Müfreze
4,3

volkanick
volkanick

26 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Özellikle amerikalılar açısından çok sert bir film olduğu aşikar,savaşan askerlerin sadece kahramanlardan oluşmadığını cesurca ortaya koyması güzel ama film benim favorilerimden biri değil.
VcdSamimiyeti
VcdSamimiyeti

26 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Savaş karşıtı filmler arasında hep ilk sıralarda yer alır.Ancak film tamamiyle gerçekleri söylemiyor malesef.Öncelikle Amerikanın hiç bir savaşı haklı değildir ve kendilerini savunacak bir tarafları yoktur.Bu filmde ise sanki vietnamlılar amerikalılara saldırmışta savaşmak zorunda kalmışlarmış gibi askerler acındırılarak gösterilmiş.ve neden hep bu savaşı amerikan askerlerinin gözünden izliyoruz,neden hep onlar ateş ederken,onların adamları ölürken o müthiş müzik giriyor,duygu sömürüsü yapılıyor ? Niye hiç Vietnamlıların askerlerinin açısından izlemiyoruz,neden onların komutanları öldüğünde o müthiş müzik girmiyor ?
Bu savaşta Vietnamlılar düşman değilki ? Bu savaş Amerikan Hükümetinin suçu ? Tamam savaş kötüdür,pistir diyebilir bir kaç replikle,ama bunu böyle kahramanca anlatmaması gerekir.Niye oscar aldığı da apaçık ortada zaten.

Vietnam adına yapılmış en dürüst ve en iyi film Full Metal Jacket dir.
5/10
electronica
electronica

7 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Taylorun ağzından dökülen cümleler filmin anafikrini oluşturuyor:Sorun sistemin işleyişinde ...Eliasların ölmesi, Barnes gibilerin ise istediği kuralları koymaya devam etmesi,biz ise ortada kalıp kabulleniyoruz, hiç bir şey yapmıyoruz ...Biz düşmana karşı savaşmadık, birbirimize karşı savaştık.Gerçek düşman içimizdeydi ...Savaş benim için sona erdi. Ama hayatım boyunca içimde devam edecek.Elias da içimde yaşayacak, ruhumu ele geçirmek isteyen Barnes da ...O günden sonra kendimi bu iki babadan doğmuş çocuk gibi hissediyorum ...
theyurdal
theyurdal

26 Ocak 2016 tarihinde eklendi
öncelikle bir savaş filmi için yapılacak bir alan değil çünkü ormanda savaşırken çok sıkıcı geldi ama dönemine göre iyi bir yapım sayılır
birakin-gitsin55
birakin-gitsin55

12 Mart 2009 tarihinde eklendi
cok guseL bir fiLm we mutLaka izLenmeLi....
dercan
dercan

16 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Dış savaştan ziyade iç çatışmaları işleyen savaş filmi.İnsanların kendi sistemleri içinde nasıl eridiklerini gözler önüne seriyor. Bazı sahnelerin oyunculugunu beğenmesem de Film insanı içine çekiyor.
inebolu73
inebolu73

6 Ekim 2009 tarihinde eklendi
yönetmenin gerçek yaşadıklarındanda kesitler kattığı en iyi şavaş filmlerinden biri belkide en iyisi zaten bir sahnesinde kendide oynuyor savaş filmi severler bu filmi izlemeyen yoktur var ise izlesin defalarca izlemek ister savaşın soğuk yüzünü hissediyorsunuz izlerken ürperiyorsunuz birde gerçeği yaşayanları düşünün