Karanlık Yolculuk
4,1

passive-aggressive
passive-aggressive

28 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
gerçek anlamıyla harika bir film diyebilirm,dialoglar çok etkileyici,jake gyllenhaal ın oyunculuğu yerli yerinde,senaryo iyi kotarılmış ama filmin en etkileyici noktası benim için soundtracki oldu.mad world filme çok şey katıyor,beni de benden alıyor...
raikonensheva
raikonensheva

15 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Çok kafa yorucu..Sonunu büyük olasılıkla anlamıyacaksınız. anlamanız için ilk önce yorumları gözden geçirip ne kadar dikkatli izlenilmesi gerekilen bi film olduğunu kavramanız lazım..Bende sonunu anlayamayanlardanım. Fantastik dram türünde en iyi 5 filmden biridir bence.Sıkıntılı bi gününüzde kesinlikle izlemeyin.. 8.8/10
baryit
baryit

14 Nisan 2007 tarihinde eklendi
filmmi gine izledim çünkü çok hoşuma gitmişti dvd si daha zevkli oluyor çünkü kesilmiş bazı sahneler var filmde bir kaç göndermeden bahsetmek istiyom şirinler ve kolej filmleri bu noktalarada dikkat edin ve tabiki okul sistemlerine karşı çok süper göndermeler var sannımca yönetmen lisede filan hocalarla sık tartışan birimiş zaten kendisi yazmış senaryoyu ama ögretmene karşı gelişi süperdi babasıyda tam kafaydı 10/10
beck31
beck31

3 Nisan 2007 tarihinde eklendi
izlerken ayrintilari yakalamaya, dialoglari kacirmamaya dikkat ederken hic farkinda olmadan icinize isleyen. saatler sonra bile aklinizdan atamiyacaginiz aslinda son derece naif olan bir film. seyredip sinemadan ayrildiktan sonra, sanki yitirdiginiz cok degerli bir seyi aramak icin geri donercesine kafanizda geri sarip yeniden oynatmak istedigiz butun mizansenleri tuzla buz olmus cam parcalari gibi belleginize dagilacak sinema eseri.
otrivine
otrivine

12 Mart 2007 tarihinde eklendi
Filmi iyi izlemek gerekiyor.Çünkü bağlantıları yakalayamazsanız kaçırabiliyorsunuz ve sonuçta anlamsız gelebiliyor.Ama dikkatli izlendiğinde çok iyi kurgulanmış bir film olduğu açıkça kendini belli ediyor.Özelikle Donnie Darko’nun replikleri ve mad world soundtracki çok güzel.
uguremrah1984
uguremrah1984

3 Mart 2007 tarihinde eklendi
tam da david lynch'e oranla anlaşılır, daha akılcı, daha mistik bir yönetmen girdi sinema dünyasına derken yönetmen bu filmden sonra adeta saçmaladı ve vasatı bir türlü aşamadı.ama bu durum bile donnie darkoyu en iyi 5 filmim arasında olmaktan alıkoyamaz. beni çok derinden etkiledi.
dark, darker,darko...
senward
senward

22 Şubat 2007 tarihinde eklendi
bence film güzeldi jake iyi bir oyuncu
nhnglsn
nhnglsn

12 Şubat 2007 tarihinde eklendi
bana deja vu yu hatırlattı diyebilirim sanırım izafiyet teorisi sinemacılara ekmek yedirmeye bi süre daha devam ettirecek çok iyi değil ama izlenmeye değer
dahiyan
dahiyan

6 Şubat 2007 tarihinde eklendi
Donnie Darko filmine sebep-sonuç, başlangıç-son ilişkileri dışında bakalım biraz. Evet bizi yönlendiren kaderden ziyade yönlendirebileceğimiz kaderi yaratacakken önümüze çıkan bağnazlıkları zekamızla paralayabiliriz.
Diyaloglara bakalım.
Arayışa odaklanalım.
Çizgi film kahramanlarına(şirinler) yüklenen anlamların, sapık olup da iyi hayat gurusu geçinenlerin suratına çarptırılan zekanın belirtisi diyalogların tadını çıkaralım derim. Soru sorduran karmaşanın hazzını yaşayalım. İzleyelim ve haba kapanmamış sorulara ortak cevaplar bulalım...
beter-bocekk
beter-bocekk

18 Aralık 2006 tarihinde eklendi
insanlar gençlik filmi olarak izlemişler.bence gençlik filmi değildi.özellikle donnie darkonun bazı replikleri gençlik filmlerinde bulunamayacak kadar ilginç ve hoştu..
zeynoyalcin
zeynoyalcin

5 Kasım 2006 tarihinde eklendi
paralel evren ... sonda ise gerçekler ve zaman biter .. fiziğin bir çok boyutunu ele alan çok güzel bir film ... bir çok filme kaynak olan ve kesınlıkle jake gyllenhaal lı muhtesem bir film...
odinhan
odinhan

4 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Şu arkada kalan 8 sayfada ki yorumları okudum da içimden yok artık daha neler demeden edemiyorum.Herkes nasıl manalar çıkarmaya çalışmış,ne çeşit felsefeler falan.Film tipik memento benzeri bir filmdir,dövüş kulübü ile kıyaslanamaz çünkü dövüş kulubünde hikaye anlatımı müthiştir ve seyircinin kafasını bulandırmak üzere yapılmış bir film değildir.Zaten dövüş kulübünün özgün senaryosu şaşırtmaya ve bulandırmaya yetiyor.Fakat memento ve Donnie Darkoda senaryo haricinde birde filmde insanın gözüne illa batırılan bariz yanıltma,yoruma açık bırakma sistemini görüyoruz.(bilmem ne kapısı yok karadelik mi vs,evde motoru taşıyan adam donnie ve hatunu neden izliyor vs)Toparlarsam filmden asıl anlatılmak istenen kader diye birşey vardır ama insan inanırsa ve isterse kader dediği şeyi istediği yöne çekebilir.Filmin anafikri budur,itirazı olan varmı bilemiyorum.Bunun haricinde filmde oyunculuklar ve mistik hava süperdi.Ama asla bir Dövüş kulubu,akıl oyunları ile filan kıyaslayamayacağım bir film olduğundan 10/8 yeter Donniciğime :)
werlol
werlol

30 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Film klişeden uzak, kendine has bir konuya sahip. İzlerken kendinize sorular sormak zorunda bırakıyor. Tekrar tekrar izlemek gereği duyabilirsiniz; gözden kaçırdıklarınızı yakalamak için...
aabb76
aabb76

22 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
beni fazlasıyla gerdi film.beğendiğim filmlerden biri.:)gerilim,bilim kurgu,psikoloji var işin içinde,daha doğrusu filmde.:)
iznail
iznail

21 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
cok iyi bir film. keyifle izledim...