Ana Caddedeki Dükkan
Ana Caddedeki Dükkan posteri
Vizyon tarihi belirsiz | 2s 7dk | Dramatik komedi
Yönetmen Jan Kadar, Elmar Klos
|
Senarist Jan Kadar, Elmar Klos
Oyuncular: Jozef Kroner, Ida Kaminska, Frantisek Zvarik
Orijinal adı Obchod na Korze
Üyeler
3,2 5 Puanlama, 1 Eleştiri

Özet

İkinci Dünya Savaşı'nın en acımasız dönemlerinden birinde, Çekoslavakya'dayız. Savaşın getirdiği yoksulluk ve acılarla bitap düşmüş insanlardan biridir kahramanımız Rozália Lautmannová. Eski ve mütevazı bir dükkana sahip olan yaşlı kadının en büyük suçu bir yahudi olmasıdır. Yaşadığı yer Nazi işgali altındadır; bölgenin yeni lideri ise son derece ırkçı bir adamdır. Yeni kurallara göre, denetimci sıfatıyla insanlar olacak ve bunlar yahudileri göz hapsi altında tutacaktır. Eski bir marangoz olan Anton "Tóno" Brtkobu da bir emirle yaşlı kadını ve yıpranmış dükkanını denetlemesi için görevlendirilir. Başlarda durumu anlayamayan kadın ve gerçeği bilen ancak buna boyun eğen adam arasında tuhaf bir ilişki başlar.

Oyuncular

Jozef Kroner'un fotoğrafi
Rolü : Tono Brtko
Ida Kaminska'un fotoğrafi
Rolü : Rozalia Lautmannová
Frantisek Zvarik'un fotoğrafi
Rolü : Markus Kolkocký
Hana Slivkova'un fotoğrafi
Rolü : Evelyna Brtková

İzleyici eleştirisi

Cesiee B
Cesiee B

2 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
30 Kasım 2021 tarihinde eklendi
Sinema tarihinin en gerçekçi savaş filmlerinden birisidir.İnsan psikolojisini ,aç gözlülüğünü bu kadar iyi anlatan film.Mükemmel bir sinematografik var.Oyunculuklar başarılı.

Fotoğraflar

Teknik bilgiler

Ülke Çekoslovakya
Dağıtımcı -
Yapım yılı 1965
Metraj uzun metrajlı film
İlginç Detaylar -
Bütçe -
Dil Almanca, Latince, Slovakça, Yidiş
Görüntü formatı -
Renk Siyah beyaz
Ses formatı -
Yapım formatı -
Viza numarası -

Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1965, En iyi film: Dramatik komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1965.