jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
16 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
Benim hoşuma gitmedi ve izledikten sonra basit ve yalın anlatımın bir filmdeki önemini tekrar kavramış oldum,yorumum kesinlikle kişisel ama bana hitap etmedi
Filmin ilk 3 dakikalık giriş bölümü harikaydı.. fakat sonrası son derece vasat ve sıkıcı.. son 1 saat ise akıcı ve birkaç sahne etkili.. 3 farklı bölümden oluşuyor sanki film ve bu inişli çıkışlı durumdan dolayı ilginç bir hal alıyor.. başrol oyuncusu çok başarılı bulunmuş genelde ama bana biraz donuk geldi oyunculuğu.. diğer oyuncular oldukça iyiydi.. bu filmin en temel eksiği, görünürde derin bir konuyu işliyor olsa da aslında o derinliği hissettirememesi.. felliniden etkili bir film beklerdim açıkçası.. umduğumu bulamadım ama elbette kötü bir film değil sekiz buçuk.. ortalama bir film.. 6/10
Bu filmden sonra ben de karar verdim ki Fellini benimd e yönetmenim değil.Fellini de tarzı da.Film 2 dalda Oscar almış ve farklı ülkelerden 108 yönetmenin oylarıyla sinema tarihinin en önemli 10 filmişnden biri seçilmiş.Öyle olduğundan şüphem yok, itirazım da yok.Şundan iyice emin oldum ki, gerçeklikle hayal aleminin birbirine karıştığı, fazlaca soyut filmler kesinlikle bana göre değil.Bu anlatım tarzından kesinlikle hoşlanmıyorum.Hoşlanmıyorum; çünkü sinemadan beklentimle alakalı bir durum.Ancak şahsi fikirlerim bir yana, arşivde bulunması gerektiğini düşündüğüm, uyuyakalmazsanız da izlemenizi tavsiye edeceğim bir film...