snrtrt
12 Aralık 2005 tarihinde eklendi
en başta hemen "süt için dövüşüyorum lafını" yazarsam bu filme kendimi ne kadar kaptırdğımı anlıcaksınız..
bir erkek onuru nu gururunu parasını ama en önemlisi ailesini kaybetmek üzereyken 2. şansını yakalar ve bu öyle bir dönemdirki herkez batağa gömülmek üzeredir..
oradan tekrar en tepeye giden yolun öyküsünde bir adamın onurunu ve ailesini geri alırken, 2. şanslarını yakalayamayanların da umudu olur.. işte kahramanımızın kısaca öyküsü..
Amerikan halkının 1929 yıllarında yaşadığı büyük ekonomik buhran Seabiscuit’den sonra Cinderella man’a de malzeme olmaya devam ediyor.Bu durumdan elbette şikayetçi değilim ama seabiscut ve cinderella man arasında ilginç bir benzerlik var. Seabiscuit de de 1929 yıllarının amerikasında çaresiz, yoksul insanların imdadına seabiscuit adında ayağı kırık bir yarış atı insanlara umut veriyor. Cinderella man de seabiscuit gibi bir hüzün, başarı öyküsü...Jim Braddock’ın çaresiz halini en iyi, onunla sokakta aynı kaderi paylaşan bir kaç yoksul insan yorumlayabilirdi. Burada jim braddock’ın diğer insanlardan farkı azmi ve her babanın ailesine karşı yüklendiği vazgeçilmez sorumluluk duygusu. Zaman zaman her insanın tatdığı ve/veya tadacağı, yüzleşmekten korktuğu bu duygularla nasıl savaşacağının bir göstergesi cinderella man.Russel crowe her zaman ki gibi kariyerinin zirvesini zorluyor adeta, a beatiful mind da sergilediği oyunculuğu yaptığı en iyi film olarak da değerlendirsemde cinderella man de de gerçekten çok iyi. Renée zelwegger ise bu filmde üzerine düşeni yapamamış, belkide bu film için uygun birisi değildi ama nedense ben ilk defa kendisinden rahatsız oldum. Chicago ve cold mountain de hayran kalmıştım kendisine...Paul giamatti ise yardımcı rolde çok iyi gibi görünsede ben onun buradaki rolüyle oscar almasını istemem doğrusu. Kötü değil ama o bundan daha iyisini zaten yaptı ve sinemayı para için değil de zevki için yapan tek oyuncu herhalde kendisi.Bazı filmler vardır sonunda ne olacağını az çok tahmin edersiniz bu film öyle değil, bu filmin sonu belki de filmi izleyen tüm izleyicilerin istediği son kazanmak ve kazanıyorda...Boks sahneleri ise gerçekten çok iyi ron howard, bazı yerlerde bize yumruk atmaktan kaçınmıyor. İlk bakışta oscara göz kırpan bir film olarak da görünse de bence oscar şansının adaylıktan öteye geçemeyeceğini düşünüyorum. Russel crow’a belki 3.adaylığını getirebilir, paul giamattinin ise adaylık şansı şuan yüksek görünüyor ama filmin özgün müzik kategorisinde adaylığı banko diyebilirim.Bu yılın en iyi filmi demek için henüz erken ama özellikle gidip görülmesi gereken oldukça sade ve içten bir film cinderella man...
aslında klasik bir konusu var ama çok güzel bir şekilde çekilmiş.izleyiciyi duygulandırmayı ve etkilemeyi çok iyi başarmışlar.özellikle sonunda çok heycanlandım.kesinlikle izleyin.
bu filmi nasıl övüceğimi bilemiyorum çünkü doğru kelimeleri asla bulacağımı zannetmiyorum bulsamda eksik kalıcağını biliyorum.abarttığımı filan zannetmeyin.oyunculuk mükemmel.filmin işleyişi süper.sonuda güzel.bazen ağlatan bazende güldüren ve sevindiren bir film.kesinlikle herkesin görmesi gereken bir film.(10/10)
akıl oyunları'ndan sonra howard-goldsman-crowe üçlüsünden çok ii bir film daha!yine bize sinema büyüsünü,zevkini tattıran ve sürükleyen bi film olmuş.özellikle howard bize wyler'ın görselliğini ve capra'nın hikayelerini karşımıza getirerek amerikan sinemasının öncülerinden biri haline gelior.sade hikayesine rağmen anlatım mükemmel.bu sene oscar'ı alamayabilir-özellikle million dollar baby yüzünden-ama es geçmemek gerek
Gerçekten herkesin izlemesi gereken son derece etkileyici bir film.Filmin hemen her sahnesi insanı başka bir yerlere götürüyor.Bu filmi mutlaka izleyin.
Film, bri "Million Dollar Baby" kadar vurucu olma da gerçekten çok güzel olmuş. En başta gerçek bir hikaye olması çok etkiliyor insanı. Russell Crowe gerçekten olağanüstü bir performans sergilemiş bu filimde. Bilgisayar animasyonları da özellikle boks maçı sahnelerinde çok başarılı kullanılmış. Filmin bir sahnesi var ki bence orada filme girip müdahale etmek istiyorsunuz. Bence mutlaka görülmesi gereken bir film.
film bence çok güzel hem amerikanın bile zor günler yaşadığını öğrenmiş oldum hem de kendimi kasa kasa film seyretmiş oldum.Ayrıca crowe harika iş çıkarmış
uzun zamandir bir filme kendimi bu kadar kaptirmamistim...özellikle sampiyonluk macinda yerimde oturamadim desem yeridir...amerikan rüyasinin nasil gerceklestigini crowe dan saglam bir oyunculuk esliginde müthis coskulu bir hikayede izlemek isteyenler kacirmasin...bu sene en az 4-5 dalda oscara kesin aday olur, bunu da simdiden pesin pesin söyliyim....
belkide klişe olarak görülebilecek konuları anlatmış olsa bile belkide bu filmin gerçek adı uzun olsa bile ''yoksulluğun,sefaletin,açlığın ve onurun,paraya karşı mücadelesi''olabilirdi...belki filmi izlerken özellikle başlarda ve de o dönemin buhranlı yapısını anlatan sahnelerde,sıkıcı geçen sahneler yok değil ama zaten senaryonun ana yapısını Braddock'ın yaşam felfesiyle bağlayan bu sahnelerin atlanılması filmi gidişatı yönünden eksik olabilir...özellikle filmin ilk bir saatlik bölümü uyku için ideal olsa da yinede Russel Crowe'nin neden oscarlı bir oyuncu olduğunu kanıtlayan oyunculuğu,Ron howard'ın kendine yaraşır yönetimiyle,senaryoya belkide harfiyen sadık kalınmasıyla ve de,yan rollerde özellikle Paul Giamatti'nin mükemmel oyunculuğuyla film kendisini seyrettirmesini biliyor...belki bazı sahneleriyle Rocky-The Raging Bull karışımı bir film olduğunu hissetirse de yinede belki dövüş sahneleri ile Rocky ile karşılaşktırmak zor olmasa da bu filmi özellikle türün bir numaralı filmi hatta sinema tarihinin en iyi filmlerinden birisi olarak gördüğüm The Raging Bull filmi ile bu filmöi kıyaslamak doğru olmaz çünkü bu film konusu itibariyle yinede kişisel bir hayat hikayesine benzese de De Niro'nun hayatınn rolünü çıkarıdığı The Raging Bull filmi yaşadığı ortamla birleşen ve zamanla kişiselliğide öfke ver hırsa dönüşen,La Motta'nın biyografisiydi...fakat filmin gerçek hayattan alınmış olan senaryosu daha doğrusu konusu ise süper..özelikle o dönemin yoksulluğun içindeki insanları öyle bir tasvir edilmiş ki Howard'ı tebrik etmek lazım bu arada filmi kurgusu da çok iyi...belki ana hatlarıyla baktığınızda çok kolay basit bir senaryoymuş(aç kal maç yap iki adamı yen şampiyon ol)gibi gözüküyor filmin senaryosu ama anlatılmak istenilen belkide hepimizin başına gelebilecek hadiseler...ayrıca araya küçükte olsa tebessüm edebileceğiniz ince espriler nükteler serpiştirilmiş...bu arada yine oyunculuklara değinecek olursak filmin en etkili karelerinde yer alan as oğlanımız Russel Crowe kendisine yakışan ve de beklentileri fazlasıyla karşılayan bir oyunculuk göstermiş...bir diğer fazlasıyla kayda değer oyunucluk ise her oynadığı filmle kendisini bir kere daha kanıtlayan süper mimikleri vede replikleriyle Paul Giamatti...geçen sene Sideways'daki oyunculuğu belki yine es geçildi ama bu sene oscarlarda yüzümüzü güldürebilir...hiç mi hiç ısınamadığım Renee Zellweger ise yine vasatın üzerindeki oyunculuğu ile üzerine düşeni yapmış...bu arada kötü adam rolünde olsa da Craig Bierko'ya dikkat derim..kısacası ilgi görmese de,bazılarına göre sadece ve sadece klişeler üzerine kurulu bir film olarak görülsede yinede oyunculuklarıyla 1930lu yılları yansıtan efektleri vede yönetimityle,senaryosuyla,müzikleriyle bence seyredilmesi gereken bir film..siz ne dersiniz bilmem
akıl oyunlarından sonra aynı ekip birarada ve tekrar harikalar yaratmışlar. kesinlikle oscarlarda hakkettiğini almalı. russell crowe ve özellikle paul giamatti nin yardımcı erkek oyuncu oscarını almaları lazım. harika performanslar sergilemişler. ayakta alkışlanacak bir film. Tek kelimeyle mükemmel
film bana göre son derece güzel russell crowe ve ron howard ikilisiden a beautiful mind kadar mükemmel bir film seyretmek çok büyük bir kazanç filmin özellikle boks müsabakalarını sanki sinemeda değilde ringde seyrediyormuş gibi hissediyorsunuz ron howard bunu çok ii başarmış russell crowe ise yine olağanüstü bir performans sergilemiş her filmde kendini yenilediğini bir kez daha ispatlamış renee zellweger'ın da performansı seyredilmeye değer
boks filmlerini pek sevmem ama bu filmde insani dusunmeye surukluyen,boks disinda cok sey var.milyon dolarlik bebegi seyretmistim cok sıkılmıstım filmden.her ne kadar senaryo gercekte yasanmis olsada film sadece bir karaktere bagliydi.ama cindrella man toplumsal bir film yani ana karakter amerikanin kotu donemlerindeki halki yansitan bir boksor.bir boksor olmasaydi da bir marangoz canlandirsaydilar pek birsey degismezdi filmde.boks olmasi ayri bir heyecan katti filme,kotu hayat sartlarina karsi dayanikli ve cesur olmak acisindan.yaklasik iki bucuk saat boyunca suren filme adeta e kilitlendim.bence bu filmi, herkes seyretmeli.
kendi adıma bu sene ki sinema sezonunu bu film ile çok iyi açtığımı söyleyebilirim. russell crowe ve renée zellweger tek kelime ile harikalardı. film çok güzeldi, dokunaklıydı filmi izlerken ne kadar sanslı bir insan olduğumu hissettim. bence iyi şeyleri hakeden bir film olmuş. russell crowe acısından kıyaslamam gerekirse bence beautifull mind'den çok daha iyiydi.