martinscorsese
29 Ağustos 2025 tarihinde eklendi
Dingin minimalist bir film. Ana akım sinemaya alışkın seyirciler sıkılacaktır. Onlara tavsiye etmiyorum. Ancak farklı bir aşk hikayesi izlemek isteyenler deneyebilir. Tabi yönetmenin bu tarzının daha iyi örnekleri mevcut. Bu filmi sevenler aynı yönetmenin "Orada olmayan adam" filmini mutlaka izlemeli. O çok daha iyi bir filmdi. Bu filmde ara ara bende sıkıldım mesela şarkı söyleme sahneleri çok uzundu.
Cannes film festivalinde ödül aldığı için filmi izledim. Ancak istediğimi bulamadım. Bu tarz sanat filmlerinde ölü zamanların çok kullanılmasına alışkınız. Ancak ilginç bir hikaye veya karakter yok. İlginç bir durum yok. spoiler: Sadece finalde ki tren kazası sürpriz sayılabilir. O da çok acemice olmuş. Ben filmi beğenmedim.
Film senaryo olarak o kadar güzel işlenmiş ki yönetmen çekerken ruhunu yansıtmış bence. İkili ilişkinin saflığını ve yoğunluğunu çok iyi analiz etmişler.