Büyük Balık

kenloach
kenloach

9 Ekim 2004 tarihinde eklendi
İzlediğim en iyi fantastik film.Fantastik görüntüler,macera ve dram o kadar ölçülü ve yetenekli biçimde kullanılmış ki hayran kalmamak mümkün değil.Hafızalardan silinmeyecek bir 7. sanat harikası.
esat-ozcan
esat-ozcan

31 Ocak 2005 tarihinde eklendi
yaw bu filmi izledikçe yaşlı birilerinden masallar dinlemek geliyo içimden.bu kadar mı güzel olur bi film.
elvuim
elvuim

15 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
cocuga sınır oldum bu kadar mı duygusuz bı ınsan olur sahneler kurgu harıkaydı tım burton dokturmus lazım bazen boyle fılmler lazım boyle babalar
gamze183
gamze183

19 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
bazı başarılara insanlar inanamazlar,başarıyı yakalayan kişinin uydurduğunu düşünürler...başarıya inanıyorsanız izleyin derim....
MetaLchesH
MetaLchesH

22 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Fantastik sinemanın 1 numrarası Tim Burton gerçekten bu filmde de klasını bir kez daha konuşturmuş,gerçekten müthiş bir fantastik film.Hem ilginç hem eğlenceli filmleri seven beni oldukça tatmin eden bir film.10/8
dercan
dercan

10 Şubat 2011 tarihinde eklendi
İnsanı hayatın sıkıcılıgında uzaklaştıran farklı dünyalar içine alan bir film,

Film masalsı diyen arkadaşlar var sanki bütün filmlerden realizm fışkırıyor veya bütün filmler bu kurala bağlı olamalı !, tım borton sineması insana yaşanmamış dünyalar sunarak farklı tatlar aldırmakta ,kim bilir belkide yaşanabilir, iyi bir çocuk olursak şirinleri de görebiliriz ,iyiki varsın tım burton.. kesinlikle izlenmeli,
begumm-
begumm-

23 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Big Fish
Bu film için kitap bile yazılabilir tıpkı vişneli kek gibi bir film.Kek tatlıdır ama vişneler ağza geldikçe ekşi tatlı bi tad bırakırya damağımızda aynen öle.Zaman zaman eğlenceli ve komik zaman zamanda romantik ve duygusal.Big Fish için şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biri.Bu tür filmleri gördükçe insanoğlunun zekasına ve hayal gücüne hayran oluyorum.Ewan Mcgregoru pek sevmememe rağmen bu tür masalsı fantastik filmlerde çok yakışıyor.Film hem çok hayalci hemde çok mantıklı zaten çekici olan tarafıda bu.Ed Bloom anlattıgı masalsı hikayelerle insanı hipnotize ediyor.Ağlıyorsun,şaşırıyorsun bazende yüzünde koccaman bir gülümseme ile kucaklıyor kareler seni.Özellikle çocukluk sekanslarını çok beğendim büyük balık ve cadı hikayesini...Tabi tutkulu aşık sahneleride çok hoştu.Nilüferden tarlalar yada gökteki Seni Seviyorum yazısı tamda bizim masalcı Edimize göre bi ilan-ı aşk şekliydi..

Tim Burton filmleri kesinlikle sinemada başka bir dünya.İnsanı büyüleyen,yaratıcılıgına zekasına bayıldığımız bir yönetmen.Sinemasal anlatımı cidden muazzam bu adamın Oz Büyücüsünden hiçbir farkı yok bence.Bizim gibi büyeyen çocukların böle filmlerde 2 saatde olsa herşeyin sıkıcı ve rutin oldugu dünyada bir nebze olsun masaldaki kahramanlar gibi hissetmemizi sağlayan biri.Duygularımızın köreldiği,herşeye duyarsız ve tarafsız oldugumuz ruh halinden çıkıp bizi çoşturan ,merak uyandıran,sıradışılığıyla etkileyen hissedebileceğimiz bir film.Yüreğini mantık şemsiyesinin altına gömen,içindeki çocugu susturan herkese şiddetle tavsiye olunur...
reedsternberg
reedsternberg

14 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Aldığı oscarlardan anlaşıldığı mükemmel bir film.Konusu ve filmin akışı bir masal tadında...Film başlı başına insana hayat dersi veriyo:)Özellikle filmin sonu muhteşem.izlemenizi tavsiye edrm
selmayurdasavas
selmayurdasavas

12 Mart 2009 tarihinde eklendi
Eğer fantastik filmlerden hoşlanıyorsanız kesınlıkle cok beğeneceğiniz ama sevmıosanız sıkılacağınız bir film. Bana gore sıkıcı değildi ama cok da güzel değildi ama filmin bu puanı almasını da anlıorum genelde bu tarz fılmler yuksek puan alır. Helena Bonham Carter filmde cok az gozukmesıne rağmen oyunculuğu cok doyurucu. hayak gucu yuksek, romantik ve optimist biriyseniz izleyin.
i-just-wanna-live
i-just-wanna-live

12 Ocak 2007 tarihinde eklendi
İnsanın ilişkileri ve hayatı bu kadar masalsı anlatılabilir. İzlediğim zaman en çok etkilendiğim film oldu.
edenknight
edenknight

1 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
Tim Burton her daim orjinal, çılgın işleri ve özgünlüğü ile kendini piyasaya kabul ettirebilmiş nadir yönetmenlerden,hem izleyiciyi hem de eleştirmenleri tavlayan filmlerinin bugüne kadar aldığı eleştiriler ve hasılatları ortada.Big Fish ise kanımca onun en kişisel filmi olmuş(bu filmi çekmesinin en büyük nedenlerinden birisi yakın zamanda kaybettiği babası imiş)şöyle ki her zamanki karanlık tarzının dışında,daha parlak,belki de daha gerçekçi diyebileceğimiz bir tarz yakalamış,her ne kadar fantastik öğeler de kullanmışsa da bunlar film içinde uyumla kullanılmış.Hepimizin içindeki hayalci çocuğu anlatan bir yapım karşımızdaki,öylesine naif ve duygusal,Ewan McGregor`un samimiyeti elden bırakmayan keyifli oyunculuğu ile değerlenen yapım,gözkamaştırıcı setleri ve hayal gücünü kullanım tarzıyla da izleyicisini büyülemeyi başarıyor,duygusal anlar ise gerçekten etkileyici ve hayata dair önemli şeyler söylüyor,yine Tim Burton`a özgü dışlanmış karakter teması burada da karşımıza çıkıyor,ama diğer filmlerine oranla daha az üstünde duruluyor,hayalle gerçek arasındaki yolculuk kişinin inanç sistemini de sorguluyor,sadece ve sadece mantıklı gerçeklere inanmamamızı,hayalleri de dikkate almamızı söylüyor, onlarsız hayatın ne kadar renksiz ve sıkıcı olduğuna da şık bir vurgu yaparak yönetmenin vermek istediği ana mesajı tamamlıyor,biraz göz ardı edilmiş olsa da Big Fish yönetmenin uzak ara en iyi filmi,ne absürd,ne de fazla fantastik,herşeyin sadelikle birleştirildiği ama sonunda ihtişamlı ve büyük bir resme dönüşen sihirli bir yap-boz gibi.Saygılar.
nehirjix
nehirjix

18 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
nee zaman gelcek bu film ya?
teo-17
teo-17

13 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Aslında çoğumuzun bildiği gerçekleri çok daha farklı bir dille yüzümüze vuran, izledikten sonra beni bu şekil duygusal cümleler kurmaya sevk eden,harika,fevkalade ve benzeri sıfatların sıralanabileceği güzel film..9/10
electronica
electronica

11 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Keyifle izlenebilecek sıcak bir film ...Tim Burton güzel bir film ortaya çıkarmış ...
dilex86
dilex86

31 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
tek kelimeyle hayatımda izlediğim en etkileyici film.. gitgide sanırım burtona hayran kalıyorum, hayal gücün sınır tanımazlığı bu kadar anlatılır.. ya o kadar çok şey geçiyo ki içimden buraya ne yazsam az kalır, kısacası herkesin izlemesi gerekli bir film ..10/100..:)))