Tolgakocak
21 Aralık 2023 tarihinde eklendi
dün sinemada izledim murat yıldırımın olması sebebiyle izledim filmi fakat cokta iyi değildi acıkcası senaryosu ortalama bile diyemeceğim teşkilat dizisinden ömer karakteri gibi sahneler bekliyordum ne duyguyu tam olarak iyi geçirdiler ne aksiyon sahneleri ilk nefes filminde olduğu gibi sadece mermileri gördüm yine o filmde bu filmde olduğu gibi rastgele mermi sıkmıyorlardı hicmi özenmediler cekerken komutan emir veriyor askerine git iznini kullan diye komutanını dinlemiyor komutanda hic sesini cıkarmıyor daha cok mantık hatası vardı bazı sahnelerinde 10/6
Filmi dün izledim Nefes 1 filmini izleyip gerçek anlamda idrak edebilenler bu filmin günümüz herhangi bir film veya dizi bölümünden farkı olmadığını anlayacklar.
Magazin tarafından parlatılmış ama asla söylendiği gibi olmayan eksikleri bol bir film oldu. İnanılmaz bir hayal kırıklığı yaşadım nefesin ilk filmi mükemmel bir duyguydu. Film asla anlatıldığı gibi şöyle ağladım böyle ağladım diyebiliceğiniz ve of be ne aksiyonluydu diyebilmeniz mümkün değil. Askerler intikaldeyken başında keple geziyor :) filmin başrolü film boyunca sadece tek bir defa ateş etti. Filmin sonunda bile büyük çatışmanın olduğu bölümde askerler bu sefer başında bırakın çelik bareti kep bile takmamışdı yani bir asker filmi ne kadar kötü çekilebilir adlı çalışma bana göre. Çatışma sahnelerinde sadece havada uçuşan izli mermiler var eşgal yok oyuncu yok en düşük bütçeli film muhtamelen.
Film güzel olmuş diyenler resmen filmden anlamıyor bu çok net.İlk filmle mukayase dahi edilemez senaryo kötü senaryonun kurgulanışı ve işleniş çok kötü,oyunculuklar vasat ve seyirciye o duygu geçmiyor kesinlikle. Sahne açıları çok biçimsiz kimin nerede olduğu belli değil her an birşey olacakmış gibi ama olmayacakmış gibi de aynı zamanda...kısacası "filme" puanım 5/10 oda Türk Askerini canlandıranlar ve de şehitlerimiz için
Nefes 1 gibi bekleyenler için söylüyorum yetersiz ve oyunculuk olmamış asker film bana göre daha sert disiplinli olmalı çok ama çok amatörce yapılmış TRT gibi destekli filmler daha güzel olmalıydı kalite yerlerde türkler yas tutmaz intikam alır
GERÇEKTEN NEFES 1 LE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK. KURGUSU ÇOK KÖTÜ EFEKTLERİ ÇOK BASİT AŞIRI YAPICI. KORSAN İZLEYİN DİCEM ONADA DEĞMEZ OYUNCU KADROSU KÖTÜ SEÇİLMİŞ.
Efektlerle eksikleri bastırmaya çalışmışlar. En çok da Murat Yıldırım'a üzüldüm... Hiç mi okumamış adam senaryoyu? Nasıl atlamış hemen? Yakışmadı, Yakışmadı, Yakışmadı...
Filmin 1 nci yarisinda resmen uyudum, butcesiz bir film, konu cok basit anlatilmis, oyunculuklarin cogu yetersizdi, ben begenmedim, nefes 1 ile alakasi yok.