büyüklerin de rahatlıkla izleyebileceği bir yılbaşı filmi,sevimli ve değişik tarzda diyebileceğimiz animasyon tekniği ile izleyenleri hiç sıkmıyor.noel babaya veya yılbaşına inanmayan çocuğun daha sonra noel babayı bizzat görmesi ve fikrinin değişmesi aslında klasik bir konudur ancak kutup ekspresini izlerken bunu fark etmiyorsunuz bile.7 bence de uygun bir puan.
çok güzel bir şekilde özel efektler kullanılmış fakat büyüklere hiç bir şekilde hitap etmeyen bir yapıt. ondan da öte çok gizli bir şekilde misyonerlik taşıması ve filmin sonunda çocuğa Çan hediye edilmesi bu film insanlara hangi öğretiyi aşılamak istiyor acaba diye düşündürüyor. Çanların sesini duymak gönülden inanmaktan geçer şeklinde bir cümle kurulması, çocuğa çan hediye edilmesi vb bir çok Hrıstiyan tema var. Film tipik bir animasyon filmi olmaktan çok öte bir teknikle çekilmiş. Karakterler animasyon denilemeyek kadar gerçekçi. çekim tekniği epey ustalık gerektiriyor.
Hoş bir masal. Müthiş bir çekim tekniği. Baştan sona heyecan veren bir deneyim. Filmin çekim tekniği o kadar muhteşemki kendinizi kaptırıyorsunuz. Çocuklar için olduğu kadar büyükler içinde son derece cazip bir çalışma. Mutlaka izleyin derim. Biz ailece oturup izledik ve çok mutlu olduk :)
..."performans yakalama" denilen yeni bir teknikle cekilen film, ilk yarim saatinde bu tekniginin etkileyiciligi ile seyircisini kavriyor belki ama Noel Baba'ya inanmayan bu cocugunun hikayesi acikcasi cok da ilgilendirmiyor bizleri. Ozellikle ikinci yarisinda baymaya basliyor ve "Back to the Future" serisinin babasi Robert Zemeckis gibi son yillarda ozellikle "Forrst Gump", "Contact", ve "Cast Away' gibi favori filmlerime imza atan yonetmen icin bence bir geri adim bu. Ayrica Santa Claus -kendi adima- zirvaliginin da ABD disinda hicbir ulkede ilgi gorecegini zannetmiyorum. Bu arada filmden aklimda kalacak tek sey kuskusuz Zemeckis'in zanaatkarligini ortaya koyan biletin ruzgara kapilarak yaptigi o uzun yolculuk olacak...(5/10)
bana kalırsa filmi tom hanks’in animasyonu bile kurtaramamış.benim bildiğim animasyonlar komik olurdu ama kutup ekspresinde böyle bir şey söz konusu bile değil.kamera görüntüleri güzeldi ancak bunun dışında film için zaman kaybı diyeblirim.