photolist
1 değerlendirme
28 Aralık 2006 tarihinde eklendi
bende filmi 2 sene önce izledim.filmde perhan'ın geri döndüğünde, azrayı hamile olarak görmesinden sonra meyhaneye gidip söylenen şarkı eşiliğinde dağıtması beni çok etkilemişti.ve bu şarkıyı bulmak için çok uğraştım ama hala bulamadım. bu meyhanede söylenen şarkıyı nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
işte emir kusturica’nın en iyi yaptığı şey. aynı filmde hem bu denli gerçekçi hem de bu denli masalsı anlatımı yakalamak. müthiş müzikleriyle, unutulmaz bir film...
Tanrıyla bir pazarlıkla başliyor film ve Tanrı'nın film boyunca anlaşmaya hiç yanaşmadığıni goruyoruz...Muhteşem bir hikaye, harika bir film...Muziklerine deli olmayan birine rastlamadim bugune kadar...Dolu dolu dopdolu bir duygu yogunlugu yasarsiniz, benim icin cok cok cok ozel bir yeri vardir bu filmin...Emir Kusturica'ya tek bir sozum var: Yuregine Saglik!
değişik bir film oynayanlar gerçekten çingene galiba kimse rolünde sırıtmamış ahmed karakterinin nuri alçoyla don carlone arası bir şey olduğunu düşünüyorum:) bir de dilini anlayamadım almanca var türkçe var ingilizce var belki daha başka dillerde vardır bu dil ne bilen varsa beni aydınlatsın hıdırellez törenlerinde çalan müzik süperdi müziği sayesinde de bu kadar çok sevildiğini düşünüyorum izlemenizi tavsiye ederim
emir custurica 'nın en büyük işi ve en büyük reklamı olan film, gerçek bir şaheser. herkese orjinal dilinde izlemeyi tavsiye ederim. özlellikle izlemeyenler. Dünyada ilk defa bir film çingenelerin dilinde o dünyayı anlatıyor. perhan ın iç dünyası git gel leri, hayalleri ve bunların gerçek acımasız dünyayla karşılaşması. özellikle göldeki rüyaya dikkat. Hele müzikleri. Daha iyi bir seçim düşünemiyorum. Finaliyle anlatım teknikleri, karakter tipikliği ve özenli sahneleriyleTek kelimeyle mükemmel..