Insomnia

yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

15 Ekim 2025 tarihinde eklendi
Güzel bir film örgüsü, polisiye türünde izlenebilecek bir film. Başarılı oyunculukların katkısı çok büyük elbette..
jamesbond-2
jamesbond-2

25 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Al pacino her zamanki gibi oyunculuğuyla herkesi kendine hayran bırakıyor hilary swank’da iyi bir iş çıkarmış ama robin williams’ı komedi filmlerinde görmeye alışık olduğum için biraz yadırgadım diyebilirim.Filme gelince biraz sıkıcı olsada iyiydi sırf al pacino için bile izlenir adam başlı başına bir neden.
ill-key
ill-key

12 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Genel anlamda iyi bir film .. Oyuncu kadrosu göz kamaştırıyor .. Hakkınıda veriyor diyebilirim oyuncuların .. Filmi biraz muhalif buldum .. Nolan ın ilk hollywood filmi olmasının etkisi olmuştur mutlaka .. 10/8..
cemol
cemol

30 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Cristofer Nolan’nın ilk ticari filmi;ortaya gayet izlemesi keyifli bir film çıkmış.Psikolojik gerilim-polisiye öğeleri barındıran film Pacino’nun önderliğinde iyi performanslar da barındırıyor.İyi bir polisiye-gerilim filmi
Sikimic
Sikimic

28 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Christopher Nolan ve Al pacino sizce bu film kötü olabilir mi ;)
ilkerekleme
ilkerekleme

1 Ekim 2005 tarihinde eklendi
kurgu ve de senaryo bazında filmin artık kendini kanıtlamış yeni neslin en iyi yönetmenleri arasında gösterebileceğim Christopher Nolan'a yakışmayacak şekilde olmasının dışında,yinede özellikle artık senelerin efsanesi haline gelen ve de filmde de kendini her haliyle ''ben burdayım''şeklinde belli eden Al Pacino ustanın ve de genelde komedi filmlerinde görmeye alışık olduğumuz fakat bu filmdeki ''sapkın'' ve de''zeki'' katil karakterini oynayan Robin Williams'ın ve de yanlarında biraz çaylak kalsa da yinede oyunculuğunu ve de filmdeki karakteri baskın karakterlerin arasında ezdirmeyen oyuculuğuyla Hillary Swank'ın oyunculuklarıyla,çok ters olmasa da ilginç sonuyla ve de,tabii ki merak edilen sonuyla kendisini bence izlettirmeyi başaran bir film olmuş...ama bence bu filmin özellikle isminin ''Insomnia''yani ''uykusuzluk''olması bence saçma...çünkü filmde de gördüğümüz gibi Al Pacino'nun yaptıkları sadece uykusuzluğuna bağlanamaz...çünkü onun bence yaptığı vicdan muhasebesi...ama sonuçta dediğim gibi film türlerinin arasında özellikle etkileyici kadrosuyla ön plana çıkmayı başarabiliyor..ama daha bilinmedikler içeren senaryosu ve de daha iyi bir kurgu ile izleyiciyi hop oturtup hop kaldırabilirdi,daha büyük hatlarda gerilim çizgisini taşıyabilirdi...bu arada müziklerde gayet iyi...benim gibi daha yeni izlediyseniz boş bir zamanınız da vakit ayırabilirsiniz...
greendestiny
greendestiny

17 Kasım 2002 tarihinde eklendi
filmi dün izledim..çok güzeldi..oyuncular harikaydı..özellikle al pacino..bu adam manyak..çok güzel oynuyor...
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

25 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Christopher Nolan’ın yarattığı atmosfer tam anlamıyla kusursuz.Seyirciyi hemen içine çekiyor.Al Pacino ve Robin Williams için yorum yazmaya gerek yok zaten.’’Insomnia’’ izledikten sonra iz bırakan filmlerden biri.
umuty90
umuty90

8 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
müthiş oyunculuk, yine harika bir senaryo. nolan dehasını yine konuşturmuş. mutlaka seyredilmeli...
xhero1905
xhero1905

27 Ekim 2002 tarihinde eklendi
Filme gitmek için tek sebebim Al Pacino idi.Onu izlemek keyif verdi.Film olarak da kötü değildi.Robin Williams ise herhalde katil i oynayacak son kişiydi.Bu filmde ne işi olduğunu anlayamadım.Farklı rolde oynamak istemesi normal ama başarılı olmuyor işte.
kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

17 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Başlarda iyi ortalarda biraz sıkıyor ama daha sonra kendini toplayıp izlettiriyor kendini....Al pacino yine ustalığını göstermiş...Robin Williams’ı aradı gözlerim uzunca bir süre sonradan girdi filme ama filmin kilit isimlerinden biriydi...Hillary Swank’a geince oda rolünün hakkını vermiş fazlasıyla...
Fatih Meral
Fatih Meral

23 Ocak 2021 tarihinde eklendi
Film efsanelerin bir arada olduğu bir film. Yönetmen Cristopher NOLAN, muhteşeme performansıyla AL PACINO ve inanılmaz enerjisiyle Robin WILLIAMS. Filmdeki senaryonun başka bir yapımdan uyarlama olduğunu düşünürsek, NOLAN'ın ufak rötuşları olduğunu görebiliriz. Al PACINO'nun WİLL DORNER karakterini inanılmaz gerçekçilikle ve etkileyici canlandırmasına hayran kaldım. Şapka çıkarılacak, bir efsane performansı. Özellikle uykusuz ruh hâlini, o hâLdeki zorlanması, konuşmakta zorlanması, sesinin tonunu kullanması efsaneydi. Bir polis müfettişi olarak eski bir vakadan kalan bir yanlışın karakterinde nasıl gelgitlere yol açtığı çok iyi göstermiş. Ellie ( bayan polis karaktere ) son sözü de burada ben hata yaptım sen benim yaptığım hatayı yapma mesajı da çok güzeldi. Yolunu kaybetme sözü gerçekten güzel. Belki gerçekten suçluydu ama yöntemde hata yapmak, yani hukukun ve delillerin dışına çıkmak hayatını karartan en büyük hatasıydı Dorner'ın . O yüzden gittiği yeni soruşturmada da aynı hatayı tekrarladı. Uykusuzluğun da etkisiyle çok zeki bir karakter olan Walter'ın eline düştü resmen. Ama en sonunda vicdanından kaçamadı. Zaten en başlarda Ellie'ye bir imza atsa, Ellie olayların ğzerine gitmezdi .Aslında kendini yakalatmak isteyen bir vicdanın tezahürü olan bir karakteri de gördük. Zaten ortağını bilerek mi vurdum yoksa istemeden mi bilmiyorum sözü, artık gerçekten yolunu kaybetmiş ve bir iç muhasebeye girmiş karakterin güzel kurgulandığını gösteriyordu. Al PACINO karaktere yüzde 100 performansla hayat vermiş. Eksiği senaryo olarak William karakterini daha ayrıntılı anlatması olurdu. O kadar basit bir sebepten bir ölüme yol açabileceği senaryonun eksikliğiydi. Duygusal bağlanması olan bir karakteri orada daha iyi işleyebilirdi. Çünkü Robin gibi bir oyuncu canlandırıyorsa, o karakterde Nirvanaya çıkabilirdi. Sadece Dorner'ın dünyayı görüş açısıyla ele alınmış bir filmdi. Olumlu tarafı olumsuzdan çok daha baskın bir film. Güzel, merak uyandırıcı, etkili bir polisiye bir film olmuş.
esat-ozcan
esat-ozcan

22 Aralık 2004 tarihinde eklendi
NOLAN ın çok sağlam geldiğinin başka bir kanıtı.Nolan in 2filmini düşündükçe batman nasıl olur acaba diye düşünüyorum.
osym-666
osym-666

11 Şubat 2007 tarihinde eklendi
ben çk beğenmiştim her izlediğimde de hep beğeneceğim ustalara saygı
mrs-durden
mrs-durden

6 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Al Pacino nun uykusuz bir insanın ne kadar muhteşem oynayabilineceğini gösterdii sadece oynucuların performansı için bile izlenilecek film. idealist biriyseniz asla doğrudan sapmayın...saparsanız böle oluomuş işte:)