güzel bir film olduğunu ve konusuyla diğer savaş filmlerin’den ayrıldığını belirtmek istiyorum.jude law ve ed harris’in oyunculukları takdiri hak ediyor,kendinizi savaşın içindeymiş gibi hissediyorsunuz ne mutlu böyle bir şey başardığı için yönetmene,nişancının yani basilinin yaptıkları güzel ama böyle dünya çapında konuşulacak ve abartılacak kadar gelmedi bana...sonuçta ülkesi için yapıyor bunları...iyi bir savaş-dram filmi izlemek isteyenler için iyi seyirler.
Kusursuz atmosferi,etkileyici öyküsü ve güçlü oyunculuklarıyla çok iyi bir savaş filmi.Hafızalardan çıkmayacak pek çok sahnesi var ve benim gibi savaş filmlerine mümkün olduğunca uzak duran seyircilerin de birçoğunu yakalayacaktır.
ben filmden pek etkilenmesemde , iki keskin nişancı arasındaki rekabeti ve kovalamacaları izlemek gerçekten mükemmel di ... ed harris önderliğindeki oyuncu perfomansları da çok başarılı ...kaliteli ve sağlam bir savaş filmi izlemek isteyenlere öneririm ... 10/8
gerçektende kült bir film yani çok eski bir film ben çocuken izlemiştim daha doğrusu izlememiştim tabi o zamanlar konusu itici gelmişti çok uzun ve sıkıcı. 10/7
Çok güçlü bir film değil,gerçek bi olaydan hareket edildiği söyleniyor ama bu tür filmlerin aldığı standart eleştirilere uygun olarak tarihi gerçekliği tam olarak yansıtmadığı iddia ediliyor..belkide bunun sadece bir film olduğunu unutup tarih kitabı zannediyorlardır.
İzleyebileceğimiz nadir ve de güzel savaş filmlerinden biri. Hele de Jude yine çok ama çok iyi bir oyunculukla karşımızda. 2. Dünya Savaşı’na dair yapılmış en iyi 5 film arasında göstermek yerinde olacaktır.
açılştaki savaş sahneleri,görüntü ve oyunculuk olarak ii ama çoğu filmde olduğu gibi gereksiz ve yavan bir aşk hikayesi var,bu yüzden tempo o kadar düşüyor ki ...yine de fabrikadaki sahne için izlenebilir ama savaştan çok 2 kişinin mücadelesi var
sinemada seyretmediğime pişman olduğum ender filmlerden birisi...dün akşam seyrettim her ne kadar yeri geldiğinde reklamlarla film çok güzel bölünsede yinede kişisel çatışmanın,hem savaş sorunu hemde aşkla harmanlandığı iyi bir film...bir kere filmin oyuncu kadrosunda bulunan isimlerin hepsi birbirinden çok daha iyi oynamış...ama örneğin filmin ana hikayesi gerçek hayatta yaşanmamış olsa filmin gidişatı biraz ''ütopik''olurdu..bir kere en başta Jude Law'ın oyunculuğu çok iyi yanı sıra Ed Harris her zamanki gibi ''yan rollerin adamıyım,oyunculuğuma bakarım''düsturunu benimsemiş...bu arada filmin girişi mükemmel,efektler çok süper gitmiş arkadaki yıkık-dökük stalingrad görüntüsü çok iyi çizilmiş daha sonrada zaten askerleri gemiye topladıklarında elinde megafonla Birol Ünel abimizi görüyoruz...film dediğim gibi çok etkileyici ama bazen uzadığı anlar oluyor..ama yinede genel itibariyle çok iyi filmmiş...8/10