Müfreze
4,3

Ogulcan B.
Ogulcan B.

8 Haziran 2012 tarihinde eklendi
Sürükleyici bir savaş film.Yapıldığı yıla göre gayet başarılı bir film ama bugün izlendiğinde bile etkileyici bir film olma başarısını gösteriyor.Full Metal Jacket ve Platoon her ne kadar farklı konuları anlatıyor olsalarda hemen hemen aynı derecede filmler seviye olarak.Baştan sona filmi izlerken nerdeyse sürenin nasıl geçtiğini anlamadım sürükleyici bir film Platoon.Bence bir başyapıt değil ama sağlam filmler kategorisinde yer alabilecek derecede iyi bir film.Vietnam Savaşı'nın içinde İyi ve kötü,merhamet ve acımasızlık duygularını irdeleyen bir film aslında Platoon.Filmin müziğini duyar duymaz insanın içi sızlıyor adeta,gerçekten sağlam bir soundtrack.Oyunculuklar başarılı.Savaş sahneleri hayal kırıklığı yaşatmıyor.Filmin bence tek sorunu pek heyecanlandıramamasıydı açıkçası izlerken birkaç sahne dışında pek heyecanlanmadım.Filmin sonunda helikopterde Charlie Sheen'in karakterinin dediği replikler gerçekten etkileyici.Son olarak başarılı bir savaş-dram filmi,dediğim gibi bir başyapıt değil ama izlenmesi gereken bir film.

7.5/10
Adem Horoz
Adem Horoz

4 Haziran 2013 tarihinde eklendi
Oliver Stone Vermeye Çalıştığı Mesajı Gayet İşi Özetlemiş Sonunda ''Biz Aslında Kendimizle Savaşıyoruz''
kadir503
kadir503

29 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Genellikle politik filmlere imza atan Oliver Stone'dan ismini en iyi savaş filmleri arasına sokmayı başaran 4 Oscar'lı klasikleşmiş bir savaş filmi. Belli bir kesime göre Stone'un en iyi çalışması.?Savaşla ilk kaybedilen masumiyettir.?Taylor: Vietnam'da öleceksen ilk günlerde ölmelisin, çünkü fazla acı çekmemiş olursun. Konusu beklendiği üzere Vietnam'ı anlatıyor fakat; film oradaki savaştan çok askerlerin arasındaki ve içlerindeki savaşı anlatıyor. Süregelen savaş sırasında askerilerin psikolojilerini film çok iyi yansıtıyor. Bunun yanında savaş olgusunu sert bir dille eleştiriyor. Ayrıca savaşta yer alan askerilerin hangi sınıftan olduğunu ve sınıfsal ayrılıkların her yerde var olduğunu da gösteriyor. Bunları bu kadar başarılı yansıtılmasını da filmin yönetmeni Stone'un Vietnam'da hiç de kısa olmayacak bir süre yer almasına bağlayabiliriz.?Savaş böyle bir şeydir, sözlerin bittiği yerde kurşunlar konuşmaya başlar. ?Fimdeki oyunculuklar çok başarılı, bunu birçok savaş filminde görememiştik. Psikopat asker rolündeki Tom Berenger muazzam bir performans çıkarmış, diğer yandan emektar oyuncu Willem Dafoe da öyle. Charlie Sheen'i de unutmamak gerekli, en iyi performansını bu filmde göstermiş. ?Biz aslında düşmanla savaşmamışız, kendimizle savaşmışız.?Barnes: Benim gerçeklerden kaçmaya ihtiyacım yok, ben gerçeğin ta kendisiyim.Filmde iyi asker ve kötü asker diye ayırabileceğimiz iki grup ortaya çıkıyor. Savaşın insanları doğruyla yanlışı ayıramayacak duruma getirdiğini etkileyici bir görsellikle görüyoruz. Filmde yığınla izleyiciyi etkileyen sahneler yer alıyor. Özellikle Elias'ın vurulduktan sonra adeta çırpınarak Vietconglardan kaçmaya çalışması filmin en çarpıcı sahnesi. Zihinlerde uzun süre yer edinecek bir sahne.Savaş karşıtı filmler arasında önemli bir yere sahip, izlenmesi gereken bir yapıt. Sıradan Vietnam filmlerinin çok üzerinde...
cream-2
cream-2

14 Aralık 2003 tarihinde eklendi
O dönemde yapılan birçok Vietnam filminden bir tanesi. Yönetmen Oliver Stone olunca daha çok şeyler bekliyorsunuz fakat beklentileriniz sonuçsuz kalıyor. Orta karar birçok yönetmen bu filmi ortaya çıkartabilir. Filmde hafızamda kalan ne bir sahne ne de bir replik var. Nasıl oscar almış şaşırdım. Vasatın biraz üzeri bir film. Full Metal Jacket’ı izleyin, hemen hemen aynı tarzdalar ve o bir başyapıt. 6/10
michael-maze
michael-maze

9 Mart 2011 tarihinde eklendi
filmin 30. dk da çalan şarkıyı bilen var mı acaba
serhatisci61
serhatisci61

10 Ekim 2008 tarihinde eklendi
çok merak ederek izlediğim bir filmdi ancak beklentilerimi karşılayamadı pek..izlesenizde olur izlemesenizde bence şimdiye kadar izlediğiniz savaş filmleriyle idare edebilirsiniz..7
TAHA ŞABAN DİLMAÇ
TAHA ŞABAN DİLMAÇ

14 Şubat 2023 tarihinde eklendi
Savaş flimleri içinde kesinlikle üst sıralarda olucak bir flim. Diğer savaş flimlerinden daha realist ve amerikayı yüceltmek gibi bir amaç yok. Savaş flimlerinden hoşlanıyorsaniz izleyin derim spoiler: . Biz düşmanla değil kendimizle savaştık sözü beni çok etkilemişti.
Eleştirimi okuduğunuz için teşekkürler.
desperadom2004
desperadom2004

25 Eylül 2006 tarihinde eklendi
yine bir amerikan emperyalist filmi vietnam da olanların amerikalılar penceresinden anlatıldığı klasik bir film.sanatsal açıdan başarılı olmadığını söylemekse haksızlık olur.
ultrafatrix
ultrafatrix

16 Aralık 2006 tarihinde eklendi
film çok güzeldi-- aslında filmi johnny depp oynadığı için almıştım ancak toplam 1 dk dahi gozukmemesi beni çok sinirlendirdi yinede film bittiğinde etkilenmiştim hakkaten güzeldi