Hesabım
    Mukavemet
    Mukavemet
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 44dk | Dram
    Yönetmen Soner Caner
    |
    Senarist Soner Caner
    Oyuncular: Selahattin Paşalı, Ece Çeşmioğlu, Murat Kılıç
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İlişkilerinin daha başında olan Ecem ve Rahmi, İstanbul'da bir apartmanın bodrum katında yaşar. Onların hayatı, bir gece Ecem'in eski sevgilisi Kazım'ın kapılarına dayanmasıyla bambaşka bir hal alır. Büyük bir kıskançlığa kapılan Rahmi'nin öfkesi, pişmanlıklarla dolu bir gecenin yaşanmasına neden olur.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Mukavemet

    Seyri dirayet isteyen bir film…

    Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
    *Yazı filme dair mecburi sürprizbozanlar/spoiler içerebilir.  41. İstanbul Film Festivali’nde prömiyerini yaptığında salondaki festival sineması seyircilerini bile ciddi anlamda rahatsız etmeyi başaran, Soner Caner imzalı Mukavemet bu cumadan itibaren MUBI platformunda sinemaseverler ile buluşuyor. Yerli sinemamız açısından tek plan sekans tekniği ile çekilen ilk film olma özelliğini de taşıyan yapım, adının ironisi ve psikolojik gerilim hikayesinin ürkütücülüğü ile öne çıkıyor...  Film, Ecem (Ece Çeşmioğlu) ve Rahmi (Selahattin Paşalı) adlı iki genç sevgilinin İstanbul’da bir apartmanın bodrum katında yaşadıkları evde geçen kabus gibi tek bir geceyi merkezine alıyor. İlk olarak arka plandan gördüğümüz Rahmi karakterini, eve doğru yürürken ve telefonla konuşurken takip eden kamerasıyla açılışını yapan film, daha bu ilk 5 dakikada seyirciyi kendisine bağlamayı, bu teknik taktik ile başarı
    Öneriler

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2022
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2022, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2022.

    Yorumlar

    Back to Top