Başları durağan gitsede ortalarından itibaren kendinizi akışına bırakıyorsunuz her spielberg filmi gibi bu da etkileyiciydi sahneler özellikle ayrı bir övgüyü hak ediyor,insanların acımasızlığı,duygusuzluğu ve sevgiyi arayan bir robot çocuk iyi işlenmiş konu fazlasıyla benim övgümü sonuna kadar aldı 9/10
Spielberg in üstünlüğünü kalitesiyle bir kez daha gösteren çok ama çok epik bir film.Birçok sahnesi gerçekten etkileyici yapılmış ve sabit konu iyi tutturulmuş.Tek sorun sonlarına doğru bunaltan süre uzunluğu sorunu ama sonu öyle güzel bağlanıyorki bi önceki süre sorunu düşünülmüyor.8/10
Bence filmin ana düşüncesi ve mesajlarıumuazzam derecede güzel fakat Spielbergin uzaylı takıntısı,ilerleyen bölümlerdeki kopuklar tadı kaçırmış.En azından Davidin meleğe bakarken kısımda daha uzatmadan bir final yakışırdı.10/7
yapay zeka bir çocuğun uzaylıların desteğiyle hafiften mutlu sonla biten hikayesi… konu çok orijinal sürükleyicilik iyi.. Bazı gereksiz kısımlar atılıp süre biraz daha kısa tutulabilirdi
Robotlarmı daha insan yoksa insanlarmı daha robot ? Günümüzde insanların değer yargıları o denli hızlı değişiyorki bu soruyu sormadan edemiyorum. Filmdeki çocuk robot insanlara insanlığı hatırlatıyor ve siz onu izlerken insanlığı ve insanlığınızı tartabiliyorsunuz. Müthiş bir duygu sağnağı bence. Bu filmi sadece bir Bilim Kurgu olarak görmeyin. Bilim Kurgunun çok ötelerine geçiyor.
Bir Stanley Kubrick filmi olacakken, ustanın ani ölümüyle Spielberg'ün ellerinde hayat bulan 'A.I.', etkisini son yarım saatine doğru kaybetse de son derece etkileyici bir bilimkurgu... (7/10)