Mert H
1.464 değerlendirmeler
23 Nisan 2025 tarihinde eklendi
Conclave, Papa'nın ölümünün ardından Vatikan'da toplanan Kardinaller Koleji'nin yeni papa seçme sürecini konu alıyor. Başrolünde Ralph Fiennes'in canlandırdığı Kardinal Thomas Lawrence, seçim sürecini yönetirken, adaylar arasındaki entrikalar ve gizli geçmişlerle yüzleşiyor. Film, dini ritüellerin yanı sıra insan doğasının karmaşıklığını da irdeliyor. Ralph Fiennes, Kardinal Lawrence rolünde derinlikli bir performans sergiliyor. Stanley Tucci, John Lithgow ve Isabella Rossellini gibi deneyimli oyuncular da karakterlerine hayat veriyor. Yönetmen Edward Berger, All Quiet on the Western Front filmindeki başarısını burada da sürdürüyor. Film, Vatikan'daki papa seçimi sürecini detaylı bir şekilde yansıtıyor. Ancak, bazı dramatik unsurlar kurguya dayanıyor. Örneğin, Isabella Rossellini'nin canlandırdığı rahibe karakterinin seçim sürecine müdahalesi gerçek dışı bir öğe olarak eleştirildi. Ayrıca, filmdeki bazı karakterlerin gizli kardinal olarak seçime katılması gibi unsurlar da gerçeklikle örtüşmüyor.
Film, 2025 Oscar Ödülleri'nde En İyi Uyarlama Senaryo dalında ödül kazandı. Fakat dışarıdan bakan birinin tamamen yanlış yönlendirilen ritüellerle filmi farklı değerlendirmesi mümkün. Bana kalırsa ortalama bir filmdi.
gayet güzeldi özellikle kubbenin çökme sahnesi yüreğimi ağzıma getirmişti finalide ayrı bir güzeldi. oldukça entrikalı ve rekabetçi geçen seçim günlerinde kendimi orada hissetmiştim
Bir film bu kadar mı güzel olur? Son yıllarda izlediğim en güzel film. Filmi Ramazan’da oruçluyken zaman geçirmek için izledim. Sürekli aklıma “Biz zalimlerden olduk” sözü aklıma geldi. Hristiyan olup, kardinal olmak istedim, keşke Türkiye’de de ortodoksların Vatikan’ı olsa dedim, Keşke Müslümanlara halife seçsek dedim. Film özetle muhteşemdi… Biz zalimlerden olduk. Enbiya 87