Merveeryigit
1 değerlendirme
3 Kasım 2023 tarihinde eklendi
İlk perde biraz eğlenceli olsada ikinci perdede inanılmaz sıkıldım. İlk filmi başarılarının devamı olsun. Ama woooaaav değildi. Salondan çıkan herkes çok sıkılmıştı.
"Çok Aşk" filminde de zeki esprileri bizi güldürdü. Karakterleri derin duygulandırdı; özellikle Tevhide Şebnem Sönmez çok içime dokundu. Çocuklarının emeği boşa gitmesin diye filmlerin hepsini izlemesi, gözümü yaşarttı. Ezberlediği yabancı film repliğine ile gülerken aynı anda yanaklarım da ıslanmıştı. Uğur yücel karakterindeki dönüşümler ile replikler de çok anlamlı ve hoştu. Filmde Barış Yıldız,'ın replikleri sistem eleştirisinin toplu ses bulmuş hali idi. Senarist Hasan Can Kaya, göz yaşartırken gülümsetmek amacına ulaşmış. Bu bağlamda kendisi, hınzırca gülümseyebilir. Yıllar sonra sinemaya gitmek iyi geldi. Emeğine saygılar
Çok kötüydü gerçekten zaman kaybı. Hasan Can nacizane fikrim sadece program sunsun. Hiç komik değil. Belden aşağı konuşmalar ile durum kurtarılmaya çalışılmış
Filmde içiniz 1 kere açıyor o da 60 saniye sürüyor, Sağolsun Hasan abi aşktan çekmiş olana, 7. Koğustaki mucize filminin acısını yaşatır. Çok çok çok hüzünlendim bırakmış olduğum sigaraya tekrar başlasam mı düşünceleri kafamın içinde dolanıyor. Film gayet güzel…
Çok Aşk Filmi Maruz Kalmamanız Gereken Bir Film Olmuş! Az buz değil sinemalarda 8 haftada 380 bin kişi tarafından izlenmiş bir film. Hasan Can, çok popüler bir komedyen ama Çok Aşk, Çok Başarısız bir iş olmuş. Çok Aşk izleyiciler için beklentileri kesinlikle karşılamamış durumda.
Türkiye’de sinema filmleri tamamen tanınırlık ve isim üzerine çekiliyor. Artık senaryoya bakan yok, özel bir tanınırlığınız var ya da belli bir alanda çok iyiyseniz bilhassa komedyenseniz her yazdığınız bir film yapılabilir. Evet, her yazdığınız… Az çok yazar olsa da tanınmayan biri gönderse yapımcıların çöp diyeceği bir hikaye ve kurulan dramatik yapı sizin şöhretiniz sayesinde koşulsuz onay alabilir. Sert, yıpratıcı eleştirilere karşı olsam da Çok Aşk, Çok eleştirilmesi gereken ve sinema yazarlarının üzerine konuşması gereken bir iş.
ÇOK AŞK ÇOK KÖTÜ İŞ Bu yapıda Hasan Can ve Büşra Pekin’in arasındaki olmayan bir uyum var. Hem hikâye olarak hem de ruhsal bir farklılık var. Cast için pek araştırma yapıldığını düşünmüyorum ama sanat tarafı Büşra Pekin’i biraz projeye hazırlayabilirdi. Yani iki karakter arasındaki aşka çocuklar bile inanmaz. O kadar sığ ve birbirlerinden uzak hikayeler…
Çok Aşk romantik komedi olarak karşımıza çıkıyor ancak komik değil. Romantik hiç değil… Filmde midyeci-otobüs sahnesi dışında güldüren bir sahneye şahit olamadığımı söyleyebilirim. Muhalif yönüyle biraz sağa çakılmaya çalışılsa da bunlardan ziyade Recep İvedik’te bile duymadığınız birçok küfür filmin kimyasını net olarak yansıtıyor. Çok Aşk, beklentileri hiç karşılayamamış. Bu da Hasan Can için ikinci filmde sıkıntı oluşturabilir. Ancak bu tür çevrimiçi popüler karakterler ne yazsa çekilebilir de… Çünkü bu film bile 380 Bin kişi tarafından izlenmiş. Masraflar çıkmış, gerideki her şey kar olacak…
Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Uğur Yücel, filmde kendini fark ettiriyor ama maddi olarak ihtiyaç yoksa bu tür bir filmde oynamaya gerek var mı diye insan sormadan edemiyor. Fenomen filmlerine Eşkıya’nın Cumali’si çok büyük gelmiş. Filmin taktik teknik tarafına bakmaya da pek gerek yok. Türükler için kurulan eklektik hikayeler Çok Aşk’ı çok gereksiz bir film yapmış.
Hasan can kaya stand-up konusunda süper çok gülüyoruz ama kusura bakmasın oyunculuk sıfır hiç rol yeteneği yok izlerken uğur yücelden ben utandım harcanan bütçe yazık boşa gitmiş bir film gerçi denedi olmadı biraz eleştrim ağır oldu ama yalanmı söyliyeyim.