Ahmet A.
18 Şubat 2024 tarihinde eklendi
Yönetimi, tarihi gerçeklerden alınmış senaryosu ve muhteşem dekorlarıyla hatırlayacağım bir tarih filmi olmuş. İstanbul'un işgal yıllarını anlatan filmler Türk sinemasında neredeyse yoktur . O kadar ağır ve kanlı geçmiştir ki o işgal yılları, aydınlarımız anlatmaktan ve hatırlamaktan utanır. Türk'ün ateşle imtihandan geçtiği o yılları etnik nefret uyandırmadan, Türklere yakışacak şekilde anlatması açısından çok anlamlı buluyorum. Bu cuma vizyona girdi , bugün filmin ilk haftasonu ve salonda 5 kişiydik. Tükürmeli ve tokatlı bir komedi filmi olsa salon dolu olurdu, Türklerin de milliyetçiliği bu kadar işte. Halk böyle olsa da işte bize umut veren Abdullah Oğuz gibi aydınlardır. Tarih bilen aydınlarımız, ateşle imtihan olan o yüreklerimiz, kahramanların ta kendisidir, filmdeki kuvayı milliye ruhunun devamıdır.
Sevgilim, Fenerbahçe'm. Beğenmemek elde değil. Uzun süredir zaten heyecanla bekliyorduk. Tepeden tırnağa bütün ayrıntılarıyla efsane olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Milli mücadele için savaşan herkese minnettarız.
Çok kötü film,Hiçbirşry doğru dürüst yapılmamış,Galatasaray'lılar vatan,cephe için can verirken Biz Eğlence amaçlı futbol oynuyorduk.Galatasaray bizden daha büyük,Iyi Kulüp.
türklerin milli duygularını sömürmekten bıkmadınız ve bunu kullanırken binlerce şehit veren Galatasaray lisesi öğrencilerini yok sayarak belli bir takımı sanki savaş kazanmış gibi yüceltmeye çalışmanız şehitlerimize hakarettir !!!
Berbat bir film. Yalan bir tarih üzerine holiganca yapılmış birşey... Mustafa Kemal ' e suikast düzenleyen Doktor Nâzım ( idam edildi ) 1900 lerin başında Fenerbahçe başkanı ! Bu filme geliyorsun bambaşka tarihsel manipulasyonlar .. rezillik ya
Dönemin kaynaklarını incelediğimde uydurma bir hayal dünyası gibi film olmuş. Çekim ve oyunculuk da kaliteli değil. Zamanınızı böyle şeylere harcamayın açıp biraz tarih kitabı okuyun. Taraftar arkadaşlara da bir notum var Fenerbahçemiz böyle yalan tarihe muhtaç değil bizim zaten kendi başarılarımız var. Sağlıcakla kalın renktaşlarım.