küçük kuzenlerimi götürdüm bu filme ve çocuklar bile sıkıldı bence sırf noel propagandası yapmak için yapılmış bi film kesinlikle ii değil zaman+para kaybı
Robert Zemeckis kanımca spielberg`in gölgesinde kalmış bir dahi yönetmendir,Geleceğe Dönüş serisi başta olmak üzere hemen hemen her işi oldukça başarılı ve standartın üzerindedir,özellikle Contact ve Cast Away filmleri saklı birer kalsiktir.Polar Express ise onun vizyonunun genişliğinin yeni bir göstergesi,filmin konusu basit,ama neden?Konun burada ana amaç değil,ana amaç bu yeni teknikle yapılabilecekleri ucundan göstermek,en klişe hikaye ile bile harikalar yaratılabileceğini göstermek,işte burada yönetmenin zekası devreye giriyor ve inanılmaz bir görsel ziyafet ve bilet sahnesi gibi akla zarar mizansenlerle izleyiciyi büyülüyor,üstelik alakanız olmasa bile sizi hikayeye sokabiliyor,işte bu artıları filmi oldukça nitelikli kılıyor bence,bunun yanında aktörlerin performansı da inanılmaz ve son derce iyi kurgulanmış,ve oldukça samimiler,ben şahsen bu tekniğin yeni örneklerini görmek istiyorum ve sonuna kadar da destekliyorum,hatta dijital karakterlerin birgün gerçeklerini alaşağı edeceğini de düşünüyorum(bkz. Gollum)bu yüzden şimdilik bu masalın bize sunduklarıyla yetinsek bile,çok daha gerçekçi ve büyük işlerin kapıda olduğunu görebiliriz,artı ben yirmi yaşında olmama rağmen bu filmden çok keyif aldım ve izleyen tüm arkadaşlarım da aynı görüşte,animasyon çocuklar içindir görüşünü kırın artık arkadaşlar,animasyon bir tür değil,bir anlatım biçimidir,bu da herşeyi anlatabileceğiniz anlamına geliyor,10/10 veriyorum bu filme,kaçmayacak bir görsel şölen.Saygılar.
açıkçası ben filmin tamamını izlememiş birisi olarak bile diyebilirim ki filmi beğenmedim.gitmeyi düşünenleri fikirlerinden caydırmak gibi bir niyetim olmasa da gitmenizi tavsiye etmem.filmi ben kiralamak istedim fakat tek başıma değildim filmi izlerken.açıkçası ablama ve anneme mahçup oldum.keşke başka bir film izleseydik de hep beraber gülseydik.bununla beraber aynı gün çarli'nin çikolata fabrikası filmini izledik.çocuk filmi tadında olmasına rağmen güldük eğlendik hatta film duygusaldı bile.jonny deep çok başarılıydı.
Ben fragmanını pek beğenmedim.Çocukların da biraz gülmeye ihtiyacı var bence.bu animasyon sadece filme çevrilmeyen kitap kalmasın diye yapılmış galiba.