Anora

Mert H
Mert H

13 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Baker, The Florida Project ve Tangerine gibi önceki yapımlarında olduğu gibi bu filmde de Amerikan rüyasının arka sokaklarına odaklanıyor; bu kez rotasını Las Vegas’ın neon ışıkları altında yaşayan bir eskortun iç dünyasına çeviriyor. Mikey Madison, Anora rolünde kariyerinin belki de en iyi performansını sergiliyor. Onun kırılgan ama güçlü duruşu, seyirciye karakterle empati kurma şansı veriyor. Madison’un gözlerinden süzülen melankoli, çoğu zaman diyaloglardan daha çok şey anlatıyor. Yardımcı oyuncu kadrosundaki Rus karakterler de inandırıcı performanslarıyla atmosferin inşa edilmesinde etkili oluyor. El kamerası kullanımından, doğal ışıkla yapılan çekimlere kadar her şey, Anora’nın hayatına sanki gizlice tanıklık ediyormuş hissi veriyor. Las Vegas’ın parlak vitrinleri ve soğuk otel odaları arasında kurulan görsel tezatlık, karakterin içsel çatışmalarıyla uyumlu bir atmosfer yaratıyor.

Her ne kadar film karakter odaklı güçlü bir anlatı sunsa da bazı sahnelerde tempo gereksiz yere düşüyor. Özellikle ikinci perde boyunca hikâye bir süre dairesel bir yapıya bürünüyor ve bazı izleyiciler için bu bölüm yavaş ve sabır gerektiren bir deneyim olabilir. Ayrıca Anora'nın karakter gelişimi etkileyici olsa da, yan karakterlerin derinliği zaman zaman yüzeysel kalıyor. Bu da anlatıyı biraz tek eksenli kılabiliyor.

Beklemediğim seviyede iyi bir filmdi, tavsiye olunur.