Es Teknoloji
1 değerlendirme
18 Şubat 2024 tarihinde eklendi
Hafta sonumu bu şekilde yediğim için kime kızayım bilemedim! birde 600 TL param gitti, sinemaya para veriyorsun ve en az 30 dk reklam izledim! filmin adı zaten sarı-lacivert olmalıymış, ben de diyorum fb maçı yok millet neden sinemaya formayla gelmiş! Tarihle ilgisi olmayan, Atatürk karakterini sırf seyirci çekmek için kullanan anlaşılması zor ve boş bir film, bence hafta sonunuzu daha iyi şeylerle değerlendirebilirsiniz.
Yönetimi, tarihi gerçeklerden alınmış senaryosu ve muhteşem dekorlarıyla hatırlayacağım bir tarih filmi olmuş. İstanbul'un işgal yıllarını anlatan filmler Türk sinemasında neredeyse yoktur . O kadar ağır ve kanlı geçmiştir ki o işgal yılları, aydınlarımız anlatmaktan ve hatırlamaktan utanır. Türk'ün ateşle imtihandan geçtiği o yılları etnik nefret uyandırmadan, Türklere yakışacak şekilde anlatması açısından çok anlamlı buluyorum. Bu cuma vizyona girdi , bugün filmin ilk haftasonu ve salonda 5 kişiydik. Tükürmeli ve tokatlı bir komedi filmi olsa salon dolu olurdu, Türklerin de milliyetçiliği bu kadar işte. Halk böyle olsa da işte bize umut veren Abdullah Oğuz gibi aydınlardır. Tarih bilen aydınlarımız, ateşle imtihan olan o yüreklerimiz, kahramanların ta kendisidir, filmdeki kuvayı milliye ruhunun devamıdır.
Oyunculuklar çok iyi, zaten oyuncu kadrosu efsane. Uzun olmasına rağmen baştan sonra sıkılmadık. 6s' li arkadaşların filmi izlemeden fütursuzca hadsiz saçma sapan iftiralarına kanmayın. Tamamen gerçeği yansıtan, tarihsel gerçeklik konusunda bir sıkıntısı olmayan bir film. Aksini iddia eden tarihi kendisi yazmayan çalışan bir trolldür. Kendi kulüp kültüründe öcalan ve fettullah ile özdeşleşmiş bir takımın taraftarları filmi izlemeden saldırmaları ile kendilerinin ne olduğunu bir kez daha ispat etmiştir...
Film tarihi gerçekleri ile Fenerbahçenin milli müdafaa ya yardımcı olduğu dönemi com güzel anlatmış hem İstiklal mücadelesi hemde Türk spor tarihi için güzel bir film