Hesabım
    İlgi Manyağı
     İlgi Manyağı
    4 Kasım 2022 Sinemada | 1s 37dk | Dramatik komedi
    Yönetmen Kristoffer Borgli
    |
    Senarist Kristoffer Borgli
    Oyuncular: Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther, Fanny Vaager
    Orijinal adı Sick Of Myself
    Basın
    3,7 3 Eleştiri
    Üyeler
    3,1 9 Puanlama, 4 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İlgi Manyağı, rekabet içinde olduğu sevgilisi başarıyı yakaladığında, dikkatleri üzerine çekmek için farklı bir yola giren bir kadının hikayesini konu ediyor. Signe ve Thomas sağlıksız, rekabetçi bir ilişki içinde olan bir çiftir. Thomas beklenmedik bir şekilde çağdaş bir sanatçı olmayı başarıp, ün kazandığındaysa işler içinden çıkmaz bir hal alır. Sevgilisi başarıyı yakaladığında 30’lu yaşlara yaklaşan Signe’nin elinde ne başarı ne de hırs kalır. Bu duruma karşılık Signe, dikkat ve sempati çekmeye kararlı yeni bir kişilik yaratarak statüsünü geri kazanmak için umutsuz bir girişimde bulunur. Artık o hayatını bir kurban olarak sürdürecektir.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    İlgi Manyağı

    Saksı Değilim Ben!

    Yazar: Onur Kırşavoğlu
    Daha çok kısa filmleriyle tanınan ve ikinci uzun metrajını çekip, üçüncüsü için kolları sıvayan Kristoffer Borgli imzalı İlgi Manyağı (Sick of Myself), Filmekimi sonrası Başka Sinema aracılığıyla vizyondaki yerini aldı. Gerek festival gerekse düzenlenen ön gösterimlerde biletleri tamamen tükenen film, adından da anlaşılacağı üzere ilgi manyağı olan narsist bir karakter üzerinden ileriyor. Kristine Kujath Thorp, Eirik Saether, Fanny Vaager ve Sarah Francesca Braenne gibi isimlerin rol aldığı film, biraz gerilim, biraz absürtlük ve bolca kara komedi özellikleri barındırıyor. Bunu yaparken, ilgi manyaklığının ve odak noktası olma hissiyatının varabileceği noktaları sert bir şekilde peliküle aktarıyor. Yılın önemli filmlerinden biri olan İlgi Manyağı, yerli filmlerin çoğunluğu oluşturduğu haftanın en iyi filmi olarak göze çarpıyor.

    Fragmanlar

    İlgi Manyağı Altyazılı Fragman 1:53
    İlgi Manyağı Altyazılı Fragman
    5.841 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Oyuncular

    Kristine Kujath Thorp
    Rolü : Signe
    Eirik Sæther
    Rolü : Thomas
    Fanny Vaager
    Rolü : Marte

    İzleyici eleştirisi

    yuzbasiyulaf
    yuzbasiyulaf

    Takipçi 402 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    23 Eylül 2023 tarihinde eklendi
    Film kategorisi kara komedi ve korku olarak geçiyor ama bence ağır bir dram filmi. Çok ilginç, nereye gideceğini düşünüp merakla izliyor insan. Değişik, izlenmeli bence..
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.254 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    27 Aralık 2022 tarihinde eklendi
    Gerçekten çarpıcı bir dille anlatılan ve zamane ilgi manyaklığı üzerinde emsalsiz bir film. Hem komik hem komik değil, hem mesaj veriyor hem de mesaj vermiyor; garipti. İzlenilmesini öneriyorum.
    Damla AĞÜZÜM
    Damla AĞÜZÜM

    27 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    4 Aralık 2022 tarihinde eklendi
    "BALON" Signe adli bir dikkat cekmek isteyen ve ilgi arzusu duyan bir kadinin, zaman icerisinde abartilmis davranışlarının sonucu ile sağlığını tehlikeye atarak sürdürdüğü yaşamından bir kesit filmde yer almaktadir. Signe sevgilisi ile sürekli bir yaris halindedir. Bu 'görünme istegi' ile yapabileceklerinin siniri yoktur. Hatta kullanilmasi sakıncalı yasa dışı ilaclar içerek güzelliğini heba edip ilgi bulma arzusuna ...
    Devamını oku
    Cansutekinn
    Cansutekinn

    1 değerlendirme Takip Et!

    1,0
    8 Kasım 2022 tarihinde eklendi
    Berbatttt, komedi türü diyor komedi ile alakası yok. Bir de bunu sinemada izledim. Oyunculuk öyle şahane bir şey yok, verilmek istenen mesaj güzel ama bu kadar kötü bir film olamaz, mide bulandırıcı çok sahne vardı. Gereksiz abartı olayları bir yerlere götürme çabası... Berbat kesinlikle gitmeyin ben yorumlara bakmadan kapağına ve ismine aldandım gittim çok kötüydü. Gitmeyin, gitmeyin.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Norveç
    Dağıtımcı Başka Sinema
    Yapım yılı 2022
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Norveççe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Yorumlar

    Back to Top