Yapay Zeka
4,4

Emir
Emir

15 Ocak 2023 tarihinde eklendi
Güzel film ama fazla uzun. İzlerken sıkıldım ve yarıda bırakmamak için zor durdum. Biraz daha kısa olabilirmiş 6/10.
su-sisesi
su-sisesi

2 Haziran 2023 tarihinde eklendi
Kubrickin yarım kalan mirasını tamamlamak için yola çıkan spielberg hedefine yüzde yüz ulasıyormu süpheli....ama her şartta bir kere izlemek lazım...
odinhan
odinhan

23 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
Bence filmin ana düşüncesi ve mesajlarıumuazzam derecede güzel fakat Spielbergin uzaylı takıntısı,ilerleyen bölümlerdeki kopuklar tadı kaçırmış.En azından Davidin meleğe bakarken kısımda daha uzatmadan bir final yakışırdı.10/7
theyurdal
theyurdal

4 Şubat 2016 tarihinde eklendi
konu çok değişik ve güzel çok iyi başladı eğlenceli ve zevkli daha sonra sonlara doğru çocuksu bişe oldu ama genede güzel bir film olmuş 10 üz 7.8
erdemmarasli
erdemmarasli

5 Mart 2008 tarihinde eklendi
Yer yer duygusal sahneler yaşansada böyle ütopik, fantastik filmleri pek sevemiyorum. Ama yine de 7 puanı hakediyor.
Ceren S.
Ceren S.

19 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Çok kaliteli bir bilim kurgu.Izlemeyen bile ismini muhakkak duymustur.Yillar sonra bile adi hatirlanacak, arsivlik yapim
jeo-ipek
jeo-ipek

29 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Ağlamaktan gözlerimin şiştiği çok güzel bir film. Duygusal olarak çok başarılı zaten diğer özelliklerine pek dikkat edemeden filme kapılıyosunuz. İslemeyen warsa kaçırmasın ağlamak istemeyenler dışında kimse pişman olmicak diyebilirim.
emreavcar
emreavcar

14 Ekim 2003 tarihinde eklendi
Bir Stanley Kubrick filmi olacakken, ustanın ani ölümüyle Spielberg'ün ellerinde hayat bulan 'A.I.', etkisini son yarım saatine doğru kaybetse de son derece etkileyici bir bilimkurgu... (7/10)
scissorhands-2
scissorhands-2

1 Eylül 2007 tarihinde eklendi
fena değil
august-king
august-king

28 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Bilimkurgu türünü pek sevmeme rağmen film hoşuma gitti.İşin içine sevgi özellikle de anne sevgisi girince iş başka tabii...Osment’in performansı da gerçekten üst düzeydeydi.Film Osment’in üzerine kurulmuştu ve Osment bence bu yükün altından kalkmayı başarmış.
Doğukan B.
Doğukan B.

30 Kasım 2014 tarihinde eklendi
İnsan - Robot ilişkisini en iyi biçimde anlatan filmlerden birisidir bence bu. Bilimkurgu donelerle geleceğe taşınmış bir tür Pinokyo uyarlaması olan bu yapım, Stanley Kubrick öldükten sonra Steven Spielberg tarafından yönetilip beyazperdeye aktarılmıştır. Eğer bu film'i Kubrick yönetseydi, Filmin nasıl bir hal alacağı merak konusudur benim açımdan.. A.I, Bir bilimkurgu filminden çok içinde fantastik türü de barındırıyor. Filmin yarısına kadar fantastik bir film olduğunu belki anlamıyorsunuz ama sonlara doğru Sci-Fi ile Fantasy'nin sentezini görüyorsunuz adeta.. Bunu belirtmekte fayda var. Yalnızca Bilimkurgu görmek isteyenler, hayal kırıklığına uğrayabilirler. Film bir açıdan da Pinokyo uyarlaması olduğu için fantastik türü barındırdığını düşünüyorum.. Konusunu okuyunca film'e karşı beklentilerim baya bir yüksekti ama izlerken sıkıldığım sahneler çok vardı açıkçası.. Özellikle film'i son dakikalara doğru gereksiz yere uzatmışlar bana göre. Ama dediğim gibi; Bir İnsan ile Duygulara sahip bir yapay zekalı robotun sıcak ve dostane ilişkisi en iyi şekilde beyazperdeye yansıtılmış.. Filmde, bazen güleceğiniz ama daha çok içinizin burkulacağı sahneler mevcut.. Açıkçası film başlamadan önce daha ciddi bir yapım bekliyordum.. Çok aradığımı bulamadım malesef. 3.0/5
marshmallow-2
marshmallow-2

24 Mart 2005 tarihinde eklendi
çok güzel zevkli bir film..sonunda insan kendisini ağlamamak için zor tutuyor..
sevdenurarpaci
sevdenurarpaci

27 Kasım 2004 tarihinde eklendi
film güzel ama bazı kesiklikler var çucuğun mavi periyi bulması biraz ne biliyim gerçekçiliği ortadan kaldırmış bide annesi ne oldu da öldü yaşlandı da mı oldu bu çocuk yedi uyurlar gibi olduda o yüzden gelince kimseyi bulamadı sonradan eve geri dönen çocuğane bari o gitmeseydi o gittiğine göre oyuncak ayının da bari bozulması gerekirdi filmin sonunda çok düşünce içinde kaldığımı hatırlıyorum zaten filmi izleyeli baya oldu
nskmourinho
nskmourinho

30 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
film sonuna kadar harika gidiyor ama sonlara dogru spielberg in mesaj kaygısını biraz abarttıgını düsünüyorum.film gayet iyi ama sonunu begenmedim.
sulod
sulod

16 Mayıs 2002 tarihinde eklendi
Spielberg ile kubrick ortaklığı filmin hem artısı hem eksisi olmuş. güzel ve bir okadarda yorucu bir film