Do Not Disturb: Ayzek ile Bir Gece
3,1

martinscorsese
martinscorsese

20 Aralık 2023 tarihinde eklendi
Cem Yılmaz sinema camiası tarafından ciddiye alınmak için çok uğraştı. Sulu komediden uzaklaşan işler çekti. Ama bu filme kadar başarılı olamamıştı. Bu film en beğendiğim Cem yılmaz filmi oldu. Aztek karakteri karakomik filmler serisinde de dikkat çekmişti, o serinin en ilginç karakteriydi. Ama filmin gerçeküstü hali kötü ve sıkıcıydı. Bu filmde ise her şey yerli yerine oturmuş. Hem yan karakterler renkli ve ilginç olmuş, hemde mizah duygusu yerinde. bu filmde gerçeküstü hayal sahneleri azaltılmış daha iyi olmuş. Tam ideal bir netflix projesi çekmişler. Hem eğlenceli hem sosyal mesaj var. Atmosferi çok güzel. Hep övdüm ama unutulmaz bir başyapıt beklemeyin. Sadece güzel bir film.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

2 Ekim 2023 tarihinde eklendi
Çok büyük gülme umutlarıyla izlenilmemesi gereken ve benim tarzıma uygun olmadığı için pek keyif alamadığım bir film. Yine de sözkonusu Cem Yılmaz ise izlenmeye değer 6/10
Mert H
Mert H

12 Ekim 2023 tarihinde eklendi
Komedi filmi olmadığı kanısındayım. Derin, psikolojik ve büyük ihtimalle seyircinin tamamını anlaması beklenmeyen bir yapıda çekilmiş. Kötü değil, süper de değil. Ortalamanın üzerinde, izlenmesini tavsiye ederim.
Can Eyüp
Can Eyüp

10 Haziran 2025 tarihinde eklendi
Açıklamasını yapmak bile fuzuli gelse de öncelikle Cem Yılmaz'ın komedi kimliğini bir kenara koyarak ve sanki her filmde önceki filmlerinin devamı niteliğinde bir hava yakalamak zorunda olduğu kanısına kapılmış olan arkadaşlardan da uzak bir şekilde, kendi içinde farklı bir çalışma olarak görüp o şekilde değerlendirerek yorumlarıma devam edeceğim.

Karşımızda senaryo olarak, zeki bir zihnin ürünü duruyor. Öncelikle Cem Yılmaz'ın diyalog hususunda ayrı bir kapasitesi olduğu aşikar. Dolayısıyla bu kadar dar bir zaman-mekan kapasitesine rağmen filmi izlenir kılması da ancak bu sayede olabilirdi. Dolayısıyla tek bir geceyi tek bir mekanda (eczane de eklenebilir) bol diyaloglarla izlemekten sıkılmıyorsunuz.

Filmlerde en dikkat ettiğim hususlardan biri de filmin sizden beklediği özverinin miktarının ne kadar olduğudur. Bazı filmleri anlamak, içine girmek dakikalar alabiliyor. İyi bir finalle süslenmiş bir filmin giriş ve gelişme kısımlarında bazen tavanı seyretmek zorunda kalabiliyorsunuz. Ancak bir o kadar da kendi hikayesinin içine sizi çabucak çeken filmler oluyor. Bu tarz durumlarda bu filmlerin bir gömlek öne geçtiği kanaatindeyim. Şahsen bu filmi izlerken de senaryoya çabuk ısınma durumu bende gerçekleşti. Dolayısıyla sıkıcı bir ilk perde geçirmedim.

Benim nezdimde 4 yıldızlık bir filmin kapısından döndüren şey ise filmin akıbeti oldu. Şöyle ki film kendi içinde epey sanatsal ve mesaj dolu. Bu hususta zaten eleştiriye kapalı diye düşünüyorum. Özellikle de sosyal medyadan antidepresanları, elma-armut gibi pazarlayan, herkesin kendi içinde bambaşka evrenlere gebe olan o zihin dünyasını tekdüze görüp, birkaç edebi cümle ile o dünyayı sindirebileceğine ve değiştirebileceğine inanan, çokbilmiş sosyal medya fenomenlerine iyi bir gönderme olmuş. Ancak halüsinasyon kısımlarından sonra film benim için yokuş aşağı gitmeye başladı. Belki filmin vurgusu ve teması için böyle bir istikamet gerekliydi ancak ben filmin o kısma kadarki gidişatından memnundum. Bu çok fazla rüya,halüsinasyon vb içerikli karışık filmleri artık zihnim kaldırmıyor. Inceptionda, Zindan Adasında falan güldük eğlendik, artık bizi filmden sonra düşündürme muhabbetinden uzak durun sayın senaristler. Zihnimiz zaten yeterince meşgul...

Sahneler ve ambiyans da epey güzeldi. Otelin iç dizaynı, kıyafetler, sahne ışıklandırmaları başarılıydı. Dediğim gibi izlenebilecek bir film ancak o akşamki beklentinize göre hareket etmekte fayda var.