Bayadir bekliyordum ve bu akşam gittim.Konu olarak bence çok iyi.Kamera geçişleri gerçekten keyif verici.Gerilim değil ama olacakları merakla beklediğim bir filmdi.Daha da devam etse olurdu,bitsin istemedim açıkçası :) J.Foster baya yakışmış role.Bazı yerlerde mantık hataları olsa da iyi bi puan verdim.
Gerilim filmlerine göre farklı bir senaryosu olmasına rağmen çok sürükleyici bir konusu yok.Ama Jodie Foster ın oyunculuğuna hayranım ve bu filmde de yanıltmıyor sizi.Bu kadına "güçlü kadın" rolleri cok yakısıyor.Bu filmi beğenenlere "uçuş planı" nı tavsiye ederim orda da benzer bir rolde fakat o filmin konusu cok daha güzel.
ben bir benzetme yapıcam panik odasıyla ilgili düşüncelerimi daha da belirginleştirmek ve zeynepe yanıt vermek için: eğer yemek kötüyse siz onu envai çeşit sosla ve garnitürle süsleseniz de kötüdür....yani sizin bahsettiğiniz o sağlam kadro filmi belki görsel açıdan izlenebilir kılsa da konu da iş olmadığı ve herhangi bir yenilik içermediği için sonuçta ortaya da doğal olarak vasatın biraz üstünde bir film çıkıyor....
Meg Altman, yeni aldığı evde son derece korunaklı müthiş bir güvenlik sistemiyle donatılmış istenmeyen bir durumla karşılaştıklarında sığınabilecekleri bir oda vardır. Bu odaya evin önceki sahibi yüksek miktarda para saklamıştır ve bunu bilen torunu bu parayı vergi vermeden almanın yolunu hırsızlıkta bulan torun arkadaşlarıyla o odaya girip kolayca alıp çıkabileceklerini zannediyorlardır. Evin yeni sahibinin olduğunu bilmeyen hırsızlar panik odasında bulunan anne ve kızı dışarıya çıkartmak için her yolu denerler. Başrollerde Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whtitaker, Jared Leto gibi oyuncuların olduğu filmin yönetmenliğini gerilim dolu filmlerin üstadı David Fincher üstleniyor. Mantık ve kurgunun ön planda olduğu filmde gerilim adına iyi iş çıkartılmış.
-RELAX! NO PANIC-Bugün gösterime giren Panik odası filmi için ilk söyleyeceğim şey kaliteli bir yapım olduğu...Evet iyi bir film dahil olduğu gerilim türünün amaçlarına ulaşabilmiş düzeyde güzel kotarılmış sevdiğim iki oyuncu olan Judie Foster ve Whitaker ’ın iyi performanslar sergilediği çoğu şeyi iyi diyebileceğimiz bir film.Hatta afişi bile çok güzel.Ama.......... Amasına gelince bu bir David Fincher filmi.David Fincher bundan 10 sene önce bizlere o klasik bilimkurgu gerilim Alien’ın 3. versiyonuyla pek deparlak olmayan bir filmle göz kırptı.Kendini fazla duyuramayan yönetmen bundan 3 sene sonra çektiğibaşyapıt se7en ile sinemada yeni bir çağın yeni bir yan kültürün temellerini attı ve bundan sonra 'David Fincher filmi' diye adlandırılacak yapıtlar için sağlam bir temel attı.2 sene sonraki oyun filmi çok pişmiş olmasa da adını hakeden ilginç bir masaldı.Ve 1999dayeri doldurulmayacak bir felsefe olan (film kelimesiyanında hafif kalır :) ) Dövüş Kulübü’nü bizlere sunarak sinema dünyasınınzirvelerinden biri oldu.Şimdi bu yönetmenin bir filmini siz nasıl izlersiniz tabiiki mükemmel olmasını bekleyerek.Bu filmi de bu beklentiyle izlemiş biri olarak tam olarak aradığımı bulduğumu söyleyemem.Aslında bir gerilim türü filmi daha ne beklenmeli ki diye düşünmek doğru olabilir ama David Fincher ismi daha iyi filmler için bir referans imgesi oluşturmuş gözümde adeta.Bu filmi McTiernan gibi bir yönetmen (neden aklıma McTiernan geldiyse) yönetseydi iyi br çıkış yakalardı ama zaten zirvede olan bir yönetmenden açıkçası daha iyi bir film beklerdim. Film kötü değil tabi ben beklentilerime göre değerlendirdiğim için biraz daha iyi olabilirdi diye düşündüm.Fincher’ın bir evde kamera kullanımı o kadar iyi ki o evde yaşamaktan sıkılmıyor hatta sadece o evde olduğumuzu unutuyoruz.Senaryo da kötü değil.Oyunculukları biraz açarsak Jodie Foster Anna and The kingden beri 3 senedir karşımıza çıkmıyordu özlemiştik oyunculuğunu :).Whitaker ise Ghost Dog filminden sonra ilgiye değer bir oyuncu olduğunu ıspatlamıştı ama bunların yanında Jared Leto ’nun filmdeki performansını daha çok beğendim.Güzel bir film;sinemada izlenmesi gereken filmlerden biri ama Yönetmenin ismine bakarak aşırı beklentiye kapılmayın.Saygılar.Bol sinemalı Günler
konu olarak zor bir konu degil yani defalarca böyle bir film görmüsüzdür fakat büyük üstad fincher filmi öyle bir zeka ile cekmiş ki her sahne ustalık kokuyor.bazı kamera acılarına bittim.sonuc olarak ise tek seyirlikte sıkmayacak ama bir daha da izlenmeyecek bir film.fincher ın ise en zayıf halkası 6/10
David Fincher'ın filmografisinin doruk noktalarından biri olmasa da özellikle görsel yapısıyla çok başarılı. Yine de seyircisine yeterince gerilimli dakikalar vaadediyor 'Panik Odası'... (7/10)
Filmi çok beğendim güzeldi gerildim.. Sıkılmadan izledim ve tavsiye ediyorum. Bi kez daha ev alırken küçük ev alın uyarısını yapmak zorundayım. Büyük ev başa bela :)))