Mert H
1.711 değerlendirmeler
15 Temmuz 2026 tarihinde eklendi
Dışarıyı doğrudan göremiyor olmak ve sadece koordinatlar, sensörler ve dış kameradan gelen grenli, gecikmeli fotoğraflarla ilerlemek, izleyicide inanılmaz bir paranoya yaratıyor. Iron Lung'ı asıl korkutucu yapan şey gördükleriniz değil, duyduklarınız. Kan denizinin yarattığı o boğucu basınç, denizaltının gövdesinden gelen paslı metal gıcırtıları, sonar sesleri ve derinlerden yankılanan o tanımlanamaz uğultular muazzam bir ses tasarımıyla sunulmuş. Sinema salonunun ses sistemiyle birleştiğinde, o küçücük kapsülün içinde karakterle birlikte hapsolduğunuzu ve denizaltının her an basınca yenik düşeceğini iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Klostrofobi veya talassofobiniz varsa izlemenizi tavsiye etmem. Net bir sonuca da bağlanmıyor.
Devam filmi yapılması planlandığı için bu şekilde bittiğini düşündürüyor. Çoğu zaman tek açı kullanılmış, ışık yetersiz detaylar gözükmüyor. Konu yeteri kadar anlatılamamış.
İron lung basit jumpscarler yerine yavaş ve atmosferik korku odaklı bi film tabi film biraz karmaşık anlaması zor olabilir. Sabır gerektiren bi film arka sında çok büyük bir emek var ben çok beğendim tavsiye ederim.