Vanilla Sky
3,9

zazakent12
zazakent12

11 Aralık 2006 tarihinde eklendi
7 kez izledim filmi ta o zamandan beri...ispanyol versiyonuna göre daha iyi bulanlardanım..hollwood arada boyle iyi seyler yapıyo..evet,tom bu ke iyi oynamış.iyi ki suratı flmın yarısında kotuymus..hele o kollarını acıp binanın tepesıne cıkısı,technical support diye bagırısı..evet,penelope abla saflıgıyla goz dolduruyo..evet...ben bu fılmı taraflı olarak sevıyorum kardesım:)..7 kez ızlıcek kadar hem de..siz de izleyin..
poseidon007
poseidon007

20 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Bi film Başka nası sürükler insanıbu kadar sonunda ölece kalakaldım harika enfes marvelous
alfie9
alfie9

16 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Kesinklike 7.5'u haketmiyor.. etkileyici 1 film ..kesinlikle seredin!
burcuhazal
burcuhazal

12 Eylül 2006 tarihinde eklendi
güzel bir film ama nasıl sofia tamamen hayal ürünü olabilirki orasını anlammam lazım beni etkileyen sahne adamın çok hoşuna giden bir plak kapağını kendisininde sofiayla yaşaması olağnüstü bi sahnedir o.:D
ozan-kurul
ozan-kurul

26 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
nası 7.5 yaa.böyle film kolay çıkmıo yapmayın çok güzel film.hatta favori filmlerimden herkese tavsiye ederim
i-just-wanna-live
i-just-wanna-live

22 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Çıktıı ilk gün izledim konusu we akışıyla gerçekten çok etkilkendiim beğendiim bi filmdi. Filmin böle biteceğini asla tahmin edemezdim. Mutlaka izlenmeli diorum ben.
lalenuryenici
lalenuryenici

19 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
sürekli çelişki yaşadığım bir konusu vardı..bazen hayal ve gerçeği ayıramaz oldum ...ama kader ve hayat arasındaki ince çizgiler çok farklı açılardan işlenmiş diyebilirim ....insanın hayata bakışının tamamen değişmesi...farklı yollar...bitişler ve başlangıçlar...kurgusunu çok ilginç bulmuştum açıkçası....
fatih-2007
fatih-2007

2 Kasım 2005 tarihinde eklendi
Bu film 'Abre Los Ojos' adlı film ile aynı konuya sahip.Zaten iki filmi yan yana acıp baktıgım zaman karsıma cok ilginc seyler cıktı :) mesela Abre Los Ojos adlı filmde Sofia rolünde Penélope Cruz’un oynadıgını görüyoruz.Vanilla Sky daki Sofia roldunde yine Penélope Cruz’u görüyoruz.Ben baska filmlerin tekrar cekildigini gördüm ancak aynı rolde aynı kişilerin oynadıgını ilkkez görüyorum.Zaten biri 2000 biri 2002 gösterim tarihlerine sahip.Demek ki İspanyol versiyondan sonra ABD versiyonu yapılsın istenmis.Ama film gayet güzeldi.Biraz karısık olduguna bende katılıyorum.İzlemenizi tavsiye ederim...
comic-girl
comic-girl

27 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
bu filmi kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum. gerçekten..
biraz tom cruise için.. biraz filmi çözmek için..biraz da güzel sahneleri unutmamak için..
hoş bi film. kesinlikle dikkatli izlenmesi gerekiyor. korsanını lütfen alıp izlemeyin çeviriler çok kötü. bi kısmını hiç çevirmemişler zaten.en iyisi orjinali. ilginç bi film.güzel.
cate-blancett
cate-blancett

3 Ekim 2004 tarihinde eklendi
cameron diaz julianne giannei rolüne çok yakışıyor.özellikle tom cruise ile cameron diaz'ın arabayla kaza sahnesi mükemmel.ama cameron gibi bir afet nasıl olur da penelope cruz için terkedilir bu filmde?penelope de çok şeker ama cameron çok güzel ve sexsi.
caneri16
caneri16

30 Eylül 2004 tarihinde eklendi
fılmde farklılık ararım..klasik filmlerden hoslanmam.
vanılla sky de farklı bi film..tom penelope comeron olunca daha da guzel olmus tabı.fılmın konusuyla fazla ılgılenmedım.bole guzel eglendırıcı bı fılm ıcın kafa yormak hıc de ısıme gelmedı:)
sonucta cok guzel bı fılm ızledık)
cream-2
cream-2

28 Aralık 2003 tarihinde eklendi
Aşk, nefret, hayaller, hayat, iş, oyun, arkadaşlık, seks. Filmin kapağında yazanlar bunlar ve film bunların hepsini çok güzel işliyor. Tom Cruise’un daha önce oynadığı 'Minority Report' filmine biraz benzettim. Çok ilginç bir senaryo ve güzel bir son. Panelope Cruz ve Cameron Diaz’da filme otomatikman puan katan unsurlar. Çok güzeller, film de en az onlar kadar güzel. 8/10
hoyuk
hoyuk

21 Nisan 2002 tarihinde eklendi
Vanilla SKY'ı izlemediniz mi?O zaman büyük bir zevkten mahrum kaldınız...
tugruldonmez
tugruldonmez

23 Şubat 2002 tarihinde eklendi
venüss':
bu filmi lost higway ile kıyaslayan biri bence her iki filmden de bir şey anlamamıştır.......yani size tavsiyem şu bir filmi anlamıyorsanız en azından objektif değerlere dayanarak eleştirin yani penelopu sevmeyebilirsiniz ya da film size karışık gelmiş olabilir ama unutmayın bir cep telefonunu afirika'daki bir yerliye versem o da eminim onun bir işe yaramadığını söyleyip fıralatıp atıcaktır...yani anlaya sivri sinek saz anlamayana davul zurna az diyorum. amacım sizi de kınamak değil ama sadece bazen iyi bir filmin hakkını yiyen kişileri görünce harcanan emeğe bir haksızlık yapıldığına inanıp biraz sinirleniyorum..en azından film amerikada çoğu eleştirmen tarafından yılın filmi seçildi bu da benim için yeterli zaten eğer bir kıstas alınması gereliyorsa illa filmin ne kadar iyi olup olmadığı konusunda.......
kruvasan
kruvasan

16 Şubat 2002 tarihinde eklendi
'Abre Los Ojos' bu kotayla yani yeni dönemin aranan yönetmenlerinden Amenabarın aynı adlı filminden çevrildiği için bu filme durulan saygı duruşuyla başlıyor film.Açık söyleyeyim sinemaya bilinçsizce gittiğim dönemlerde gösterime giren Aç Gözünü filmini şişirilmiş Hollywood filmleri arasında bir çırpıda silip atmıştım.Bir kaç ay önce Vanilla Sky filminin ilk reklamları çıkınca bu eski cehaletimi birden hatırlayıverdim. Sonuçta yine filmin şişik bir Hollywood versiyonuna rastgeldim.İlk filmi izlemediğim için film çok hoşuma gitti.Filmde gerçekle gerçeküstü kavramları başarıl bir şekilde irdelenerek seyirciye-Mementodan kolay olsa da-bir bulmaca sunuluyor.Davidin başından geçenleri onunla birlikte yaşıyor ve filmin ilerisini onun gözleriyle merak ediyoruz.Sonuçta filmden ayrıldığımızda baştan sona birkaç kere daha düşünmemizi gerektiren bir etkiyle ayrılıyoruz.İlk versiyonuyla karşılaştırma yapamayacağım için bağımsız olarak değerlendirirsem film kaliteli sayılabilir.Gerilimi yaşatmayı başarıyor anlattığını çarpıcı bir biçimde anlatmayı becerebiliyor.Bence oyunculuklar pek parlak değil buna Tom Cruise un oyunculuğu da dahil.Penelope Cruz ve Cameron Diaz da bekleneni veremese fena değil sırıtmıyor.Müzikler güzel bilhassa ilk sahnedeki 'Open your eyes' la başlayan şarkı hoşuma gitti.Önerebileceğim bir yapıt gitmediyseniz sinemaya şöyle bir uğrayın derim.Bol sinemalı günler