Frank-Serpico
31 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Bu filme kötü diyenin bir daha izlemesi gerekir filmim mekan ve kamera açıları on numara bıraz klasik bir sanaryo gibi gözüksede ters kurgusu var dikkat cekici alpacino filmin yıldızı ve uykusuzluk cekiş sahneleri gözlerinin küçülmesi ile o piskolojiyi verebilmesi filmi basarılı cıkarıor gercekten alpacino döktrüor bu filimde robin wiilams ın yerıne daha urkutucu bır karekter yer alsaydı filim on numara olurdu bence BİLdiğin YOLdan SAPma da filmim anektoduydu...
Film efsanelerin bir arada olduğu bir film. Yönetmen Cristopher NOLAN, muhteşeme performansıyla AL PACINO ve inanılmaz enerjisiyle Robin WILLIAMS. Filmdeki senaryonun başka bir yapımdan uyarlama olduğunu düşünürsek, NOLAN'ın ufak rötuşları olduğunu görebiliriz. Al PACINO'nun WİLL DORNER karakterini inanılmaz gerçekçilikle ve etkileyici canlandırmasına hayran kaldım. Şapka çıkarılacak, bir efsane performansı. Özellikle uykusuz ruh hâlini, o hâLdeki zorlanması, konuşmakta zorlanması, sesinin tonunu kullanması efsaneydi. Bir polis müfettişi olarak eski bir vakadan kalan bir yanlışın karakterinde nasıl gelgitlere yol açtığı çok iyi göstermiş. Ellie ( bayan polis karaktere ) son sözü de burada ben hata yaptım sen benim yaptığım hatayı yapma mesajı da çok güzeldi. Yolunu kaybetme sözü gerçekten güzel. Belki gerçekten suçluydu ama yöntemde hata yapmak, yani hukukun ve delillerin dışına çıkmak hayatını karartan en büyük hatasıydı Dorner'ın . O yüzden gittiği yeni soruşturmada da aynı hatayı tekrarladı. Uykusuzluğun da etkisiyle çok zeki bir karakter olan Walter'ın eline düştü resmen. Ama en sonunda vicdanından kaçamadı. Zaten en başlarda Ellie'ye bir imza atsa, Ellie olayların ğzerine gitmezdi .Aslında kendini yakalatmak isteyen bir vicdanın tezahürü olan bir karakteri de gördük. Zaten ortağını bilerek mi vurdum yoksa istemeden mi bilmiyorum sözü, artık gerçekten yolunu kaybetmiş ve bir iç muhasebeye girmiş karakterin güzel kurgulandığını gösteriyordu. Al PACINO karaktere yüzde 100 performansla hayat vermiş. Eksiği senaryo olarak William karakterini daha ayrıntılı anlatması olurdu. O kadar basit bir sebepten bir ölüme yol açabileceği senaryonun eksikliğiydi. Duygusal bağlanması olan bir karakteri orada daha iyi işleyebilirdi. Çünkü Robin gibi bir oyuncu canlandırıyorsa, o karakterde Nirvanaya çıkabilirdi. Sadece Dorner'ın dünyayı görüş açısıyla ele alınmış bir filmdi. Olumlu tarafı olumsuzdan çok daha baskın bir film. Güzel, merak uyandırıcı, etkili bir polisiye bir film olmuş.
al pacino ve robin wıllıms ın karşılıklı döktürdükleri film bence.çok güzel bir temposu var.hiç sıkılmadan sonunu acayip merak ederek izlemiştim.al pacino nun da o uykusuz halini gördükçe içim parçalanmışdı:)))))
Vasat bir film. Yönetmenin ve oyuncuların kaliteli olması yanıltıyor izleyiciyi. Ayrıca Robin Williams o role hiç gitmemiş. Christopher Nolan filmleri içinde en basit ve sıkıcı olanı budur. Filmi izlerken uyuklayabilirsiniz çünkü sıkıcı bir hikaye. (10 / 5.9)
Al Pacino bilindik abartı performansının dışına çıkıp her duyguyu mükemmel yansıtmış.En iyi Al Pacino performanslarından biri.Filme gelecek olursak Christopher Nolan kariyerinin başlarında nasıl bi yönetmen olucağını belli etmişti zaten.3 büyük oyuncuyu mükemmel yönetiyor.Sonuç olarak sıkılmadan izlenilecek keyifli bir film : 10/7
sevgili sworfishsen zaten hep böyle abuk filmleri seversin neden acaba yoksa sana benzediği için yalan mı neyse ben ayın 28 de SİVASa geliyorum o zaman bileziklerin kölesine [yüzüklerin efendisine] gider yorumlarımzıda yazarız
Film kötü değil ama cok heyecanlı ya da surukleyıcı de değil.Sanırım nedenı bu tur dedektıflık fılmlerının sonunda hep sasırmayı ummamız bunun tek sorumlusu da Seven fılmı ondan sonra gelen hıç bır polısıye fılmınden tatmın olmuyoruz :)Robin Williams ın rolu az ancak etkili kısa bıle olsa onu ızlemek bır zevkti.Oyuncular ii konu vasat izlerken sıkılmazsınız ızlemezsenız de bırsey kaybetmezsınız...7/10
Al Pacino müthiş oynamış. Olayların gelişimi ve gerilim hissi oldukça hoş ,olayların geçtiği mekanlar çok iyi. Fakat Robin Williamsa daha iyi karakter ve roller verilseydi ve daha farklı şaşırtıcı sonu olması istenirdi. Ama tüm bunlara rağmen sürükleyici. Tavsiye edilir
arkdaşın dediği gibi Al Pacıno önemli bi etken ama Mementodan sonra C. Nolan benim için daha önclikli bir etken oldu kadro çok iyi R.Williams uzun süre sonra değişik bi rolde sinemaya geri dönmüş ( bilmiyorum bana kötü bi karakter gibi geldi) umarım vizyona Amerikadan sonra hemn gelir.
harika bir filmdi.Nolan kendisini momento ile zaten kanıtlamış birisi.Bir norveç filminin yeniden çevrimi olan film Amerikan klişelerine fazla yer verilmemiş.Aslında bu bile başarıdır.Alaska nın doğal atmosferi mükemmel kullanılmış.Özellikle Pacino'nun uykusuzluğu iyice hissettiği bir günde gecenin bir yarısı okula gitmeye kalkması senaryonun sağlamlığını kanıtlar nitelikteydi.Robin Williams ise beklediğimden çok daha iyiydi.İstemeden cinayet işleyen bir yazarın yaşadığı duygusal depremi ancak böyle temiz bir yüz yansıtabilirdi.Son olarak Hillary Swank ise oscar lı bir oyuncu için hafif bir roldeydi.Film yinede ço iyi herkese tavsiye ederim.
de niro annem gibi konuşmuşsun..ben de evde pulp fiction dvd’sini koyduğumda annem diyor ki bıkmadın mı bu sıradan filmleri izlemekten..ben de gülüyorum işte :)insomnia mükemmel olmasa da çok kaliteli ve aldığı puanı da haketmiş bir film..