emreavcar
8 Haziran 2005 tarihinde eklendi
...gerci sinema tarihinin en keyifli uclemelerinden biri olan "Gelecege Donus" serisinin bu son bolumu, ilk iki bolumun ardindan seriye yeni bir tazelik getirmeyen, keyifle tuketilen bir yapim. Ancak insanin agzinda buruk bir tad biraktigi da soylenebilir. Herseye ragmen uclemeyi tamamlamak icin bir kere de olsa izlemekte fayda var...(6/10)
Back To The Future Part :3, (-Geleceğe mi ? - Hayır oraya daha önce gittim.) , Steven Spilbergin hayalperestliği ve bunla birlikte gelen yaratıcılığı sinema evreninde bir çok masalsı esere kapı görevi yapıyor.Bunun en iyi örneklerinden biride Spilbergin kült eserlerinden biri olan Geleceğe Dönüş serisidir. Özellikle İlk Film bütçesine göre çok iyi bir sükse yapıp sinema evrenine bir yenilik getirsede. Akabinde gelen 2. Film onun kadar bir etki yaratmadı ama hala iyiydi. 2. Film açık kapı bir sonla bitince 3. Film hemen ufukta gözükmüştü zaten (2. Filmin Sonunda ufak bir tanıtım kısmı vardı.).3. Film gerek afişiyle gerek konusuyla gerekte tanıtımlarından yola çıkarak 90 Ların ünlü Western Furyasından esinlenmiş gibi duruyordu ki Filmdede Clint Eastwottundan Dolar serisine kadar tonla gönderme mevcut. 3. Film açık söylemek gerekirse 1 ve 2. Filme göre çok yavan kalmış. Bunun sebebi teması değil ya aceleye getirilmiş olması yada yeterince üzeine düşülmeden son yapalımda bitsin kafasında yapılmış olması. Elbet ki hala verdiği zevki bu filmdede yaşıyorsunuz ama aksine mantık hataları ve senaryonun ilerliyişi biraz gözünüze batıyor. Oyunculuklar yine çok yerinde olmuş.Ama filmde işlenmemesi gereken bir romantiklik vardı ki bu filmde yer yer soğutuyordu. Onun dışında yapılan Jules Verne göndermeleri spoiler: Özellikle Sondaki olmak üzere harika göndermelerdi. Kısacası Spilberg yine masalsı anlatımını korumuş ve aynı zevki almanız hala mümkün ,zekice espiriler ,güzel oyunculuklar ve konseptin uyumluluğuda cabası diyebilirim. Puanım:7/10