Şimal Yıldızı

1 Kullanıcı eleştirisi

Caner Aydın
Caner Aydın

12 Ağustos 2026 tarihinde eklendi
spoiler: Simal Yildizi (1954) – 7/10 Yonetmen / Director: Atif Yilmaz Senaryo / Writer: Turgut Etingu Oyuncular / Cast: Ayhan Isik, Nurhan Nur, Hulusi Kentmen, Kadir Savun TR: Ayhan Isik'in seyretmedigim filmi kalmis, ona sasirdim. Film Kore Savasi'ni ve oraya gonderilen Turk askerlerini anlatiyor. Turkiye'nin Kore'de ne isi vardi, gercekten sadece baris icin mi gitti, orasi tartisilir. Film olaya daha kahramanlik ve vatanseverlik uzerinden bakiyor. Gercekte ise Turkiye'nin Kore Savasi'na katilmasinin arkasinda Birlesmis Milletler'e destek vermenin yaninda Soguk Savas doneminde Bati blokuna yaklasma ve guvenlik arayisi gibi siyasi nedenler de vardi. Savasa hangi devlet hangi gerekceyle girerse girsin, sonucunda masum insanlarin ve hayvanlarin oldurulmesi, evlerin ve yasam alanlarinin yok edilmesi gercegi degismiyor. Filmde savasin kahramanlik tarafindan cok bu kismi benim aklimda kaldi. Ayhan Isik'i boyle farkli bir savas filminde gormek de ilgincti. 7/10. #SimalYildizi #AyhanIsik #AtifYilmaz #KoreSavasi #Yesilcam #1950ler #SavasFilmi #TurkSinemasi