Hesabım
    Kaba Güç
    Kaba Güç
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 38dk | Dedektif
    Yönetmen Jules Dassin
    |
    Senarist Richard Brooks, Robert Patterson
    Oyuncular: Burt Lancaster, Hume Cronyn, Charles Bickford
    Orijinal adı Brute Force
    Üyeler
    3,2 5 Puanlama, 2 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Korku ve şiddetin kol gezdiği aşırı kalabalık Westgate hapishanesinde, hapishane müdürü A.J.Barnes (Roman Bohnen) otoritesi zayıf ve etkisiz bir idarecidir. Cezaevi gerçekte gardiyanlar ve bazı güçlü mahkumlar tarafından yönetilmektedir. Sadist ve hırslı gardiyan Yüzbaşı Munsey (Hume Cronyn) mahkumları kontrol altında tutabilmek için korku, şiddet ve işkencenin yanı sıra ispiyonu da bir araç olarak kullanmaktadır. Mahkumlardan Joe Collins (Burt Lancaster) ise bu duruma isyan ederek diğer mahkumlarla birlikte bir kaçış planlarlar.

    Öneriler

    Oyuncular

    Burt Lancaster
    Rolü : Joe Collins
    Hume Cronyn
    Rolü : Captain Munsey
    Charles Bickford
    Rolü : Gallagher
    Yvonne De Carlo
    Rolü : Gina Ferrara

    İzleyici eleştirisi

    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    23 Aralık 2016 tarihinde eklendi
    HAPİSHANE FİLMİ SEVENLERİN KAÇIRMAMASI GEREKEN BİR BAŞYAPIT 10 /10 Çok sıkı bir hapishane filmi, En beğendiğim Aktörlerin başında gelen Burt Lancaster'i sinema dünyasına kazandıran "Brute Force" (Türkiye'deki Afişi ile "Kaba Güç") filmi, kendisinin oynadığı ikinci filmdir, filmin senaryosu ve oyunculukları için "Mükemmel" sözünden başka ne söyleyebirim, 1947 yılı yapımı siyah beyaz bir film olmasına rağmen ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1947
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Siyah beyaz
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      HAPİSHANE FİLMİ SEVENLERİN KAÇIRMAMASI GEREKEN BİR BAŞYAPIT 10 /10Çok sıkı bir hapishane filmi, En beğendiğim Aktörlerin başında gelen Burt Lancaster'i sinema dünyasına kazandıran "Brute Force" (Türkiye'deki Afişi ile "Kaba Güç") filmi, kendisinin oynadığı ikinci filmdir, filmin senaryosu ve oyunculukları için "Mükemmel" sözünden başka ne söyleyebirim, 1947 yılı yapımı siyah beyaz bir film olmasına rağmen görsel kalitenin ne kadar üst düzeyde olduğunu görüyoruz, sanki bu gün çekilmiş ve sonradan siyah beyaza çevrilmiş gibi, evet film Türkiye'de sinemaseverler tarafından pek bilinmiyor, hatta neredeyse hiç bilinmiyor diyebilirim, Amerikan sinemasının anlatmakta hayli usta olduğu ve sinemada bir tür haline getirdiği hapishane filmlerinin en başarılı olanlarından biri “Brute Force”. Kendinden sonra gelen pekçok hapishane filminide etkilemiş bir film, ancak o etkilediği filmlerin gölgesinde kaldığı ve onlar kadar hatırlanmadığıda bir gerçek. Usta yönetmen Jules Dassin’in ABD’de kara listeye alınmadan önce çektiği önemli filmlerinden olan “Brute Force”, sağlam senaryosu, çok başarılı siyah beyaz görüntü yönetimi, tüm oyuncu kadrosunun son derece başarılı , hiç aksamayan oyunlarıyla ve hapishane ortamının sağladığı gerilim sayesinde sonuna kadar heyecanla seyrediliyor. Usta oyuncu Burt Lancaster’in sinema hayatındaki 2. Filmi olan “Brute Force” da ileride ne kadar büyük bir oyuncu olacağını hissetmemek imkansız. Bu filmi henüz görmemişseniz, mutlaka seyredilecek filmler listenize almanızı ve bir an önce izlemenizi bir sinemasever olarak hararetle öneririm.
    Back to Top