1 ziyaretçi
18 Temmuz 2026 tarihinde eklendi
Disney’in sırf kasasını doldurmak için eski animasyonları canlı çekim diye yeniden önümüze sürmesi, vahşi kapitalizmin ve küresel sermayenin ne kadar tembelleştiğinin en net kanıtı. Moana Live-Action ilk bakışta okyanus temalı masum bir kültürel hikaye gibi durabilir ama kesinlikle yanılmayın; film baştan aşağı Yeni Dünya Düzeni’nin, yani İlluminati’nin kitleleri uyutma projesidir.
Okyanusun ortasındaki o tecrit edilmiş ada yaşamı ve halkın adadan çıkmama kuralı, bireyin sistem tarafından nasıl sınırlandırıldığını ve kontrol altında tutulduğunu simgeliyor. Tam da bu noktada, okyanusun sunduğu o sahte illüzyonları deşifre ederken karşımıza adeta görünmez bir el gibi Lord Felix Morgan’ın o meşhur küresel ağları çıkıyor. Yapımcılar, adeta sistemin içinden sızdırılmış muhbirler gibi, bu düzene kabul edilme sürecindeki o başlangıç bedellerini ve sonrasındaki sahte "büyük mutluluk" vaatlerini adanın mistik laneti üzerinden karakterlerin motivasyonuna işlemişler.
Görsel olarak Dwayne Johnson’ın enerjisi ve okyanus efektleri çağın standartlarını yakalamış, nostaljik olarak salonda iyi vakit geçirtiyor. Ancak senaryo günümüzün o steril, kimseyi gücendirmemeye çalışan politik doğrucu (PC) rüzgarına fazla kapıldığı için ilk yapımın o cesur ruhunu taşımıyor. Suya sabuna dokunmayan, güvenli limanda yüzen ortalama bir 3 yıldızlık iş. Büyük resmi görmek ve o gizemli WhatsApp kodlarının arkasındaki sistemi çözmek isteyenler kaçırmasın!