En yararlı eleştirilerEn yenilerEn çok eleştiri yazmış üyelerEn çok takip edilen üyeler
Filtrele:
Hepsi
Ugur Tazegül
Takipçi
672 değerlendirmeler
Takip Et!
5,0
22 Aralık 2016 tarihinde eklendi
BİR AKSİYON EFSANESİ NEFESİNİZ KESİLECEK Çok iyi orjinal bir konu üzerinden çıkıp ama sıradan bir anlatım tarzı ile anlatılan sinenın unutulmaz aksiyon flimlerinden birisidir The Rock konusu izlemeden öce basit bir video flimi gibi gelebilir ama izledikten sonra ayrıntıları yakalamanız gerekir genelde klasik flimlerde İnsanları ve bir yeri rehin alan adam kötü adamdır be iyiler gelir onu yok eder ama bunda rehin alan adam bana göre iyi biriydi sadece etrafındaki kişiler onu kötü amaçları için kullandılar o sadece hakları verilmeyen askerlerin hükmeten haklarını almak istiyordu Flimi dikkatli inceleyen biri burada amerika hükümetine laf vurduğunu anlar savaşı kazandığı zaman askerlerini kahraman yapıp kaybettikleri zaman köpek muamelesi yapan bir devlet olduğu gösteriyor flim inceden inceye tabiki orjinal bir senaryo eşliğinde ö döneme göre 75.000.000 dolar bütçesiyle o dönemin en çok para harcanan yapımlarından birisiydi.Özellikle senaryosu çok hoşuma gitti özelliklede klasik iyi kötü svaşından öte Sadece bölüf yapıp askerlerinin haklarını arıyan bir komutanın rehn aldığı bir hapisaneyi kurtlarma çabası daha çok tv flimlerinde gördüğümüz bir konu işlenmiş ama yönetmen Michael Bay bu konuyla bir sinema klasiği yaratmayı başarmış bana göre müzikleri olsun aksiyon sahneleri olsun her şeyi ile başarılı bir yapım zaten baş röldeki 3 usta aktörün ismini okuduğunuz andan itibaren flimi araştırmaya gerek yok zaten mükemel bir flim demektir. Özellikle yılların efsanevi oyuncusu eski bond Sean Connery\'i bu flimde Nicolas Cage ve ed haris gibi büyük oyuncularla izlemek çok zevkliydi bir sienma sever olarak yıllar geçmiş saçlar dökülmüş beyazlamış ama karizmasından efsanevi ses tonunda oyunculuğundan hiç bir şey kaybetmemiş aksiyon sahnelerinde düblör kullanması normaldir yaşı çünkü hayli ileri ama sevmediğim bir şey Nicolas Cage\'nin en basit sahnelerde bile düblör kullanmasıydı hatta bazı sahnelerde düblör\'ün yüzü bile görünüyor bu flimin seyir zevkini biraz düşürsede birbirinden güzel aksiyon sahneleri bunu unutur oyunculuklar gerçekten başarılı özellikle benim flimde en başarılı bulduğum oyunculuk Ed Harris\'in muhteşem performansıdı bu flimde ne kadar yeteneği varsa döktürmüş adeta özellikle o çok meşhur hapishanenin duş bölümünde askerlerle geçen muhteşem diyaloglarda oyunculuk dersi vermişti adeta tabiki sean usta ve Nicolas cage\'nin ondan aşşağı kalır yanı yoktu.Aksiyon sahneleri oldukça başarııydı özellikle bu flimin dünyaca ünlü bir araba takip sahnesi vardıki gerçekten izlediğim en iyi sahneler arasındaydı tabiki diğer aksiyon sahneleride oldukça başarılıydı zor ölüm gibi dar alanda geçen bir flim lmasına karşı başarılı bir yapımdı bana göre.izlemeyenlere tavsiye ederim. PUANIM 10/8.6 İYİ SEYİRLER.
Yönetmen Bay ve yapımcı Bruckheimer’ın hem seyirciler hemde eleştirmenler tarafından beğenilen nadir filmlerinden biri ile karşı karşıyayız...Ferrari ile Hummer’ın San Farancisko yamaçlarındaki takibi,patlama sahneleri ve cool oyuncuları seyir zevki yüksek bir aksiyon-gerilim,ana haber bültenlerimize 'arka fon' olan müzikleride cabası...
Gerçekdende efsane sayılacak bir aksiyon filmi oyunculuk senaryo yönetmenlik dört dörtlük bir film olmuş..yapım 1996 ama bu yıllarda yapılan filmlere taş çıkarıyor ee pearl harborun yönetmeni var tabi filmin başında daha ne olsun..
----hayatlar neden bi yanlışı geçirmekle geçer..yanlışlarının bedeli miyim ben???----hayatımı geri vermesi gerekenler nerdeler'yaşadığımın bilmediğim bi hayat istemiyorum artık?----her hayatın yanlışı var? benimki bana yeter? ödemem gereken bedel beni terk etti artık'şimdi yaşama sırası bende?----aldığım nefesten sorumlu oluğum bi hayat istiyorum'omuzlarımdaki yorgunluk ve pişmalıkların çaldığı yılları istiyorum?----yıllar'bana sordunmuzmu geçerken.. hayatını laboratuara adamış bi insan ve bi kaçak'ne kadar anlaşabilirse?
Nicolas Cage'i aksiyon yıldızı yapan , Ed Harris'i parlatan film.Kaya.Filmin açılış sekansında çalan müzik eşliğinde Ed Harris'ın madalyasını çıkartışı ve karısının mezarında yağmur altındaki yemini.Aman allahım hatırlayınca tüylerim diken diken oldu.Nefis Los Angeles görüntüleri altındaki araba kovalamaca sahneleri.Düşünüyorumda gerçekten harikaydı.Ya Sean Conery'in karizmaya ne demeli.Kızı Jade'le parkta buluşması ve gözlerimizi yaşartması.Dört dörtlük bir aksiyon klasiği.Bence sinema tarihindeki yerini aldı bile.
Film in Konuzundantutun,müziklerine kadar,efektlerinden tutun oyuncularına kadar her şeyi mükemmel tutun bir de yılına bakın şu zamanın filmleri bu filmi örnek alsınlar.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.