Kadın Kokusu
4,6

Gürkan A.
Gürkan A.

21 Temmuz 2020 tarihinde eklendi
Al Pacino gibi bir ustanın ilk defa Oscar aldığı bir film ama beni etkilemedi kör bir insanın yaptıkları çok iyi fakat film bence vasat
Selim5308
Selim5308

7 Haziran 2020 tarihinde eklendi
film bu kadar puanı haketmiyor. alpaçino oynamış puan almış ,sıradan film.zlemesenizde bir şey kaybetmeyeceğiniz türden
Altan Oğuz
Altan Oğuz

30 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Al Pacino oynayısı bile 10/11 bir film bunu bana öneren ablama çok teşekkürler.
bu yorumu gören sen izle! hem eğlencen üzülücen mutlu olcan!
sevgiler altan
Büsra K.
Büsra K.

27 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Sadece Al pacino oyunculuğuiçin izleyin diyen bir üyenin tavsiyesiyle izleyip hayran kaldığım film...
Engin K.
Engin K.

6 Aralık 2017 tarihinde eklendi
Farklı farklı hikayelerin yorumları yazılabilir film için..film için iyi,kötü,mükemmel tarzı sıfatlar eklemek istemiyorum..vermeye çalıştığı ve verdiklerine göre anlaşılacak zaten..Büyük bir asker,film çok bahsetmese de belirli sebeplerden ordu ilişkisi bitiyor..gözlerini de kaybediyor..hangisinin etkisi daha büyük bilimmiyor ama hayatını da kaybediyor..yalnız bir hayata başlıyor..bu süreçte burslu olduğuna vurgu yapılan,efendi bir öğrenci ile kesişen hayatı..Albay, iki gün güzel şeyler yaşayıp hayatını noktalamayı planlıyor..efendi öğrencimizi de yanında istiyor..evet güzel iki gün geçiriyorlar ve albay kaçınılmaz sonu hissediyor hazırlanıyor..çünkü artık bir hayatı olmadığını düşünüyor..efendi öğrenciğimizin hayatına etkisi olduğunu hissedinceye kadar..büyük bir mücadeleyle albayın hayatını noktalamaması gerektiğini anlatıyor ve albayın hayatı artık anlam buluyor..filmin sonunda efendi öğrencimizin sıkıntısına da hayata dair müthiş yorumlarıyla çözüm oluyor..onurlu yaşamdan bahsediyor konuşması boyunca ve herkesi etkiliyor..İnsanın varolması için duyulan ihtiyaçlar , sevgi dostluk ve birilerinin hayatında yer kaplama filmde dolu dolu yer alıyor..tango sahnesi evet herkesi etkilemiş etkilememesi imkansız ama verilmek istenenlerin yanında iyi bir sos oluyor..umarım intihar etmez diye çok endişe duydum..bir hayat yeniden nasıl varolur onu gördüm ve mutlu oldum..beklemediğiniz olaylar,kişiler sizi var edebiliyor..oyunculuk da senaryo da saygıyı sonuna kadar hak ediyor..
theyurdal
theyurdal

15 Haziran 2016 tarihinde eklendi
bence güzel bir dram filmi alpacinonun performansı herşeye bedel izlenebileek güzel bir anlatım olmuş 10 üz 7.7
DthepYEK
DthepYEK

1 Kasım 2015 tarihinde eklendi
" Yabba Dabba Doo "

Üstad, usta oyuncu, efsane oyuncu, bu adam için ne dense az. Böyle oyuncular çok nadir bulunuyor. Gerçekten döktürmüş Al Pacino reis. Filmin konusu fena değil ama çok mükemmel felan değil. Filmi özel kılan Al Pacino'nun eşsiz performansı bence. Rober De Niro'nun Taxi Driver daki solo performansının bir benzerini burada Al Pacino göstermiş. Gerçi Al Pacino bunu Scarface'te de yaptı. Adam oynadığı filme bambaşka bir hava katıyor.

Yaşlı, bunak, savaş gazisi bir albayı canlıdıran Al Pacino huysuz ve çekilmez bir karakteri canladırıyor. Okuldaki bir problemle başı dertte olan bir çocukla kesişen hikayeleri onları ikisinin de sorunlarla birlike baş etmeye yönlendiriyor. Biraz aşırı bir karakter olan Albay kendine has kuralları ve prensipleri olan bir adam. Ve Charlie Simms ile iyi anlaşan albay onu New York!a bir kaç günlüğüne zorlama da olsa götürür ve olaylar gelişir.

Al Pacino aldığı tek Oscarı bu filmle almıştı. Ve bence sonuna kadar da hak etmiş. Uzun süresine rağmen su gibi akıp giden bir film. Ne ara başladı ve bitti anlamadım bile. Herkesin en az bir kere izlemesi lazım. Özellkile Al Pacino'nun okul mahkemesi tarzı yerdeki konuşması bir dinlemeniz lazım. İyi seyirler... 8.0/10
YusufPiskin
YusufPiskin

4 Şubat 2015 tarihinde eklendi
giovanni arpino eserinden uyarlanan 1974 italyan yapımı "profumo di donna" nın yeniden çekimi. sadece tango sahnesi için bile defalarca izlenebilecek al pacinonun koca film boyunca bir an olsun kör olmadigini ele verecek sekilde bakmadigi film. özellikle "elindeki silahi ver" kavgasinin yapildigi sahne ve sondaki mahkeme konusmasi sahnesinde çok uzun süre kamera suratina odaklandigi halde hata yok. bunlar dikkat edilmesi gereken sahneler oldugundan tekrar tekrar çekildi desek olur belki, ama en az ehemmiyete sahip sahnelerde bile pacino babamiz ayni özeni elden birakmamaktadir.
tango sahnesiyle ilgili de söyle bir soru sormak isterim: o aksam kendini öldürmeyi düsünen kör ve yasli bir adamin genç ve güzel bir kadinla tango yapmasi nasil bir histir acaba? filmin bir yerinde basini bir kadinin saçlarinin arasina sokup o kokuda bogulmaktan bahseder yarbay, ve o sahnede dans ettigi kadin yalnizca kokusuyla fark ettigi bir kadindir. bütün dans boyunca o sabun kokusu burnuna dolmaktadir, saçlarindan gelen koku da. hatta kiz duydugu heyecandan hafif terlemistir de mutlaka, ve yarbay bunun kokusunu da duymaktadir. tüm bu kokular cennetinde tango yapmaktadir, hem de çok sevdigi o güzel kadinlardan biriyle. nasil bir duygudur bu? filmi izleyenler o duygunun nasil birsey oldugunu bilirler, çünkü al pacino her haliyle bunu anlatir. filmi izlemeyenlerse büyük ihtimalle bunun nasil birsey oldugunu tahmin etmekte zorlanacaklardir, izleyince mutlaka anlayacaklardir.
al pacino gerçekten büyük oyuncudur, bu film de bunun süpheye yer birakmayan ispatidir.
Engin Yüksel
Engin Yüksel

18 Aralık 2014 tarihinde eklendi
Oyunculuk yönünden Al Pacino'nun olağanüstü performansının dışında vasati ve ağır giden bir film 7/10
Hülya Kadiroğlu
Hülya Kadiroğlu

17 Aralık 2012 tarihinde eklendi
Anlatıdığına göre çok iyi gibi,en kısa zaanda izleyeceğim..
jamesbond-2
jamesbond-2

4 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Yeni izleme fırsatı buldum çok çok iyiydi herkes tarafından yazılmış gerçi ama en önemli nokta da bu zaten filmin içindeki: Al pacino, cidden oyunculuk böyle olur;körü oynamamış filmde resmen kör olmuş kelimeler yetersiz..Aslında filmde bir aksiyon veya çok dolu bir senaryo yok fakat al pacino ve diyaloglar sayesinde uzun süresine rağmen sizi sürüklüyor ve beğeninizi kazanıyor son olarak imdb 250 listesinde bence kesinlikle olmalıydı diye düşünüyorum göremeyice şaşırdım..9/10
Yunus Taşdemir
Yunus Taşdemir

26 Mart 2012 tarihinde eklendi
filmin tek sevdiğim yanı göndermiş olduğu mesaj dan başka bir şey değil
Spike

konu olarak çok iyi işlenmiş olmasada izlenmesi gereken filmlerden..10/6.9
robinhood
robinhood

3 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
10 kere a.pacıno 100 kere a.pacıno 1000 kerede .. bu ne oyunculuktur.. izledıgım tuhaf fılmlerden bır tanesı.. senaryo adına tatmın edıcı degıl ama
oyunculuk benı ızle dıye bagıyor.. ve ıkı bucuk saat baglıyor ekrana ... hak etmış sonuna kadar ...helal olsun