Bir robot bir insanı sevebilirse, robotlarla aramızda ne fark kalır? Film bu soru üzerine kurulu ve cevap kalmaz olarak işlenmiş.
Bilim kurguyu, distopik bir aksiyonla harmanlayıp fantastik bir deneyim sunuyor en başta. Sonra gittikçe robotlar üzerine dağınık ve ucu açıkta kalan özgün felsefesine yoğunlaşıyor(son yarım saat). Yoğunlaştıkça, filmin yavaşlaması, filmi toparlayamayacaklarının sinyalini veriyor. Sonu ile de bambaşka bir filme dönüşüyor. Günümüzün overrated, açık uçlu bilim-kurgusuna bakarsak bu film esin kaynağı olabilir. Yinede isterseniz filmi yaratıcı, karanlık atmosferi ve Yoda'lık yapan ayıcık Teddy için izleyebilirsiniz :
Düşük vermeme sebebiyet veren bazı sorular; -Kıskançlık duygusu neden sadece robot çocuğa karşı oldu. -Adam çocuga bu kadar emek verip neden okyanusa atlamasına izin verdi. -Bir saç 2000 yıl nasıl bozulmaz. -Jude Law uçmadan önce söylediği duygusal veda konuşmasını nasıl yaptı, onun duyguları yoktu.
YAA BEN ÇOK BEĞENMEDİM ÖZELLİKLE BAZI SAHNELER ÇOK DUYGUSAL WE GÜZELDİ.AMA 'HALEY JOEL OSMENT' ALLAHIM BU NASIL BİR ÇOCUKTUR BU YAŞTA BU NE BAŞARI WE NASIL OYUNCULUKTUR.RESMEN KENDİNE HAYRAN BIRAKTI.
Küçükken izlediğim film ayrıca tek ağladığım film.Bilim-kurgu olmasına rağmen duygusallık açısından da çok etkileyici.Özellikle sonu bi harikaydı.Benim izlenilmesi gereken ilk 10 filmim arasında.İzlemeyenlere tavsiye ederim
kötüydü ya kötü... Bu Filmi Ankara istanbul arası yolculuk yaparken izledim, pişmanım... Yolculuk yaparken film izlemek gibi bi zevkim katloldu, olsun, canı sağolsun Spielberg abimizin'in. O'nun münih'i de benim için fena hayal kırıklığı olmuştu ve ilk defa (ondan sonrada olmadı) bi filmin yarısında sinema salonunu terk etmiştim. Ama bunda ümitle sonuna kadar direndim... yok... filmin bitmek bilmeyişi ayrı kasvet. Neyse ben tavsiye etmem arkadaşlar, ama illede bide kötü film izleyecem diyosanız buyrun izleyin. iyi seyirler...
Steven Spielberg ve Jude Law'ın isimlerini görünce düşünmeden izledim fakat gerçekten çok sıkıldım. Yalnız filmde etkileyici sahneler yok değil, özellikle son sahnede gerçekten ağlıyorsunuz.
bilim kurgudan öte bir film. robot bile olsa bir çocuğun anne özlemi, anne sevgisi anne aşkı. bir çocuğun annesinden beklentisi... 2000 yıl süren duası. izleyin 8/10