“Hiç rüyada olduğundan ya da uyandığından kuşkuya düştüğün oldu mu?”
Yaşadığın hayatı bir rüyaymış gibi hissettiğin oldu mu? Hayatını, sanki otomatik pilota bağlıymış gibi yaşadığın anlar? Yapmayı hiç istemediğin şeyleri yaparken, öte yandan arzu ettiğin şeyleri de bir türlü yapamadığın oldu mu? İçindeki bir ses, ‘Beyaz tavşanı izle’ diyor mu? Tüm bildiklerinin aksine şeyler yapmaya itmiyor mu?
Her ne kadar, başka türlü yorumlayanlar olsa da, Matrix bir uyanış hikayesidir. Bizleri uyandıracak ise doğru soruları sormaktır. Matrix, şu anda yaşadığımız dünyayı temsil etmektedir. Gerçek sandığımız bu sistem; ailemiz, toplum, inançlarımız, kültürümüz ve alışkanlıklarımız üzerine kurulmuştur. Tüm bu etkenler, duygu ve düşüncelerimizi belirler. Bilim adamlarının da ispatladığı gibi çoğu duygu ve düşüncelerimizin üzerinde hiç bir etkimiz yoktur. Bu şekilde yaşarken, özgür irade illüzyondan başka bir şey değildir.
“Kaşığı eğmeye çalışma, bu imkansız. Sadece gerçeği algılamaya çalış... Aslında kaşık yok. O zaman eğilenin kaşık değil, kendin olduğunu anlarsın.”
Kuantum fizikçilerinin buluşları oldukça etkileyicidir... Her maddenin yapı taşını incelediğimizde zaman ve mekan ortadan kalkar... Geriye sadece enerji ve ilişkiler kalır. Kuantum fiziğinin ortaya çıkardıkları, bir çok kişi veya topluluk tarafından halı altına süpürülmüştür. Matrix filminin kahramanlarından Morpheus’un da bahsettiği gibi bu sisteme bağımlı bir çok kişi vardır ve bu sistemi sonuna kadar savunacaklardır.
Matrix'i doğru anlamak için üçlemeyi ve Animatrix'i oluşturan 8 kısa filmi sırasıyla izlemek gerek! Ancak o zaman filmin ana düşüncesini kavrayabilirsiniz!
the matrix kadar olmasada güzel bir devam filmi sırf film için koca otaban kiralanmış 10larca (dönemine ait) son model arabalar parçalanmış bir yapım efekler biraz daha iyileştirilmişsırf otobandaki sahne için bile izlenir bir yapım 10/10
bence film mükemmel. aslında 2. film olmasaydı daha iyi olurdu. 2. yi resmen öylesine yapmışlar gibime geldi. ama 3. film işi bitirdi. efektlerin doruğa ulaştığı ve filme tapmama sağladığı için yönetmenlere çok teşekkürler.
serinin ilk filminde konu çok kapalıydı ve o şekilde bitseydi ee nooldu şimdi diyerek dolaşırdık.sonra reloaded geldi konu biraz daha açıldı neo güçlerini keşfetti ve konu açılmaya başladı hemde bol aksiyonla.ve son bölüm revolutions işte filmin ardında soru işareti bırakmadılar.konuyu toparladılar hemde mükemmel bir şekilde.bundan daha iyi devam olamazdı bu filme.ticari amaçla saçma sapan filmler çekildiğini söyleyenler lütfen ilk bölümü izleyip devamından farklı bir senaryo yazmaya çalışsınlar bakalım neler çıkacak ortaya garip.izleyin hatta trilogy dvd setini alın saklayın klasik bir yapım.iyi seyirler:)
Dünya sinema tarihinde şu ana kadar yapılmış en güzel bilim kurgu filmi olarak matrix sinema tarihinde hatırlanacak ve unutulmayacak kadar güzel sürükleyici ve izlerken insanı düşündüren bir yapıt olarak akıllarda kalacak..Ama her şeyin sonu mutlaka var..Gelecekte mutlaka Matrix e rakip ve hatta onu geride bırakabilecek bir film mutlaka olacaktır.Ama zaman Matrix zamanı bir kaç kez izlemekten sıkınılmayacak kadar özel bir film.....
ilk iki filmi gibi bu seride müthiş olmus her ne kadar bazı eleştirmenler 3 ü biraz sacma gibi bulsada bence konu işleyiş bakımından cok iyi kurgulanmıs özellikle son sahne süperdi ama sunu sölemek istiyorum matrix 4 cekilicek mi wachovski kardesler den ben 4 ü bekliyorum acıkcası cünkü konuyu acık bıraktılar bence müthiş bir 4 filmiyle herseyi acıklamaları ve neo dönüşü izlemek istiyorum acıkcası umarım yapılır ...
herkes kendi düşüncesini tabiki savunacak ama matrix i yadırgamak yanlış olmazmı acaba?corro nun mutlaka söyledikleri kendini baglar onada saygım var bu tarz bi filmi bu şekilde yadırgamak haksızlık olur.ben kesinlikle matrix in sinemada sınıf atlattıgına inanıyorum.ilk matrix filmini hatırlayın orda hem konu oldugu kadar hemde efekler vardı.ikincisinde ise bu sefer tam tersi efekler cok konu azdı ama ilk filmde konu uzun oldugu ikincisinde sadece konuyu irdelemek kalmıştı artık üçüncüsü tam anlamıyla savaş olacak kanısındayım.CORRO yada sygı duyalım derim cünkü onun savundugu degerler farklı bizimkiler farklı.CORRO acaba ilk filmi nasıl bulmuştun?görüşmek üzere.matrix ile kalın.
Matrix serisini efsane olmasını sağlayan ilk film değildi.Onu Matrix yapan dewam filmeriydi bunu herkes anlasın artık.Özellikle Revolutions tek kelimeyle mükemmel.Bu seri ancak böyle bitebilirdi zaten.