı bir film akıl oyunları.Russel crowe un ise gladyatörden sonraki en etkileyici performansı.finalde göz yaşlarınıza hakim olamıyorsunuz ve filmi yüzünüzde güzel bir tebessümle bitiriyorsunuz.
bu filme muhteşem demiycem çünkü bu kelime filmi anlatmaya yetmiyor... gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanmış olmasının da etkisiyle ilgiyi hep canlı tutuyor ve filmi belli bi kısmına kadar hep ikilemde kalıyosunuz acaba adam gerçekten şizofrenmi yoksa deilmi die... konusu, oyunculugu ve tabiiki oyuncuları muhteşem... russel ve fennifer bu film için biçilmiş kaftan diebilirim... gerçenten kendilerini aşmışlar... ben filmi çok begendim bence herkesin izlemesi gerek filmlerden...
Gerçek bir hayat hikayesi olması, muhteşem kurgusu, senaryosu ve yıldız oyuncularıyla harika bir film. Filmin seyirciyi en çok etkileyen ve duygulandıran yönünün Alicia karakterinin John Nash ' e bağlılığı ve karşılıksız sevgisi diye düşünüyorum. Mutlaka izlenmesi gereken bir film. Tüm sinemaseverlere sevgilerle Murat Volkan Gökdemir
Filmin adı beni bu filme iten nedenlerden biriydi konusuda öyle bir matematik dehasının santim santim dibe çöküşü ve sonra yükselişi. Film başlarda güzeldi baya iyiydi ortalarda biraz durgunlaştı ama finalinde tekrar canlandı iyi bir sonla bitti ama beklentilerimin altında bir filmdi yine de izlenir. 10/8