Tron Efsanesi

haker27
haker27

3 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Filmin 3D ile alakası yok.O kadar paraya değmez.
İnsanları uyutmaktan başka birşey yapmıyorlar.Filmi bir anda cem yılmazın gorasına benzettim.konu sanki aynı gibi.Efekt ve bilm kurgu sevenler izlemeli.Film bana göre değildi.Tamamen çocuksu.
kemerlee
kemerlee

8 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Matrix o kadar büyük bir başyapıtki çekildiği günden beri refarans olarak kullanılıyor esinleniyor ve taklit ediliyor.Artık çekileli on seneyi geçti saldırın dergibi direk dinamikleri kare kare sahnelerini bile çalarak ucuz basit örnekler çıkarmaya devam ediyorlar.Burda ise üzücü olan 82 yapım bir klasiği yeniden yaratıcaz derken taklitten öteye gidememeleri.Batman Başlıyordanda baya alıntı yapmasıylada(zaten seri olmayı düşünen tüm filmlerin yeni referansları) can sıkıyor.
Norman Stansfield
Norman Stansfield

1 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Bu filmi diğer filmlere benzetmeden önce 1982 yapımı tron hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Matrix, tron ve dark city gibi yapımlardan etkilenerek oluşturulmuş bir projedir. Tron legacy, 1982 yılındaki filmin devamı olduğuna göre bütünlük açısından matrix le falan bir ilgisi olmadığı gibi matrix in bu filmden etkilendiğini söyleyebiliriz.

İlk film, döneme uygun orjinal bir fikir ortaya koymuş ve bilgisayar teknolojisi ile donattılarak tabuları yıkmış günümüze de ışık tutmuştur. O yıllarda eleştirmenler tarafından "hile yapmışlar, hep bilgisayar efekti" gibi yorumlar alan filmi ve günümüzde bilgisayar ile yapılan filmleri bir düşünüp kıyaslama yaparsanız dediğimi daha iyi anlyacaksınız. Öte yandan böyle bir filmin devamı günümüzde yavan kalabilir tabiki.

Ayrıca Aeon Flux, tron tarzı göz yorucu aksiyonları sevmem. Reelde geçen aksiyon izlemeyi tercih ederim. Tron filmlerini ise bir sinemasever olarak her türden, her yıldan film izlemeye çalışan biri olduğum için izledim ve sıkılacağımı da tahmin ediyordum. Filmin klişe yanları da yok değil. Hele ki üç yüz milyon dolarlık bütçeden bu film çıkması vahim bir durum. Tüm bunlar eleştirilebilir ama matrix in atası olan bu tip filmler özentilikle suçlanamaz kesinlikle.
Augustus-2
Augustus-2

3 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Yalnızca ve yalnızca görsellik üzerine kurulu, öyküsü sığ ve bir not kağıdına sığabilecek basitlikte bir film. 80li yıllarda atari salonlarında oynadığımız bir oyunun 2010 yılındaki yorumu...
Tetsujin-2
Tetsujin-2

8 Nisan 2011 tarihinde eklendi
Filmdeki diyaloglar berbat, aksiyon minimuma ekilmeye allm gibi duruyor, konusu olduka klie bir nceki sahnede sonraki sahneyi rahata tahmin edebiliyorsunuz.Mzikleri ve efektleri gzel olsa da kurtarmyor filmi sklyorsunuz bitsin artk diyorsunuz.zlemeye deecek bir film deil.
akall
akall

6 Şubat 2011 tarihinde eklendi
her nekadar teknoloji adına çok çaba harcanmış olsa da oldukça vasat bir filmdi. öyleyki büyük umutlarla gittiğim filmin ikinci yarısına girmedim. ayrıca film 3D olarak lanse edilmiş olmasına karşın önemli bir bölümü 2D olarak çekilmiş. Bunu film başlarken belirtmişler ama şehsen tanıtımlarda ben 2D uyarısını görmedim. Amacınız sadece görsellik ise (2D olsa da efektler başarılı) gidilebilr aksi takdirde kesinlikle tavsiye etmiyorum