Cevher
3,1

yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

13 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Anlatmak istediğini çok uçlarda anlatıyor film. Çok abartılı sahneler, ama belki ilgi çekmesi için gerekli bu durum. Çok kanlı sahneleri izleyemedim. Ama kesinlikle etkileyici bir film.
martinscorsese
martinscorsese

29 Temmuz 2025 tarihinde eklendi
Bu sene en beğendiğim filmlerden biri bu film oldu. Esasında Hollywood'da bir kaç senede bir bu konuda bir film yapılır. Kadınlar ve güzellik algısı gerçekten bitmeyecek bir konu. Aklıma gelen güzel ilk örnek, ölüm kadına yakışır. Tabi o film komedi filmiydi, bu film daha ciddi sert bir film. Ama birbirlerine çok benziyorlar. Demi Moore bu role tam oturmuş. Ama yerine onlarca başka kadın da oynayabilirdi. Örneğin Sharon Stone veya Cameron Diaz falan da bu role çok yakışırdı. Filme yakışacak bu tarz onlarca kadın oyuncu olması da, filmin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.
Bay ?
Bay ?

22 Ocak 2025 tarihinde eklendi
Zaman acımasız, su gibi akıp geçiyor ve durdurmak veya geriye almak imkânsız. Bent kursan önüne ne olur, başka bir yol bulur. İşte film bunun cevabını arıyor veya veriyor. Film arşivi çok olanlar bu filme benzer pek çok yapım izlemişlerdir. (Kendimden bir örnek verirsem, başrollerini Bruce Willis, Goldie Hawn ve Meryl Streep’in paylaştığı 1992 yapımı ‘’Ölüm Kadına Yakışır’’ adlı komedi filmi var mesela. ) Bu film ise farklı ve enteresan bir bakış açısıyla aynı hastalığın konusunu işliyor. Nü sahneler ile Demi Moore ve Margaret Qualley’in arzu endam ettikleri yapım, bu değişik yaklaşımı ve kara mizah anlatımı ile bir yere kadar ilginç bir film dedirtmeyi başarıyor. Ancak finalini, 80’lere özgü bir figür ile metaforun dibine vurarak yapınca, bütün ciddiyetini ve ilginçliğini çöpe atıyor. Ciddiye alınacak oyunculuk ise Dennis Quaid’e ait bence. Gerçi Moore 2025 Golden Globes’de Komedi/Müzikal dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü almış, ancak bence abartılacak bir rol biçmiyor. Cannes’de de en iyi senaryo ödülünü kapmış. Muhtemelen, hak ettiğini düşünmemekle beraber, Oscar amca da bir şeyler verecektir.
nabukadnezar lee
nabukadnezar lee

11 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Requiem for a dream ve elephant man birleşmesi olmuş ama tabi ki kötü değil izlenir yoklukta gider kısacası
volkan güngör
volkan güngör

31 Ocak 2025 tarihinde eklendi
Filmi izlemeden önce beni çok heyecanlandırmıştı, konusu psikolojik ve gerilimi bir arada bulunduruyordu.
Ancak filmde ilk değişim başladıktan sonra bu kadar basit bir hatanın yapılmasına çok üzüldüm.
2025 yılında yapılan bir filmde, kimlik , pasaport, vs gibi şeylerin tamamen gözardı edilmesi çok acemice bence,
Kadın aynı dairede oturuyor, diğer kişi yok oluyor,
Eski iş yerinde başka bir kişi olarak işe giriyor.
ancak bu kişi kimlik vb. kişiyi tanıtan belgeleri vermeden bir iş yerine nasıl girebiliyor.
Buradaki saçmalık sonrası izlemeyi bıraktım, muhtemelen ilk 30-40 dk lar gibi,
Keşke senaryoyou okuyan kişiler, buradaki hayatın normal akışı dışındaki detayı görmüş olsaydı.
İkinci bir kimlik vs vs başka bir dairede yaşasa bile yine olurdu,
Bilmem anlatabildimmi,