Samet Yarar
16 Mayıs 2024 tarihinde eklendi
Amerikan korku filmlerinin geneline baktığımızda bu filmde hemen hemen idare eder denilebilecek bir film. Sadece "geçer" diyebiliyorum. Nasıl denir bilmiyorum ama bana korkunç gelmedi. Gerilim desem gerilimde değil. O hissiyatı alamadim filmde. Hikayesine bakınca da pek tutarlı bir şey yoktu. Zayıf gibi geldi bana. Belkide bu gibi konulara uzak olduğumdandır. Amerikan korku severek izleyen biri olarak bu filme hiç ısınamadım. Bir eksik vardı sanki. Kurgusuna görsel efektlerine bir şey diyemem. Özellikle kurgusunu sevdim. Filme gitmek isteyenlere tavsiyem izlemeseniz çokta bişey kaybetmezsiniz.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu yapım tam anlamıyla bir korku filmi olarak sınıflandırılmamalı. Korku unsurları içeriyor evet, fakat bunlar daha çok filmin arka planında kalan, karakterlerin duygusal ve psikolojik dünyalarına derinlik kazandıran bir yapı taşı gibi. Bu yüzden filmi izlerken, klasik bir korku beklentisiyle yaklaşırsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bana kalırsa "Tarot", korkunun yanında bolca dram ve romantizm barındıran bir yapım olarak tanımlanabilir.
Yine de filmi izlerken fark ettiğim bir diğer nokta, bazı sahnelerin gereğinden fazla uzadığı oldu. Hikâye zaman zaman biraz duraksıyor ve özellikle aksiyon ya da korku dolu anlar bekleyen izleyiciler için temposu ağır gelebilir. Fakat ben bu durumu filmin genel atmosferiyle uyumlu buldum. Yüksek beklentilere girmeden izlerseniz, bu yavaş tempolu anlatımın filmin genel duygusal yoğunluğuna katkı sağladığını düşünebilirsiniz.
Film güzeldi gerilim de ortalama seviyedeydi. Öyle aman aman bişey beklemeyin standart korku filmleri gibi ani çıkışları var ve anlıyorsunuz “aaa ordan bişey gelecek, çıkacak” diyorsunuz. Konu güzel oyuncular başarılı. Ortalama bir film izlemezseniz de çok bişey kaybetmezsiniz.